G4Media.ro

Președintele Zelenski face prima vizită în Marea Britanie de la începutul invaziei…

Sursa foto: captură video Twitter Rishi Sunak

Președintele Zelenski face prima vizită în Marea Britanie de la începutul invaziei ruse. El se va întâlni și cu Regele Charles

Update 12.35: Zelenski are programată o întâlnire cu Regele Charles III, potrivit unui comunicat oficial citat de BBC.

Articol inițial: Președintele ucrainean Volodimir Zelenski e așteptat miercuri la Londra, în prima sa vizită în Marea Britanie după ce Rusia a declanșat invazia, transmite BBC.

Singura vizită externă pe care a făcut-o Zelenski de la începerea războiului a fost în SUA, la finalul lunii decembrie 2022.

Zelenski are în program o întâlnire cu Rishi Sunak și cu trupele ucrainene antrenate de forțele armate britanice, potrivit The Guardian.

Premierul Sunak a declarat că ”vizita președintelui Zelensky în Marea Britanie este o dovadă a curajului, a determinării și a luptei țării sale, precum și o dovadă a prieteniei de nezdruncinat dintre cele două țări ale noastre. Din 2014, Marea Britanie a oferit pregătire vitală forțelor ucrainene, permițându-le să-și apere țara, să-și protejeze suveranitatea și să lupte pentru teritoriul lor”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. E foarte misto cum aparatul prezidential ucrainian reuseste de fiecare data sa surprinda in ultimul moment cu anunturile astea , ba cand vine cate un omolog in Ucraina ba cand se duce Zelenskyi la ei.

  2. 👍🏻

  3. Rușii să nu latre, că-i trage China de zgardă.

  4. Actorul în turneu 😀 😀 😀

  5. Ca președinte,ar fi trebuit să fie îmbrăcat la costum,nu in ținută sport,dar na…….