G4Media.ro

Rusia acuză SUA că nu emit vize pentru diplomaţii săi și anunță…

Sursa foto: Twitter / Russian Embassy in the USA

Rusia acuză SUA că nu emit vize pentru diplomaţii săi și anunță că va iniția proceduri de arbitraj

Rusia a acuzat miercuri Statele Unite că nu emit vize pentru delegaţi ruşi la Naţiunile Unite şi restrâng mişcările diplomaţilor săi, declarând că va iniţia proceduri de arbitraj, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Într-un interviu pentru agenţia RIA Novosti, Piotr Ilicev, prim-adjunct al reprezentantului permanent al Federaţiei Ruse la ONU, a afirmat că Statele Unite nu se conformează Convenţiei din 1947 cu privire la instituţiile ONU, care interzice restricţionarea accesului diplomaţilor la Naţiunile Unite.

‘Statele Unite ridică tot mai multe îndoieli în ce priveşte validitatea dreptului lor de a-şi menţine statutul de ţară gazdă a sediului ONU’, a spus Ilicev.

‘Este vorba despre ne-emiterea nejustificată de vize pentru delegaţi spre a participa la evenimente ONU şi despre restricţii la mişcările unor diplomaţi străini’, a adăugat el.

Ilicev a mai acuzat Washingtonul de ‘percheziţii’ ilegale la proprietăţi diplomatice, cu încălcarea dreptului internaţional, fără a oferi detalii.

Moscova s-a plâns anterior că diplomaţi ruşi nu au primit vize pentru a lua parte la evenimente la ONU, inclusiv în septembrie, când a afirmat că numai jumătate din vizele solicitate au fost aprobate.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat a declarat la acea vreme că SUA îşi iau în serios obligaţiile de stat gazdă al ONU şi că, potrivit legii americane, datele privind vizele sunt confidenţiale.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. ….și rusii au respectat tratatele privind granițele!

  2. Rusia acuză . .

    Atât știe, nimic altceva.

    Toată ziua, buna ziua, pt că vor să fie că ceilalți care trăiesc liber și după principii democratice, se plâng rușii câte-n lună și în stele.

    Sa nu se mai plângă, să înțeleagă că stă în puterea lor sa fie că restul lumii civilizate, să facă ce le stă în putere sa vina in rândul lumii, cu plânsetele nu o să ajungă nicăieri.