G4Media.ro

FOTO Președintele Iohannis a decolat din Sibiu spre Coreea de Sud cu…

sursa foto: Global Jet/ Boarding Pass

FOTO Președintele Iohannis a decolat din Sibiu spre Coreea de Sud cu avionul privat de lux cu care a mers în Emiratele Arabe și turneul din Africa, anunță Boarding Pass / Miniștrii din suita prezidențială au plecat cu alt avion

Avionul privat de lux cu care președintele Klaus Iohannis a plecat spre Coreea de Sud a decolat duminică din Sibiu și este același cu care a călătorit în Emiratele Arabe și turneul din Africa din 2023, anunță Boarding Pass, site-ul cu informații din domeniul aviației, printr-un mesaj pe Facebook. Președintele Iohannis a mers în turnee în Africa, America de Sud și Asia în 2023, epuizând banii de deplasări externe încă din iunie. Guvernul i-a suplimentat fondurile cu 1,5 milioane de euro anul trecut.

  • UPDATE: Miniștrii Apărării și de Externe, Angel Tîlvăr și Luminița Odobescu, care fac parte din delegația prezidențială, au plecat în Coreea de Sud cu alte avioane, au declarat pentru G4Media surse politice.

În 2022 și 2023, Iohannis a efectuat deplasări externe de 3,3 milioane de euro, respectiv peste 8 milioane de euro. În unele călătorii, avionul privat folosit de președinte a făcut escală în Sibiu, unde locuiește soția președintelui, care îl însoțește în călătoriile oficiale.

  • ”Președintele României va efectua o vizită oficială în Coreea de Sud în perioada 22-24 aprilie 2024, potrivit informațiilor oficiale. Acesta își va începe călătoria duminică și va zbura spre Seul (Coreea de Sud) cu un avion privat de tip Gulfstream G550 operat de Global Jet Luxemburg. Avionul va fi același cu care președintele țării a mai zburat în anul 2023 în deplasările oficiale din Emiratele Arabe Unite (martie 2023), dar și în „turneul african” din Kenya, Tanzania, Capul Verde și Senegal (noiembrie 2023)”, este mesajul publicat de Boarding Pass.

Preşedintele Klaus Iohannis începe luni o vizită oficială în Coreea de Sud, având, printre altele, o întâlnire cu preşedintele Yoon Suk-yeol, premierul Han Duck-soo şi o întâlnire cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti şi ai mediului de afaceri. Este însoțit de ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, şi secretarul de stat, Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Context

În 2023, Iohannis a vizitat Japonia, Emiratele Arabe Unite, Chile, Brazilia, Argentina și altele, călătorii despre care G4Media a scris aici.

G4Media a scris pe larg și despre turneul de 10 zile în Africa al președintelui Iohannis, din noiembrie 2023.

Cu nici două săptămâni înainte de începerea turneului prezidențial de 10 zile în Africa, Guvernul a suplimentat bugetul Administrației Prezidențiale cu 7,5 milioane de lei (1,5 milioane de euro). Banii pentru deplasări externe pe 2023 erau aproape epuizați încă din iunie, după costisitoarele turnee în Asia și America de Sud ale președintelui Iohannis.

Președintele a mers în vizite oficiale în Kenya, Tanzania, Senegal și Cabo Verde. În două dintre aceste țări, România nu are nici măcar ambasade, iar vizita unui președinte român reprezintă o premieră istorică. Deplasările au stârnit o serie de controverse în spațiul public, în contextul în care presa a semnalat că Administrația Prezidențială a secretizat costurile din bani publici care includ zboruri cu avioane private de lux.

„Această suplimentare este legitimă și justificată de necesitatea asigurării finanțării adecvate a activităților aflate pe agenda Președintelui României, impuse de contextul regional de securitate și de alte angajamente internaționale ale României, cu evenimente și evoluții care nu pot fi anticipate”, se argumentează în nota de fundamentare a hotărârii de guvern de pe 2 noiembrie.

Cu cele patru țări africane pe care președintele Iohannis le-a vizitat în turneul său de 10 zile România a avut contacte diplomatice minime și relații economice care lipsesc aproape cu desăvârșire. Kenya și Senegal sunt două țări stabile, cu importanță regională pe continentul african, în care țara noastră are ambasade ce gestionează relațiile cu mai multe state. De cealaltă parte, Tanzania și Cabo Verde sunt două țări turistice cu care România atinge un apogeu al relațiilor diplomatice prin această vizită oficială.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

23 comentarii

  1. rasplata ca votam PSDNLUDMR – nesimtire, megalomanie, risipa

  2. Ce rautaciosi sunteti, la cat a muncit omul asta pentru popor, ne-a adus stabilitate si educatie, pai nu merita si el sa se lafaie nitel.

  3. Probabil ministrul apararii sforaia prea tare si-o deranja pe cealalta persoana din avion.

    Si probabil ca si pe ceilalti 14-19 pasageri (maxim pentru varianta standard) sau 8-10 pentru varianta de lux!!!! Adica bucatarul, paltonarul, coafeza (aka hair stylista), SPP-istul si ….. doamna.

    Ma si mir ca n-a trimis pilotii cu alt avion!!!!

    • Si zici ca asta stie a zbura,si eventual sa sara cu ,,parasuta,,…

  4. …Cracanata a luat-o cu el pe post de parasuta…prietenii stiu de ce.

  5. Pentru linistea mintii mele, eu nu stiu ce l-a apucat pe Iohannis, sa colinde lumea, ca si cum acasa nu exista multe si uriase probleme, ca si cum aceste probleme si-ar gasi rezolvarea in Tanzania sau Coreea, ca si cum integrarea noastra in UE ar fi pe deplin realizata.
    Imi este greu sa admit un asemenea urias egoism, satisfacerea placerii se a colinda lumea in conditii de lux, cand tara este atat de scufundata in probleme. In Republica Moldova a fost macar o singura data?
    Iar Ciolacu a inceput sa-l imite. Se vrea si el mare sultan.
    Sa fie, oare, o misiune secreta de la UE, NATO pe care Romania o are? (Caut si eu o explicatie, fiindca nu pot concepe atata nesimtire)

    • Nu are rost sa-ti pui intrebari retorice despre existentialism (sic). Banuiesc ca raspunsul Dulapui este “ ma p.s pe voi sarakilor”. Cam asa este toata politica lu’ nea Imparatu’. Nu a facut absolut nimic, ba mai mult a distrus tara pentru cateva generatii de acum inainte. Ma refer la educatie, competenta, bun simt, simtul datoriei fata de tara si oameni. Dupa Ficus potopul…

    • Cel mai tare a distrus Justiția, după aceea Educația, Sănătatea și restul!
      A făcut praf Statul Român eșuat!

    • Si nu putea sa semneze acorduri cu coreenii minisrii de resort…mai trebuie un un supervizor…T arziu,dar m/am cait de ce am putut sa fac…4 ore de fiecare data in ploaie marunta,a doua oara cu scandal ca nu ne lasau sa intram aproape de inchiderea sectiei…si 25 km cu masina plina nah…Sfidarea unui ,,paltonar,,ranjit profesoras…sfidator pana la nesimtire…Din culpa,asta merit…

  6. Merge să-și găsească susținatori pt funcția dă săf la NATO !
    Sigur, la Seul nu are ce să caute, însă va trage o fugă, deghizat, până la Phenian pt a-i arăta lu’ Kim faza cu aruncatu’ paltonului …

  7. Suma cheltuita de El Presidente pentru inchirieri de avion in 2022-2024 se apropie de pretul unui Gulfstream G550. Care sa fie motivul pentru care Romania nu a achizitionat o aeronava prezidentiala si prefera sa inchirieze ?

  8. Cum zicea înainte de alegeri? Io napot kivanok pesedeee. Pesedeee vrea să le dea ungurilor Ardealul etc. Acum psd e bun, îi asigură milioane de euro pentru avion de lux.

  9. Un mizerabil pana la capat

  10. Vacanta placuta!

  11. Nesimțire, nerușinare, neobrăzare, sfidare ordinară.

  12. Ce băftoși sintem c-avem presedinte modest, la valoarea lui avea tot dreptu’ să inchirieze Air Force One de la Biden + o escadrilă de F35 pentru protectie. E familist convins si creștin adevarat, altfel ar face escale multiple sa adune amantele sau numeroasele neveste, daca ar fi musulman.

  13. 🤮🤮🤮🤮🤮

  14. Nu mai fiți răi, a avut o ofertă: la 3 zboruri a primit reducere la al 4lea de 10%. Nu putea sa o rateze.
    Ju.e Mohann.s!

  15. Jet la fraieri.

  16. Si zici ca asta stie a zbura,si eventual sa sara cu ,,parasuta,,…