G4Media.ro

Rusia avertizează Londra împotriva trimiterii de avioane de luptă în Ucraina, scrie…

Sursa foto: Ministry of Defense of the Russian Federation (eng.mil.ru)

Rusia avertizează Londra împotriva trimiterii de avioane de luptă în Ucraina, scrie TASS

Ambasada Rusiei în Marea Britanie a avertizat miercuri Londra împotriva trimiterii de avioane de luptă în Ucraina, afirmând că o astfel de acțiune ar avea „consecințe militare și politice pentru continentul european și pentru întreaga lume”, relatează agenția de presă TASS, citată de Reuters.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, s-a aflat miercuri la Londra, unde a cerut Marii Britanii să ofere Ucrainei avioane de vânătoare, ca următoarea etapă a livrărilor de arme din partea Occidentului pentru a ajuta Kievul să lupte împotriva invaziei rusești.

Marea Britanie a declarat că va începe să instruiască piloții ucraineni în modul de pilotare a avioanelor de luptă avansate la standardul NATO, dar nu s-a angajat încă să trimită avioane.

Marea Britanie „analizează în mod activ” posibilitatea de a furniza avioane britanice Ucrainei, scrie The Guardian. Premierul Rishi Sunak i-a cerut secretarului său pentru apărare, Ben Wallace, să investigheze ce avioane ar putea fi oferite de Marea Britanie Ucrainei, a declarat Downing Street.

Purtătorul de cuvânt oficial al prim-ministrului a declarat: „Primul ministru l-a însărcinat pe secretarul apărării să investigheze ce avioane am putea oferi, dar, pentru a fi clar, aceasta este o soluție pe termen lung, mai degrabă decât o capacitate pe termen scurt, care este ceea ce Ucraina are cea mai mare nevoie acum.”

El a subliniat că nu a fost luată nicio decizie privind furnizarea de avioane britanice Ucrainei, dar că problema este analizată „în mod activ” de Wallace.

El a spus: „Nu am avut nicio problemă: Ceea ce nu am luat o decizie este dacă vom trimite sau nu avioane de luptă britanice. Evident, există o discuție în curs de desfășurare între alte țări cu privire la propriile lor avioane de luptă, unele dintre acestea fiind mai apropiate de ceea ce piloții ucraineni sunt obișnuiți.”

Marea Britanie spera să primească primii piloți ucraineni în primăvară, a spus el, adăugând că „evident, vrem să înceapă cât mai curând posibil”.

Subliniind că aceste avioane sunt „piese complexe de echipament militar”, purtătorul de cuvânt a spus:

„Credem că este corect să furnizăm atât echipamente pe termen scurt, cum ar fi tancuri Challenger, tunuri suplimentare, capacități cu rază de acțiune mai lungă care pot ajuta la câștigarea războiului acum, dar și să privim pe termen mediu și lung pentru a ne asigura că Ucraina are toate capacitățile posibile de care are nevoie.”

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

 1. Sa analizeze repede ce au de analizat! Și să furnizeze ce trebuie și ce au nevoie Ucrainienienni! Rusii să-și îndese cât mai adînc unde doresc ei și cum se simt mai bine aceste emenintari!

 2. Baaa, Rusia e cia mai tarii bai!!!

 3. parca voiau sa dea cu nucleare la inmormantarea reginei! dupa asa ceva, poti sa faci orice avertisment ca nu te mai ia nimeni in seama!

 4. Daa e jale, or sa traga cu arcurile cu sageti pana-n UK 🤣🤣🤣🤣🤣

  • Cand ameninta UK , nu par sa-si aduca aminte ca UK inseamna si SUA+Australia, Noua Zeelanda si nu numai.

 5. Rusia e can.cer.ul Planetei. O țară plină de melteni

 6. acuma daca rusiastanu da cu fruntea niucleara in burta marii britanii se poate trezi cu o e.rectie niucleara in fățău…‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️😎😎😎😎😎😎😎😎

 7. I-auzi braul trece raul, Si pifanul rus in groapa.

 8. Nu înțelege Rusist4n ca UK e dedicată total susținerii Ucrainei? Ei chiar cred că amenințările lor rămân fără efecte? Până acum au amenințat pe SUA, UK, Germania, Polonia, Țările Baltice, România, Bulgaria.
  Acum vor culege ce au semănat!