G4Media.ro

Guvernul italian ia în calcul să sancţioneze personalul sanitar care refuză să…

Sursa foto: Pixabay

Guvernul italian ia în calcul să sancţioneze personalul sanitar care refuză să se vaccineze împotriva COVID-19

Şeful guvernului italian Mario Draghi a dat asigurări vineri că guvernul său are în vedere sancţiuni împotriva personalului sanitar care refuză să se vaccineze împotriva COVID-19 şi riscă astfel să-şi infecteze pacienţii, informează AFP.

„Guvernul intenţionează să intervină. Este absolut inacceptabil ca personalul sanitar ne-vaccinat să intre în contact cu bolnavi, să fie trimis în contact cu bolnavi”, a declarat Draghi în cadrul unei conferinţe de presă.

Prin aceste remarci, Draghi a răspuns la o întrebare referitoare la cazul unor pacienţilor contaminaţi cu COVID-19 în Liguria, în nord-vestul Italiei, de către personal sanitar nevaccinat.

Ministrul Justiţiei, Marta Cartabia, „pregăteşte o măsură pe acest subiect; în mod firesc, forma sa şi aplicarea sancţiunilor rămân de văzut”, a adăugat el.

Ministrul Sănătăţii, Roberto Speranza, a precizat în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă că personalul medical nevaccinat împotriva COVID-19 este în număr „foarte mic”.

Joi, guvernatorul regiunii Liguria, Giovanni Toti, solicitase deja o lege împotriva personalului sanitar care refuză vaccinarea, după ce doi membri ai acestuia au infectat cel puţin 12 pacienţi în două spitale din Liguria.

„Având în vedere necesitatea de a proteja cetăţenii în momente delicate, cum ar fi spitalizarea, putem avea acum condiţiile legale şi politice pentru a lua măsuri”, a declarat el, îndemnând guvernul să ofere „un cadru de reglementare clar” cu privire la acest subiect, pentru a evita producerea de „haos în spitalele noastre”.

Italia a înregistrat peste 105.000 de decese cauzate de COVID-19 de la începutul pandemiei.

Sursa: Agerpres

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. Cand vinzi alimente carne la magazin trebuie sa ai analizele la zi? trebuie sa te speli pe miini sa porti echipament igienic? nu vrei? poti sa vinzi reviste flori crema de ghete in piata fara sa respecti regulile astea

  2. Tampiti .De ce sa ma vaccinez daca tot ma imbolnavesc si transmit sau mai rau ,mor ?!?
    Scoateti taticule un vaccin care imi garanteaza imunitate cel putin 1 an si discutam.
    Faceti experimente pe PROSTI !(ma refer la VOI ,G 4)
    .

  3. FACETI PARTE DIN „MULTIMEA” AUTORILOR MORALI A CELOR 89 DE ROMANI MORTI VACCINATI ANTICOVID !!!

    .

    • Eficacitatea vaccinului e intre 76% si 95%, asadar vor exista si persoane care,dupa vaccinare, se vor imbolnavi si unii dintre ei, din pacate, foarte putini, vor muri.
      Dar vaccinul functioneaza in marea majoritate a cazurilor.
      Uita-te de curiozitate pe situatia din Israel (pe worldometers). Cu peste 50% din populatie deja imunizata cu vaccin, TOATE cifrele relevante (imbolnaviri,decese, ATI) au scazut drastic. Acum 2-3 luni aveau in medie 50 morti/zi si ieri au avut 2
      Si asta in timp ce si-au redeschis economia, restaurantele, concertele etc.
      Aia sunt prosti?
      Cei 5% care nu dezvolta anticorpi dupa vaccinare vor fi expusi aceluiasi risc de infectare/evolutie severa/deces ca cei ne-vaccinati.
      Dar pe ansamblu, sa ai un risc de 20 ori mai mic (ca asta inseamna eficacitate de 95%) la nivel de societate de a face Covid simptomatic/sever/deces nu e un lucru bun?
      Nu incerci sa-ti pui toate sansele de partea ta sa nu faci Covid?

      Gandeste-te din perspectiva asta si nu mai spera la un vaccin 100% eficace, asa ceva nu exista (la vaccinul anti-gripal eficacitatea e de 60% si nu urla nimeni ca nu e bun)

    • Si matale faci parte din multimea autorilor morali a celor 22.000 morti de covrig ne-vaccinati? Mai usor cu acuzatiile, ca nu-si au rostul…

    • @cafeadedimineata
      Si totusi cei vaccinati pot purta/transmite mai departe virusul. E vreo diferenta pentru pacientii din italia daca au fost infectati de un medic vaccinat sau nevaccinat?

  4. Auzi la ăsta, de parca aia vaccinați nu sunt raspndaci.

  5. Dacă vaccinurile ar oferi o imunitate pe viață, da!
    Sau pe minim 3 ani!
    Atunci ar fi de discutat, dar când oferă o protecție de circa 6 luni, să nu zic 3-4 că pe acolo bate, care e sensul? Până îi vaccinezi pe ultimii, primii nu mai au de mult imunitate și tot așa!
    La noile tulpini e nevoie de alte vaccinuri!
    Și atunci?
    Nu mai zic că vaccinarea în masă în timp de pandemie, poate avea efecte inverse, asta pentru cine cunoaște puțină medicină.
    Un mare „filosof” afirma cândva că din industria vaccinurilor, la fiecare dolar investit poți obține un profit de 20 de ori mai mare.
    Așa o fi?
    De ce nu se dorește găsirea unor tratamente eficiente în paralel cu dezvoltarea vaccinurilor?

    • Vaccinul ofera protectie cel putin 7 luni.
      Sa ma explic: testarea vaccinului in faza 3 a inceput in august. Primii vaccinati sunt monitorizati in continuare la nivelul de anticorpi. Inca ii au. Deci e o certitudine ca dupa 7 luni ai inca anticorpi protectori. Luna viitoare vom vedea daca imunizarea prin vaccin dureaza 8 luni, peste 2 vedem daca dureaza 9 luni si tot asa (tot prin monitorizarea rimilor vaccinati).
      In momentul in care primii vaccinati din august anu’ trecut nu vor mai avea anticorpi atunci se stabileste stiintific (si nu empiric sau pe ghicite) cat dureaza imuniatatea prin vaccin.
      E simplu, asa ca nu-ti mai da cu presupusul