G4Media.ro

Grupul german E.ON oferă zeci de laptopuri copiilor fără posibilități de a…

Grupul german E.ON oferă zeci de laptopuri copiilor fără posibilități de a participa la ”școala online”. Cum se poate solicita un computer

Compania E.ON anunță că donează laptopuri pentru copiii fără posibilități de a participa la ”școala online”. ”Lipsa tehnologiei exclude din procesul educațional zeci de mii de elevi în perioada în care școlile sunt închise. Gabriela din județul Vaslui, care îi ceruse primarului un smartphone pe care să îl plătească în rate din alocație, a primit ieri un laptop din partea E.ON”, au anunțat reprezentanții companiei.

Câteva zeci de laptopuri sunt pregătite pentru astfel de cazuri, dar compania germană va suplimenta numărul lor, dacă va fi nevoie.

Computerele pot fi solicitate pe pagina de Facebook a companiei, prin mesaje private în care trebuie descrisă situația fiecărui elev.

”Cazul emoționant al Gabrielei, o elevă din localitatea vasluiană Șuletea, s-a viralizat rapid în ultimele două zile, după ce primarul comunei a decis să-l facă public pe o platformă social media. Ea i-a scris acestuia pentru a-l ruga să o ajute cu un telefon de împrumut sau pe care să îl plătească din alocație, în rate, cu mențiunea că “nu vă voi dezamăgi”. Tot ce își dorea, ”cu toată ființa” ei, era să poată urma ”școala online” alături de colegii de clasă. Până acum a folosit telefonul mamei, dar Gabriela mai are cinci frați minori și e greu să îl împartă toți, atât cât au nevoie.

E.ON a ajuns ieri la familia Gabrielei, căreia i-a dăruit un laptop, dar și o tabletă cu acces la Internet pe care să o folosească frații copilei, astfel încât cu toții să poată face #ScoalaAcasa, alături de colegii lor”, au transmis reprezentanții E.ON, într-un comunicat de presă de vineri.

Astfel de cazuri precum cel al Gabrielei sunt de ordinul a zeci, sute de mii în întreaga țară. Peste 250.000 de elevi și mii de profesori nu au calculatoare, laptopuri, tablete sau telefoane smart, potrivit unei estimări preliminare, însă este greu de spus cifra exactă întrucât nu există încă o statistică oficială centralizatoare. Cifrele ar putea fi chiar mai mari de atât, dacă luăm în considerare că, statistic, peste o treime (38,1%) dintre copiii României cresc în familii cu risc de sărăcie sau excluziune socială.

Toți acești elevi au fost scoși din procesul educațional odată cu suspendarea cursurilor în data de 11 martie, din cauza pandemiei de coronavirus. Pentru ei, școala de la distanță nu este posibilă, nu pentru că nu și-ar dori să continue să învețe de acasă, ci pentru că nu au cum să țină legătura cu profesorii. Calculatorul, tableta sau telefonul mobil sunt un lux pe care familiile din care provin nu și-l permit. Acesta este, potrivit reprezentanților companiei, motivul pentru care au decis să se implice.

“Ne dorim ca aceste laptopuri să ajungă cât mai repede la elevii care au mare nevoie de ele. Desigur că numărul celor care nu au acasă calculatoare, laptopuri sau tablete este foarte mare, dar credem că puțin câte puțin, prin contribuția și implicarea tuturor, putem reuși să aducem cât mai mulți elevi în mediul online”, a spus Manfred Paasch, director general al E.ON România.

Cum se poate obține un laptop. Laptopurile dăruite de E.ON vor ajunge la elevii care vor fi subiectul celor mai emoționante povești primite de la familie, de la cei apropiați sau de la profesori, pe pagina de social media a companiei, sub formă de mesaje private: https://www.facebook.com/E.ONRomania/

Despre E.ON România. Grupul german E.ON este unul dintre liderii pieţei de energie, având în România o prezenţă consolidată de-a lungul a 15 ani. Companiile-fanion ale grupului sunt Delgaz Grid şi E.ON Energie România, acestea desfăşurând activităţi de distribuţie, respectiv de furnizare a energiei şi a soluţiilor energetice pentru circa 3,1 milioane de clienţi. De la intrarea pe piaţa din România grupul E.ON a investit circa 1,7 miliarde de euro, în principal în modernizarea reţelelor. Totodată, valoarea contribuţiilor virate la bugetul de stat şi bugetele locale se ridică la 2,3 miliarde de euro.

Sursă foto: E.ON – Gabriela, eleva care a primit primul laptop oferit de companie, alături de frații ei

Sursa informațiilor – comunicat de presă E.ON

NOTĂ: Articol publicat în cadrul proiectului ”România ajută!”, realizat de G4Media.ro în parteneriat cu Fundația Konrad Adenauer

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. La cat au furat si fura prin diverse tertipuri introduse in facturile de energie, pot sa doneze si cateva laptopuri la cativa amarati. Eon este una din cele mai hraparete companii de pe piata de energie. Acum ca monopolul preturilor s-a incheiat incep sa scheaune ca le fura altii clientii. Ba, eon, piata e libera. S-au dus timpurile cu Nascase la butoane cand ati cumparat pe nimic infrastructura (modernizata) de distributie a Romgaz. Asa ca nu-i plangeti si nici nu-i laudati prea tare. La ei totul este doar imagine. Sunt fundatii care au donat sute de mii de euro si nu le-a mai facut nimeni reclama…

  2. Tocmai au fost izolați definitiv: dacă nu au telefon inteligent, tableta ori laptop, cum se conectează la facebook?!

  3. Foarte frumos, Statul roman nu are astfel de preocupari, Minsitresa a dat OUG pentru invatamant on-line FARA laptop, calculator, internet!
    Mai trebuie insa tras internet, apoi INSTRUIRE sa le foloseasca!
    Mai mult, cred ca in satele uitate de lume votante ale PSD nici cadrele didactice nu stiu sa le foloseasca!
    Asociatia elevilor din Municipiul Bucuresti(!) spunea saptamana trecuta ca la Liceele tehnologice din Bucuresti, cadrele didactice NU stiu sa utilizeze metode moderne de predare on-line!!
    Asta e motivul pentru care UE si Salvati copiii si UNICEF spun in cor: Romania NU asigura ACCES la Educatie pentru TOTI Copiii!

  4. Avand in vedere ca platim cel mai scump curent din Europa, coroborat cu pretul derizoriu de achizitie al tuturor bunurilor mobile si imobile al defunctei electrica…na!ciuda!Sic!!!