G4Media.ro

Peste 8 milioane de euro au costat deplasările externe ale lui Iohannis…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Peste 8 milioane de euro au costat deplasările externe ale lui Iohannis în 2023/ Administrația Prezidențială a transmis informațiile agenției publice de presă, după ce a refuzat constant solicitările jurnaliștilor, pe motiv că sunt clasificate

Preşedintele Klaus Iohannis a efectuat, în acest an, 34 de deplasări externe, care însumează cheltuieli de peste 41 de milioane de lei, conform unui răspuns transmis la solicitarea agenției publice de presă Agerpres.

Reamintim că Administrația prezidențială a refuzat constant să fere aceste date jurnaliștilor, motivând că informațiile sunt clasificate.

Administraţia Prezidenţială a transmis la mijlocul lunii decembrie, într-un răspuns oficial la solicitarea News.ro referitoare la costurile turneului oficial efectuat în Africa de şeful statului, recent, că detalierea cheltuielilor necesare pentru aceste deplasări externe, pe destinaţii, perioade şi categorii, nu este posibilă, întrucât această operaţiune poate genera situaţii de încălcare a prevederilor legale referitoare la protecţia informaţiilor clasificate. În ceea ce priveşte cheltuielile cu cazarea în turneu, Administraţia Prezidenţială a transmis că acestea sunt disponibile prin intermediul cadrului de transparenţă în materie de execuţie bugetară.

În anul 2022, Administrația Prezidențială a refuzat să răspundă G4Media cât a costat avionul privat cu care s-a deplasat președintele Klaus Iohannis la summit-ul NATO de la Madrid. ”Contractele pentru prestarea serviciilor de executare a zborurilor speciale sunt documente clasificate, în integralitate, motiv pentru care nicio informație din cuprinsul sau asociată acestora nu poate fi comunicată, fiind exceptate de la accesul liber al cetățenilor”, se arată într-un răspuns transmis de Administrația Prezidențială redacției G4Media.ro.

 • ”Fiindcă așa este legea”așa a răspuns în aprilie 2023 președintele Klaus Iohannis când a fost întrebat de reporteri de ce nu sunt publice cheltuielile privind deplasările efectuate de Administrația Prezidențială

Mai mult, în decembrie 2023, președintele Klaus Iohannis a fost filmat de ”Recorder” în timp ce ignoră un jurnalist care i-a pus de mai multe ori întrebări legate de desecretizarea costurilor de transport cu avioane private.

”39.949 de cetățeni i-au cerut președintelui Iohannis desecretizarea costurilor de transport cu avioane private. A trecut mai bine de o lună, iar președintele continuă să ignore aceste solicitări”, transmite Recorder.

În clipul video, singura reacție a președintelui a fost ”mulțumesc”, atunci când reporterul îl întreabă de petiția legată de costurile externe.

Conform Agerpres, Klaus Iohannis a efectuat în acest an o serie de deplasări externe, respectiv în Azerbaidjan (2-3 februarie – vizită oficială şi participare la reuniunea ministerială a Consiliului Consultativ al Coridorului Sudic de Gaze), Luxemburg (vizită oficială – 27 februarie), Polonia (22 februarie – reuniunea B9), Belgia (reuniuni ale Consiliului European – 9 februarie, 23-24 martie, 29-30 iunie, 26-27 octombrie, 14-15 decembrie, CELAC – 17-18 iulie, vizită oficială – 8 noiembrie, 13 decembrie – Summitul UE-Balcanii de Vest), Emiratele Arabe Unite (18-21 martie – vizită oficială şi 2-4 decembrie – COP28), Bulgaria (15 martie – vizită oficială), Japonia (6-8 martie – vizită oficială), Singapore (10 martie – vizită de stat), Marea Britanie (5-6 mai – participare la ceremoniile dedicate încoronării Regelui Charles al III-a şi a Reginei Camilla), Islanda (16-17 mai – Summitul Consiliului Europei), Regatul Ţărilor de Jos (reuniune în format restrâns în pregătirea Summitului NATO), Slovacia (6 iunie – Summitul B9), Republica Moldova (Summitul Comunităţii Politice Europene), Lituania (11-12 iulie – Summitul NATO), Statele Unite (19-21 decembrie – Adunarea Generală a ONU), Ungaria (11 octombrie – vizită oficială), Portugalia (7-9 octombrie – vizită de stat), Spania (5 octombrie – Summitul Comunităţii Politice Europene şi reuniunea informală a Consiliului European).

Şeful statului a efectuat şi două turnee, unul în America Latină (Brazilia, Chile şi Argentina – 18-25 aprilie) şi unul în Africa (Kenya, Tanzania, Republica Cabo Verde şi Senegal – 14-23 noiembrie).

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

 1. Paralel…initiativa Daruieste viata a construit cu 40 milioane euro acel complex de spitaluri…statu’ 0-familia Klaus N vacante cu doamna Carmen
  Multa M U I E din partea noastra, a romanilor normali cu aproape 2 milioane de contracte pe salariu minim

 2. romania NORMALA/educata-premier cu bacu’ luat tarziu si diploma de licenta dupa 8 ani la univ ecologica
  Sa nu uitam ca nu a muncit pana la 30+ ani

  • Cate familii nevoiașe și câți copii înfometați și fără speranță puteai ajuta iohii banii ăștia furați?Este de nedescris jaful din Romania

 3. un gunoi TRADATOR

 4. noua generatie de ciocoi !

 5. Ditamai rușinea prezidențială.🤮

 6. 3 lei de caciula

 7. Iuie Mohannis!

 8. Pălărie de gangster. Figură și atitudine de gangster. S-a rafinat în ipocrizie și ticăloșie.

 9. Figură împietrită de egoism și nesimțire.