G4Media.ro

Kremlinul consideră că o aderare a Ucrainei și a Republicii Moldova ar…

Sursa foto: AFP / NATALIA KOLESNIKOVA

Kremlinul consideră că o aderare a Ucrainei și a Republicii Moldova ar destabiliza UE

Kremlinul califică drept politizată decizia Uniunii Europene de a începe negocierile de aderare cu Ucraina și Moldova, un proces care, în opinia Moscovei, ar putea “destabiliza” Uniunea, potrivit agenției rusești de presă Interfax.

„UE trece deja prin nu cele mai bune momente din istoria sa, atât în ceea ce privește funcționarea acestei uniuni, cât și în ceea ce privește economia. Prin urmare, bineînțeles, este clar că este vorba de o decizie absolut politizată și de dorința UE de a demonstra în acest fel sprijinul său pentru aceste țări”, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

„Bineînțeles, astfel de noi membri pot destabiliza de fapt UE”, a susținut el.

„UE a avut întotdeauna criterii destul de stricte de intrare. În acest moment, este evident că nici Ucraina și nici Republica Moldova nu îndeplinesc aceste criterii”, a continuat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Peskov a adăugat că „negocierile privind aderarea la UE pot dura ani și decenii”. „Bineînțeles, din moment ce UE și eu trăim pe același continent european, acest lucru ne interesează. Urmărim cu atenție acest lucru”, a spus el.

Peskov a acuzat UE că încearcă de fapt să “antagonizeze”  aceste țări față de Rusia.

Statele UE au decis joi să înceapă negocierile de aderare cu Ucraina și Republica Moldova, acordând, de asemenea, Georgiei statutul de țară candidată la aderare.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Cu o bagare in seama era datoare si Moscova, csf ncsf. Pentru mai multe detalii despre optica rusa asupra EU a se consulta agenda lui Orban.

  2. Kremlinu” are dreptate de data asta. Daca cu Moldova se poate descurca UE, cu Ucraina va fi mai greu.

  3. Păi și nu se bucură, de ce avertizează?!

  4. Vai dar ce grijulii sunt rusii cu viitorul EU. De fapt ei stiu ca in EU daca va fi si Ucraina va exista un front foarte mare anti-rusesc care cu siguranta va vota impotriva oricarei apropieri de Rusia in urmatoarii ani. Prin urmare relatiile economice vor fi la nivelul de acum sau chiar mai rai. De aceea rusii sunt atat de grijulii pentru viitorul Europei.

  5. o să destabilizeze (și mai mult) răsiia.