G4Media.ro

Kremlinul afirmă că alegerile din România au fost „cel puţin ciudate” şi…

Foto: kremlin.ru

Kremlinul afirmă că alegerile din România au fost „cel puţin ciudate” şi că amestecul ţărilor europene în treburile altor state nu este o noutate

Kremlinul a descris luni alegerile prezidenţiale din România ca fiind „ciudate”, reafirmând că Georgescu, candidatul pro-rus care a câştigat alegerile anulate anul trecut, a fost descalificat în mod nedrept, relatează agențiile de știri Reuters şi TASS, citate de News.ro.

Urmărește cele mai noi producții video G4Media

- articolul continuă mai jos -

„Alegerile au fost cel puţin ciudate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

„Cunoaştem povestea candidatului care avea cele mai mari şanse de a câştiga şi care, fără să se mai obosească să găsească vreo justificare, acesta a fost pur şi simplu eliminat cu forţa din cursă”, a comentat purtătorul de cuvânt al lui Putin.

„Dar, în absenţa unui astfel de candidat favorit, cel care a câştigat a câştigat. Acesta este un dat cu care avem de-a face”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de TASS.

Peskov a comentat şi declaraţiile co-fondatorului Telegram, Pavel Durov, despre amestecul ţărilor europene în alegerile din România. Potrivit lui Peskov, amestecul ţărilor europene în treburile altor state nu este o noutate, astfel de cazuri pot fi mult mai multe decât ştie opinia publică, a spus el, conform TASS.

Centristul pro-european Nicuşor Dan l-a învins pe rivalul său naţionalist de extremă dreapta în alegerile de duminică în urma reluării votului din 2024, când favoritul Călin Georgescu a fost descalificat din cauza a ceea ce autorităţile române au numit o campanie de influenţă rusă nedeclarată în favoarea sa.

Rusia a negat anterior orice implicare în campania lui Georgescu şi a acuzat autorităţile române că l-au interzis din motive politice.

Victoria lui Dan a fost o uşurare pentru politicienii centrişti de la Bruxelles, unde există îngrijorarea că furia populară faţă de elitele mainstream din cauza politicilor în materie de imigraţie şi din cauza costului vieţii ar putea întări sprijinul pentru partidele de extremă dreapta şi ar putea eroda unitatea continentului în ceea ce priveşte modul de abordare a Rusiei, scrie Reuters.

Fondatorul rus al aplicaţiei de mesagerie Telegram, Pavel Durov, a declarat că serviciile de informaţii franceze l-au presat să suprime vocile care îl susţineau pe candidatul de extremă dreapta George Simion, care promisese să pună capăt ajutorului militar acordat Ucrainei.

Peskov a comentat şi acest aspect. „Faptul că ţări europene, precum Franţa, Marea Britanie şi Germania, se amestecă în afacerile interne ale altor ţări nu este o noutate”, a acuzat oficialul de la Kremlin, la rândul său.

Serviciul de informaţii externe al Franţei a negat acuzaţiile aduse de Durov. Antreprenorul din domeniul tehnologiei are în prezent interdicţie de a părăsi Franţa, unde este anchetat pentru suspiciuni de utilizare abuzivă a serviciului Telegram în scopuri de crimă organizată.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. alegerile de prin alte tari sunt in general cam ciudate pt kremlin

  2. Este ciudata să nu-ți asasinezi contracandidații cu noviciok!

  3. Da. E ciudat să ai voie să votezi pe cineva care nu e susţinut de Rusia.

  4. Imaginează-ți… să investești atât de mult în război hibrid și să ieși tot pierzător. Doar atât a putut „marea” rusie. Hai prăbușiți-vă odată că sunteți omul bolnav al planetei.

  5. E ciudat pentru rusi cand nu cad candidati de la balcon.

  6. Acuză pe alții cu ce faci deobicei. Acuză pe alții că planifică ceea ce planifici să faci. ( Din katehismul FSB )

  7. Mars cu rusia ma-tii ! Ia-ti-o si bagati-o-n cwr cu democratia voastra de mafioti .

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.