G4Media.ro

Blinken şi Kuleba, discuție despre suplimentarea ajutorului militar pentru Ucraina şi despre…

Sursa foto: European Council

Blinken şi Kuleba, discuție despre suplimentarea ajutorului militar pentru Ucraina şi despre noi sancţiuni împotriva Rusiei

Ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba şi secretarul de stat al SUA, Antony Blinken au avut marţi o conversaţie telefonică în care au discutat despre o posibilă suplimentare a ajutorului militar acordat Kievului de către Washington şi despre impunerea de noi sancţiuni care să vizeze Rusia, transmite miercuri EFE, citată de Agerpres.

După cum a informat miercuri cotidianul The Kyiv Independent, cei doi înalţi diplomaţi au discutat telefonic chiar în ziua în care preşedintele american Joe Biden a pronunţat discursul privind Starea Uniunii, în care a abordat şi situaţia din Ucraina.

În afara suplimentării ajutorului militar şi a impunerii de noi sancţiuni Rusiei, Kuleba a explicat că a mai discutat cu omologul său american şi despre ”pregătirile unor evenimente importante” pe măsură ce „invazia la scară largă a Rusiei se apropie de pragul de un an” de la declanşarea sa, la 24 februarie 2022.

„Rusia comite o eroare gravă dacă se gândeşte că cineva se va plictisi să lupte împotriva răului pe care (Moscova) îl aduce (cu sine)”, a declarat Kuleba, citat de cotidianul ucrainean menţionat.

Războiul din Ucraina a fost unul dintre subiectele centrale ale discursului lui Biden, preşedintele american apreciind că acest conflict evocă imagini ale ”morţii şi distrugerii” pe care Europa le-a suferit în timpul celui de-al doilea Război Mondial.

În timpul discursului său în faţa camerelor reunite ale Congresului SUA, Biden s-a adresat ambasadoarei Ucrainei la Washington, Oksana Markarova, invitată din nou să asiste la discurs, alături de Prima Doamnă a SUA, Jill Biden.

Joe Biden i-a transmis Oksanei Markarova că SUA sunt ”unite” în sprijinul lor către ţara invadată de către Rusia.

”Vom fi alături de dumneavoastră atât timp cât este necesar”, a insistat Biden.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...