G4Media.ro

Ucraina publică o înregistrare video care pare să arate un comandant Wagner…

Captura Telegram

Ucraina publică o înregistrare video care pare să arate un comandant Wagner bătut cu lopețile de subalterni

Ucraina a publicat o înregistrare video care pare să arate luptători ruși care își târăsc comandantul grav rănit departe de câmpul de luptă și apoi îl bat violent cu ceea ce par a fi lopeți, transmite The Guardian.

O dronă ucraineană a surprins incidentul în apropierea orașului Bahmut din estul țării, unde luptele intense se desfășoară de luni de zile. Patru soldați din grupul de mercenari ruși Wagner cară bărbatul printr-un peisaj de case ruinate, ținându-l de mâini și picioare, după care îl aruncă lângă un hambar. O a doua înregistrare video pare să arate trei bărbați care îl lovesc apoi în mod repetat cu lopeți. Soarta comandantului rănit este neclară. Dar episodul se potrivește cu rapoartele persistente privind moralul scăzut în rândul unităților de mercenari ruși.

ATENȚIE! Imagini violente!


Soldații ucraineni care luptă în Bahmut și în jurul acestuia au descris modul în care mercenarii Wagner atacă în valuri, după ce sunt amenințați cu execuția dacă nu avansează.

O unitate de drone din cadrul plutonului special Seneka a filmat imaginile la începutul acestei săptămâni. Aceasta a fost difuzată luni pe canalele de socializare ucrainene.

În Bahmut, detașamentele Wagner, împreună cu trupe din divizia 106 aeropurtată a Rusiei, încearcă să ia cu asalt pozițiile ucrainene de la periferia nordică. Au avut loc lupte grele în estul orașului. În sud, forțele rusești au reușit să avanseze 500 de metri după un atac surpriză, a raportat un thinktank ucrainean.

Controlul Ucrainei asupra Bahmut pare din ce în ce mai precar. Majoritatea analizelor consideră că unitățile ucrainene vor fi forțate să se retragă dacă trupele rusești vor captura autostrada T0504 – o rută cheie de aprovizionare – sau vor pătrunde în Berhiv.

Orașul are o importanță strategică redusă, dar o valoare simbolică enormă, înaintea primei aniversări, în 24 februarie, a invaziei lui Vladimir Putin. Ucraina a fortificat masiv orașele din apropiere, Sloviansk și Kramatorsk, unde este concentrată cea mai mare parte a forțelor sale din est.

În toamna anului trecut, Ucraina a lansat două contraofensive spectaculoase. Aceasta a recucerit aproape toată regiunea Harkov din nord-estul țării și capitala regională Herson din sud, precum și teritoriile înconjurătoare de pe malul drept al râului Nipru.

De atunci, însă, Rusia a recâștigat inițiativa. A făcut progrese lente, dar constante, în direcția obiectivului lui Putin de a „elibera” Donbasul. Aceasta înseamnă obținerea controlului asupra întregii provincii Donețk și a ultimelor buzunare din regiunea Lugansk rămase încă în mâinile ucrainenilor.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Bun! Acum să plece să-i rupă capul lui Putin, că altfel nu vor mai avea o viață bună nici copiii copiilor lor! 😐

  2. I-au dat de l-au julit!👍

  3. Se dădea ciucit să nu lupte.L au fezandat colegii iar acum e fresh.A nimerit colegi mai miloși.Unii apar cu mâinile și țestele tăiate să nu fie recunoscuti…
    Abia a trecut un an.In scurt timp ii vor intrece pe sârbi , iar peste încă puțin pe naziști ,in atrocități

  4. sa vezi razbunare cand se vor fi saturat generalii sa cada de la balcon…si mujicii sa primeasca blanuri si lada…putleru o sa dea impresia ca are aripi‼️‼️‼️‼️‼️‼️☝️☝️☝️☝️☝️☝️☝️☝️☝️☝️

  5. Care e scopul publicarii unor batai intre MERCENARI??? Din punct de vedere jurnalistic