G4Media.ro

Kovesi va fi eliberată din funcţia de procuror, iar postul său de…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Kovesi va fi eliberată din funcţia de procuror, iar postul său de la DIICOT Sibiu va fi rezervat

Consiliul Superior al Magistraturii a decis, marţi, să înainteze preşedintelui Klaus Iohannis propunerea de eliberare din funcţia de procuror a Laurei Codruţa Kovesi, după numirea în funcţia de procuror şef european. Secţia pentru procurori a CSM a luat în discuţie o cerere în acest sens formulată de Kovesi, relatează Agerpres.

„Secţia pentru procurori (…), după suplimentarea ordinii de zi, a hotărât înaintarea către preşedintele României a propunerii privind eliberarea din funcţie a doamnei Laura Codruţa Kovesi, procuror în cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul teritorial Sibiu, ca urmare a numirii sale în funcţia de procuror şef european al EPPO, începând cu data de 31.10.2019”, se arată în ordinea de zi soluţionată.

Conform aceleiaşi surse, Secţia pentru procurori a hotărât rezervarea postului din cadrul DIICOT Sibiu, ocupat în prezent de Kovesi.

Decizia de numire a Laurei Codruţa Kovesi în fruntea viitorului Parchet Public European (EPPO) a fost semnată pe 23 octombrie, în cadrul unei ceremonii la sediul Parlamentului European, de preşedintele PE, David Sassoli, şi de ministrul finlandez al afacerilor europene, Tytti Tuppurainen, din partea Consiliului UE.

Semnarea deciziei de către cei doi oficiali care reprezintă părţile implicate în proces a avut loc după ce Conferinţa Preşedinţilor a Parlamentului European a făcut pe 16 octombrie ultimul pas pentru numirea Laurei Codruţa Kovesi drept primul procuror-şef european.

Decizia de validare a Conferinţei Preşedinţilor a urmat după un acord din septembrie dintre negociatorii PE şi ai Consiliului UE privind desemnarea noului şef al Parchetului European în persoana Laurei Codruţa Kovesi.

Consiliul Uniunii Europene a validat formal pe 14 octombrie numirea procurorului român Laura Codruţa Kovesi în funcţia de procuror-şef european.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

17 comentarii

  1. Ce-i prostia asta cu rezervarea postului .
    Daca ii fac astia dosar penal o zboara probabil din fruntea parchetului UE si isi are postul asigurat la Sibiu probabil asa gandesc astia.

    • BAI IMBECILULE! ma umpli de nervi. asa e legea, bovis! nu ii face nimeni dosar penal in UE ca nu a facut nimic ilegal. tu crezi ca dosarele penale se fac asa cand vrei tu, si goale de continut si apoi sunt luate in seama.
      dar tu chiar nu stii ca asa e legea? si Iohannis e in aceeasi postura. nu e nimic ilegal. da, se poate discuta daca e corecta legea, dar asta e altceva. nu a facut nimeni nimic ilegal rezervandu-i postul! bou imbecil!

    • @andrei:
      Nu te supara ! Nu e cumva vaca imbecila ?

    • Aliona asta este o comunistă convinsă fără prea mult creier. Nu merită să îți bați capul

    • @andrei: Intrebarea este pertinenta: in baza carui rationament a aparut prostia asta cu rezervat postul pe termen nedefinit?

      Nici chiar tie nu ti se pare prea in firea lucrurilor sa aiba Iohannis postul rezervat 19(nouasprezece) ani, nu?

      Acum ia si explica de ce ar trebui sa fie asa si nu altfel …

    • ba nu, intrebarea nu e pertinenta. poate fi pertinenta discutia despre lege. care lege e data de…..surpriza….parlament. de 3 ani o freaca si se lupta cu justitia. daca legea e incorecta (si nu ai demonstrat deloc ca e, doar ai facut o afirmatie care se bazeaza pe parerea ta) de ce nu au modificat-o? oare nu pt ca le convine si lor?

      dar discutia despre lege e alta. pana una alta, legea tin minte ca trebuie sa se respecte. deci aia e. e destul de logic ca trebuie sa iti pastreze postul. te poti intoarce in orice clipa, nu e logic sa fii somer. evident, ramane ideea cati ani ar fi corect? ca totusi 19 ani e cam absurd. dar pentru a valida ideea, trebuie sa vii cu argumente. sa citesti legea, sa vorbesti cu aia de o aplica si sa ii intrebi care e situatia. sa ai statistici etc. asa se corecteaza legile. nu ca te deranjeaza pe tine. ma deranjeaza si pe mine 19 ani, dar nu asta e ideea. si cu siguranta nu asta a intrebat trollul.

  2. Stimată doamnă LCK,
    Vă propun să acționăm sincronizat: eu să le bag frica în oase în zilele impare, iar dvs în cele cu soț, cam cum se circula pe vremea Împuscatului duminica în București. Dacă preferați varianta cu zi/noapte va rog să-mi spuneți, că n-am nimic împotrivă, poate doar o preferință nu foarte importantă pentru noapte, știut fiind cum că lumina soarelui nu-mi face bine la ten…
    Săr’ mâna!

  3. Hai sa-mi bag….. LKC șef al EPPO și bulangiul de dragnev la pușcărie și fmmpsdalde pe faras. Am stat eu în românia până acum, cred că mai rezist nițel macar până la alegerile parlamentare. Cu fiecare nenorocit pesedist intrat la pușcărie sau în garsonieră cu ușa în tavan intineresc 5 ani.

    • Bebe o sa ti se spuna in curand ! :))))

    • @Su,
      Ai idee cum mi-aș putea injecta cafea direct în venă? Ce folos că am avut o cafenea, unde imi puteam bea cafeaua in tihnă, dacă acum nu mai intră nimeni in ea, de zici că l-au văzut toți pe Dracu’ atârnat de grindă…?!

  4. Nu știu dacă legea prevede așa ceva, dar hai să vedem cum ar fi asta: X, angajat la filiala Y a unei companii private Z intră în politică și este ales pentru o funcție timp de n ani. În ăst răstimp dispare orice urmă din compania Z și a ei filială Y, iar la sfârșitul mandatului X revine pe postul rezervat, conform legii. Ce face, vine statul și reînființează compania Z sau măcar filiala Y, cea cu postul rezervat, sau intentează proces companiei Z pentru că și-a permis să falimenteze ?

    • Nu asa se pune problema. Daca dispare compania/institutia de Stat, nu mai exista post care sa fie rezervat. Aici e simplu.

      Apoi, se rezerva posturile pentru ca altfel n-ar prea vrea nimeni sa riste sa plece pe un al post, temporar, ca sa serveasca comunitatea (asa e in teorie!), pentru ca apoi, in caz de esec, sa ramana pe afara. Deci este, teoretic, in favoarea noastra, a tuturor.

      Singurul lucru problematic este perioada. Este rezonabil sa fie 20 de ani?! Mandatele cele mai lungi sunt de 5 ani (din ce stiu). Daca te apuci si de al doilea mandat, inseamna ca nu vrei sa lasi si pe altii, pentru ca crezi despre tine ca esti foarte bun pentru pozitia respectiva si asta ti-e vocatia. Si in clipa aceea nu se mai justifica rezervarea postului. Ar trebui sa se rezerve postul pe durata primului mandat si atat.

      [Daca sari dintr-o functie in alta, atunci e clar ca esti bun la orice si deci nu trebuie sa ti se rezerve postul si la al doilea mandat (pe o functie diferita), pentru ca – fiind bun la orice – dupa ce termini mandatele te poti angaja unde vrei tu. Toti vor dori un om atat de capabil! ]

    • ba da, legea chiar prevede asa ceva. cauta pe net intai. comparatia ta e total eronata. una e cazul privat, alta e cazul stat. statul asigura servicii pentru oameni. companiile private au rolul de a face profit pentru actionari. cu totul alta mancare de peste.
      cum zice si Sanitarul, perioada poate fi discutata daca e corecta sa fie nelimitata.

      dar legea in forma ei actuala nu prevede limita asta. ca principiu insa nici mie nu mi se pare in regula sa fie nelimitata. e foarte posibil ca aceste cazuri sa fie rare si nimeni nu si-a batut capul sa puna limita in lege cand oricum sunt putini in situatia asta.

    • @Andrei: nu ti-am raspuns mai sus pentru ca, in argumentarea ta de mai sus (ca si aici), amesteci normativul cu descriptivul si aduci contraargumente factuale pentru chestiuni de principiu. Asa nu se poate purta o discutie cu sens.

      Stii cum faci tu? Cam asa:
      – N-ar trebui sa fie permis conducatorilor auto sa se invarta cat vor intr-un giratoriu si sa-l blocheze.
      – Da, dar uite ca unii fac asa!
      – Corect, dar din principiu n-ar trebui lasati sa faca asta.
      – Da, dar citeste legea, sa vezi ca nu interzice!
      – Asa este, dar asta nu e un motiv bun sa fie permis asa ceva.
      – Da, dar pune mana si citeste legea, sa vezi ca parlamentarii asa au stabilit!
      – ….. 😐

      Te recunosti? 💡

    • nu, nu ma recunosc deloc. ma exprim foarte clar. am zis din prima ca e una ce zice legea, si alta e daca e corect principiul dupa care a fost facuta legea. dat fiind ca am de-a face cu legi zilnic, pricep mult mai bine ca tine logica dupa care sunt facute. chiar nu ma intereseaza sa porti discutii cu mine, si asa pe internet niciodata nu convingi pe nimeni de nimic, fiecare e deja setat pe parerile lui fixe.

      dar descrierea ta despre mine e total pe langa. alte raspunsuri nu o sa iti mai dau, ca nu vad sensul. asta e legea, s-a aplicat. case closed. lupta si tu sa schimbi una, habar nu ai ce greu e, din cauza tuturor prostilor care nu se pricep dar au spate politic.