G4Media.ro

Israelul a detectat primul caz de „fluronă”, o infectare simultană cu Covid-19…

Foto: Pexels.com

Israelul a detectat primul caz de „fluronă”, o infectare simultană cu Covid-19 și gripă

Israelul a detectat primul caz de infectare simultană cu Covid-19 și gripă, cunoscut sub numele de „fluronă”. Potrivit presei locale a țării, acesta a fost localizat la o femeie însărcinată de 30 de ani, care a născut recent la Spitalul Beilinson și care nu a fost vaccinată împotriva niciuneia dintre cele două boli.

Pacienta a fost „bine” și a prezentat doar simptome ușoare, în ciuda faptului că nu a fost imunizată. Chiar și așa, medicii rămân în alertă după apariția acestui nou caz, fără precedent până în prezent.

Femeia a fost externată pe 30 decembrie în cadrul tratamentului, fiind folosită o combinație de medicamente care atacă atât gripa, cât și coronavirusul, a raportat șeful Secției de Obstetrică și Ginecologie de la Spitalul Beilinson, Arnon Viznitzer.

„Observăm tot mai multe boli asemănătoare gripei în rândul populației de mame, împreună cu cazuri de coronavirus care apar în principal la femeile care nu sunt vaccinate împotriva Covid-19 și a gripei”, a adăugat el.

După depistarea acestui caz, oficialii sanitari din Israel consideră că acest caz nu este izolat și că mai sunt și alți pacienți care suferă de cele două virusuri în același timp, deși nu au fost diagnosticați.

În prezent, țara impune noi măsuri și promovează a patra doză de vaccin, după datele infectărilor din ultimele zile, care cresc exponențial. Folosirea măștilor în aer liber va fi din nou obligatorie de vineri, 7 ianuarie, la întâlnirile de peste 50 de persoane, precum și certificatul verde pentru evenimentele în aer liber cu o capacitate de peste 100 de oameni.

În aceeași zi, Israelul a extins administrarea celei de-a patra doze de vaccin anti-Covid la persoanele în vârstă din rezidențe, spitale geriatrice și case protejate, după ce a autorizat această a doua injecție de rapel la persoanele imunodeprimate. Ministrul Sănătății, Nitzan Horowitz, a anunțat decizia pe contul său de Twitter din cauza cazurilor înregistrate în aceste centre și instituții și a riscului apariției unui focar în acest sector al populației vulnerabile.

Un grup de experți a recomandat săptămâna aceasta a patra doză la populațiile vulnerabile, cei peste 60 de ani, și la lucrătorii din domeniul sănătății, însă până joi, directorul general al Sănătății, Nachman Ash, nu a autorizat administrarea acesteia și doar pentru cei imunodeprimaţi.

Israelul a lansat săptămâna aceasta un studiu clinic pentru a testa eficacitatea celei de-a patra doze în rândul a 6.000 de persoane, inclusiv 150 de cadre medicale, iar Ash studiază extinderea acesteia la mai multe sectoare ale populației odată ce se obțin mai multe rezultate.

Un pionier în campania masivă de vaccinare, Israelul are astăzi aproape 6 milioane de locuitori dintr-o populație de aproximativ 9,5 milioane vaccinați cu cele două doze și 4,2 milioane vaccinați cu a treia.

Peste 22.700 de persoane sunt în prezent infectate și mai puțin de o sută internate în stare gravă. Rata de infectare – numărul mediu de persoane infectate de fiecare purtător de virus – rămâne la 1,6%, iar rata pozitivității la 3,8%, cea mai mare din octombrie.

Sursa: Cope/ Rador/ Traducerea: Rodezia Costea

Citește și

Spania a depistat primele cazuri de „flurona”, infectarea simultană cu gripă și coronavirus

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Nu este prima descoperire a combinatiei intre sars -cov si gripa. Primii care au vazut aceasta combinatie au fost cercetatorii din Africa de Sud care afirmau ca noul coronavirus se transmite foarte repede tocmai datorita combinatiei cu virusul gripal sezonier, care se transimte foarte repede in mod normal. De aici si simptomele usoare pe care la da noul Omicron.