G4Media.ro

Jocurile Olimpice: Petiţie pentru omagierea victimelor bombardamentelor atomice de la Hiroshima şi…

Jocurile Olimpice: Petiţie pentru omagierea victimelor bombardamentelor atomice de la Hiroshima şi Nagasaki pe data de 6 august

Un fost primar al Hiroshimei a lansat o petiţie online pentru ca victimele bombardamentelor atomice din 1945 să fie omagiate cu un moment de reculegere în data de 6 august, la Jocurile Olimpice, informează The Japan Times, citată de News.ro.

Tadatoshi Akiba, în vârstă de 78 de ani, a lansat petiţia pe platforma Change.org la 16 iulie, ziua în care preşedintele CIO, Thomas Bach, a vizitat Hiroshima.

“Ar trebui ca el să nu aibă obiecţii cu privire la cât de important este ca întreaga lume să audă mesajul legat de Hiroshima şi Nagasaki”, a afirmat Akiba.

În petiţie se propune ca sportivii şi ceilalţi oameni din întreaga lume să ţină un moment de reculegere la ora 08.15 în data de 6 august, în memoria celor care au murit în urma bombardamentelor atomice din 1945.

Jocurile Olimpice de la Tokyo, care ar fi trebuit să se desfăşoare anul trecut dar au fost amânate un an din cauza pandemiei de coronavirus, se vor încheia la 8 august, înainte de data care marchează bombardarea oraşului Nagasaki.

Hiroshima şi Nagasaki sunt cele două oraşe vizate de bombele atomice americane lansate în 6 august, respectiv pe 9 august 1945. Bilanţurile înregistrate sunt estimative, dar se crede că în atacuri au murit aproximativ 140.000 de oameni la Hiroshima şi cel puţin 74.000 de oameni din Nagasaki.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

16 comentarii

  1. Saddam are arme de distrugere in masa, mi-a zis mie Vocea Americii.

  2. De asemenea, un moment de reculegere, in aceeasi zi, fata de victimele armatei japoneze in zonele ocupate:

    „From the invasion of China in 1937 to the end of World War II, the Japanese military regime murdered near 3,000,000 to over 10,000,000 people, most probably almost 6,000,000 Chinese, Indonesians, Koreans, Filipinos, and Indochinese, among others, including Western prisoners of war.”

  3. Evident ca trebuie omagiate victimile făcute de imperealisti americani, este prea puțin un omogiu la ce atrocități au făcut cu bomba lor și aia furata de la nemti

    • Dar victimele imperialistilor japonezi oare nu trebuie omagiate?

  4. Victimele vinovate. Soldatii japonezi infigeau baioneta prin fundul bebelusilor chinezi, o scoteau prin burtica si ii lasau in agonie…

  5. Violul din Nanjing va spune ceva?
    Japonezi au omorat mai multi civili decat nazistii.

  6. Omagiați atunci toate victimele războaielor. Japonia era atunci în război, și după logica războiului, trebuia obligată să capituleze. E păcat că mor oameni dar așa e în război.

    • Bombele nucleare au omorat si distrus mai putin decat bombardamentele conventionale, asa ca regimul nu a fost impresionat de Hiroshima.

      In schimb, Japonia a capitulat la cateva ore dupa ce URSS a intrat in razboi. #romanivaordontrecetiprutulcasobeliti

    • @Japonia nu a capitulat dupa prima bomba nucleara – sunt fericit sa văd ca sunt și oameni care cunosc istorie pe aici.

      Să ne spună și nouă cei care au devenit experți în atrocitățile japoneze câte rafinării de petrol funcționale mai aveau japonezii cu câteva săptămâni înainte de Hiroshima ? Atunci de ce i-ai mai bombardat ? Dar dacă nu mai aveau petrol și tot ce puteau face era să meargă pe jos, de ce atomică și nu 50 de B17 cu bombe conventionale?

      Adevarul este ca unchiul Joe urma să își facă apariția și de aia a capitulat Japonia cum tot de aia japonezii au simțit pe pielea lor caldura degajata de imperialismul bun, cel care a salvat planeta de toate relele.

    • Tot comandamentul central hitlerist era in limba dupa politicile colonialiste britanice si cele eugenice si rasiste americane. Cel mai mare ghimpe in coasta lui Hitler era sociaetatea sovietica, unde teoretic bogatia era impartita la comun.

      De aceea, in mai 1945, succesorii lui Hitler au incercat sa se predea numai americanilor. Problema a fost ca Stalin era mult mai aproape de cartierele lor generale, si nu mai se putea. Daca va uitati pe o harta a razboiului la 8 mai, o sa vedeti ca angloamericanii nu controlau nici frontul de sud nici cel de vest, fiind la sute si uneori mii de km de Berlin. Cehia era inca germana, Danemarca era germana, nordul Italiei avea trupe germane. Chiar daca americanii faceau pace separata, URSS tot i-ar fi strivit.

      Hitleristii s-au lasat doar in momentul in care au vazut ca patria mama va deveni Republica Socialista Sovietica, si ei vor ramane doar cu Copenhaga si Oslo.

      Japonezii stiau, la fel ca nemtii, ca nu e bine sa se predea rusilor. In vreme ce America si Anglia pareau stapanii lumii, fata de care nu aveau mari pretentii, si japonezii, si germanii sperau ca Stalin e o exceptie, si nu e bine sa cedeze unei superioritati vremelnice ruse. De aceea si de frica lui Stalin, japonezii au chemat repede niste ocupanti americani la 10 august, dar nu au semnat niciodata o pace cu URSS/Rusia.

      E acelasi principiu pentru care sunt trigariti stapanii lui G4. Poate totusi e un accident istoric, poate ca se va alege din nou praful de Rusia, spera ei. Azi asa, maine asa, dupa 20 de ani de redresare ii vezi cum spumega „Sosoaca e o stalinista”, „Dragnea e un leninist” etc.

  7. Asa cum spun si cei de mai sus, ar trebui sa omagiem pe cei mult mai multi omorati de japonezi si apoi sa vorbim de atomice. Ei au ajuns o simpla colonie americana acum, fara vointa proprie, micii nazisti isi merita soarta din plin.

  8. Regimul care a comis aceste atrocități (că vorbim aproape exclusiv de victime civile) e încă prezent… awkwaaaaard…
    Rușii și germanii au schimbat organizarea politică, orice ar spune rusofobii, dar americanii au schimbat doar bombele; înclinația de a-și elimina adversarii așa cum fantazează puțoii sadici, ca Iron Man!, aneantizându-i cu o violență extremă, cu maxim de distrugere absolută, cu nenumărate „victime colaterale”, înclinația asta a rămas; asta îi face „națiunea indispensabilă”.

  9. Sa nu uitam ca Romania a intrat sub tutela sovietica cu sprijinul presedintelui american si a prim-ministrului englez.Acum suntem prieteni cu ei.

  10. O in.ge.nun.ch.ere ceva o bo.tnit.a pe gu.r.a si o.c.hi ,hai ca f.ra.ier.ii a .c.ce.pta si t.am.po.a.ne a.n.al.e