G4Media.ro

Hala Obor a fost închisă temporar de către comisarii de la Protecția…

Sursa Foto: G4Media.ro

Hala Obor a fost închisă temporar de către comisarii de la Protecția Consumatorilor

Hala Obor a fost închisă temporar de către comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), potrivit unui anunţ postat la intrarea în piaţă, relatează Agerpres. Hala Obor este vechea construcție de lângă Piața Obor, în care se vând atât produse alimentare, cât și produse de tip bazar, și care a avut în mod constant probleme de funcționare.

  • (Erată: În prima versiune a articolului era anunțată închidere Pieței Obor. Am rectificat, informația corectă e legată de închiderea Halei Obor).

„În această unitate, reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor au dispus măsura de oprire temporară prestări servicii”, scrie pe afişul de la intrarea în piaţă.

ANPC a mai închis Hala Obor și în 2019.

ANPC a demarat recent o serie de controale în toată ţara pentru a verifica modul în care sunt respectate prevederile legale din domeniu.

Luni, comisarii de la Protecţia Consumatorilor au dispus suspendarea activităţii pe o durată de cel mult 6 luni pentru Piaţa Berceni, implicit a tuturor operatorilor economici care activau în interior, fiind retrase definitiv de la comercializare circa 900 kg de produsele alimentare cu deficienţe (preparate din carne şi produse lactate).

Au fost verificaţi 26 de operatori economici şi, în urma acestor acţiuni, comisarii CRPCR Bucureşti-Ilfov au aplicat amenzi contravenţionale în valoare totală de 136.000 lei.

Printre cele mai importante deficienţe constatate în urma controalelor realizate luni în pieţele Sudului, Berceni, Olteniţei, Reşiţa şi Străduinţei din Capitală precum şi în magazinele din incintele acestora au fost: utilizarea unor vitrine frigorifice igienizate necorespunzător (cu zone cu rugină); comercializarea unor legume şi fructe cu modificări organoleptice (consistenţă moale, mucegai, lovituri mecanice); nerespectarea temperaturilor recomandate de producător pentru preparatele din carne, mezeluri, produse lactate; comercializarea unor produse nesigure; nerespectare condiţiilor de depozitare pentru membranele naturale; prezenţa mucegaiului, a exfolierilor de vopsea, pânzelor de păianjen, conductelor cu izolaţii realizate din saci din plastic (la nivelul tavanului); pubele amplasate în vecinătatea imediată sau chiar cu contact cu ambalajele cu produse agricole; depozitarea excesivă a mărfurilor agricole în spaţiile dintre tarabe.

Foto: Piața Obor / Sursa: G4Media.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Poporul roman este certat rau cu igiena, iar lipsa de educatie face ravagii atunci cand legea nu se aplica.

  2. Foarte bine sa plece multifunctionalele(multi-nationale) din tara, mai bine cumparam de la samsari de etnie roma care nu au pus mana pe o sapa decat la scandal….