G4Media.ro

Germanii cumpără carne mai bună şi substituenţi vegani după scandalul de la…

Sursa Foto: Depositphotos.com

Germanii cumpără carne mai bună şi substituenţi vegani după scandalul de la abatorul Guetersloh

Îngrijorările cu privire la condiţiile deficitare de muncă din industria cărnii, după descoperirea unor focare de coronavirus la abatoare, ar putea să accelereze o tendinţă, care există deja în rândul germanilor, respectiv de a opta pentru produsele din carne mai scumpe, dar de calitate mai bună, sau pentru substituenţi vegetarieni sau vegani, transmite Reuters, preluată de Agerpres.

Germania, cel mai mare producător de carne de porc din Europa, este ţara unde există 1.500 de varietăţi de cârnaţi. În ultimii ani, însă, consumul de carne este în scădere deoarece oamenii cumpără mai puţină, din motive ce ţin de sănătatea lor dar şi ca urmare a îngrijorărilor cu privire la bunăstarea animalelor.

Pandemia de coronavirus ar putea să aducă un argument suplimentar pe această listă, după ce focarele de coronavirus de la abatoare au atras atenţia opiniei publice asupra dependenţei industriei cărnii din Germania de muncitorii subcontractanţi din Europa de Est, care trăiesc în spaţii de cazare înghesuite.

„Vedem că există o tendinţă de deplasare dinspre carnea ieftină spre calitatea mai bună şi produsele substituibile”, a declarat Robert Kecskes, analist la firma de cercetare de piaţă GfK. „Nu este legată numai despre bunăstarea animalelor ci şi despre bunăstarea oamenilor iar asta va rămâne în memoria oamenilor. Din această privinţă, industria cărnii va trece printr-o perioadă dificilă în viitor”, a spus Kecskes.

Peste 670.000 de persoane din districtul Guetersloh, landul Renania de Nord-Westfalia, au fost forţate să intre în izolare în data de 23 iunie, după ce peste 1.500 de lucrători ai abatorului companiei Toennies din districtul Guetersloh au fost infectaţi cu noul coronavirus, mulţi dintre ei fiind români.

În replică, ministrul german al Agriculturii, Julia Kloeckner, a anunţat că intenţionează să introducă şi alte măsuri pentru a răspunde la ceea ce a catalogat drept „consecinţele serioase” ale presiunilor preţului scăzut al cărnii asupra bunăstării animalelor, condiţiilor de lucru din abatoare şi veniturilor fermierilor. Kloeckner s-a declarat conştientă de faptul că măsurile pe care le are în vedere ar putea determina unele firme să îşi mute afacerile peste hotare, ceea ce ar însemna că autorităţile germane nu vor mai putea controla respectarea standardelor.

Datele furnizate de firma Euromonitor arată că vânzările de carne procesată au scăzut constant în Germania în ultimii cinci ani în timp ce vânzările de substituenţi pentru carne au crescut cu 12% în aceiaşi perioadă până la 234 milioane de dolari în 2019.

Ruegenwalder Muehle, o companie care anterior era specializată pe mezeluri, s-a transformat în cel mai mare producător de substituenţi pentru carne din Germania, iar în acest an vânzările sale de produse vegetariene şi vegane au crescut cu 50%, după un salt de 44% în 2019.

Numărul vegetarienilor din Germania s-a dublat în ultimii cinci ani ajungând până la aproximativ 7% din populaţie, iar veganii reprezintă 2%, iar aproape o treime din gospodării încearcă să îşi diminueze consumul de carne, potrivit GfK.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Cum neamul de traista din Occident nu ai cum sa o scoti la capat. Are mai putine optiuni decat in trecut? se reinterpreteaza ca „mananca mai curat”.

    Volkswagen falsifica testele in tara cea mai poluanta din UE? „Germanii se declara preocupati de poluare”.

    Bancile lor spala banii rusilor? „Romanii sunt corupti, se li se blocheze accesul in Schengen.”

    Mor blonavii de COVRIG trimisi, in plina carantina, de Orban, via Cluj, la SPARANGHEL? „Medicii legisti nu se pot pronunta pentru ca e sfarsit de sapatamana prelungit cu ocazia Pastelor.”

    Peste o saptamana, bonus, „Cum a reusit Germania sa evite catastrofa epidemiologica din Italia / Spania / Franta”

  2. Lipsa de optiuni ne face mai sanatosi. Foarte inteligent. Deci vom face spitale multe, in care bagam oamenii si ii tinem la pat, ii hranim sanatos si vor trai sute de ani. Perfect!