G4Media.ro

Klaus Iohannis a efectuat în 2022 deplasări externe care însumează cheltuieli de…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Klaus Iohannis a efectuat în 2022 deplasări externe care însumează cheltuieli de peste 16,6 milioane de lei

Preşedintele Klaus Iohannis a efectuat, în acest an, 21 de deplasări externe care însumează cheltuieli de peste 16,6 milioane de lei, relatează Agerpres.

Conform unui răspuns al Administraţiei Prezidenţiale, cheltuielile aferente pentru cele 21 de deplasări externe ale delegaţiilor oficiale conduse de preşedintele Klaus Iohannis, în anul 2022, însumează 16.604.678,40 lei.

Şeful statului a participat, pe 16 februarie, la Paris, la invitaţia omologului francez, Emmanuel Macron, la un dineu de lucru informal privind situaţia de securitate din Sahel. El a luat parte, pe 17 şi 18 februarie, la cel de-al VI-lea Summit Uniunea Europeană – Uniunea Africană, organizat la Bruxelles, iar pe 24 februarie – la reuniunea Extraordinară a Consiliului European (Bruxelles).

În martie, preşedintele Iohannis a fost prezent la reuniunea extraordinară a şefilor de stat şi de guvern din ţările membre NATO, organizată la Cartierul General al Alianţei Nord-Atlantice din Bruxelles (24 martie), şi la reuniunea Consiliului European, tot la Bruxelles (24-25 martie).

Pe 30 şi 31 mai, preşedintele Klaus Iohannis a participat la reuniunea extraordinară a Consiliului European, care s-a desfăşurat la Bruxelles.

Pe 14 iunie, la Haga, a participat la reuniunea în format restrâns, în pregătirea Summitului NATO; pe 20 iunie, la Riga, în Letonia, la cea de-a şaptea ediţie a Summitului Iniţiativei celor Trei Mari (I3M) şi la cea de-a patra ediţie a Forumului de Afaceri I3M; pe 23 şi 24 iunie, la Bruxelles, la reuniunile liderilor din Uniunea Europeană şi Balcanii de Vest, Consiliului European şi Summitului Euro în format extins; în perioada 28-30 iunie – la Summitul NATO de la Madrid.

În septembrie, şeful statului a participat la funeraliile de stat ale Reginei Elisabeta a II-a, care au avut loc la Londra. Pe 20 şi 21 septembrie, el a condus delegaţia României la segmentul la nivel înalt al celei de-a 77-a sesiuni a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), organizată la New York. Vizita preşedintelui Iohannis în Statele Unite ale Americii a inclus şi o deplasare la San Francisco pe 22 şi 23 septembrie.

În octombrie, preşedintele Iohannis a fost prezent la prima reuniune a Comunităţii Politice Europene şi la reuniunea informală a Consiliului European de la Praga (6-7 octombrie) şi la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles (20-21 octombrie).

Pe 7 şi 8 noiembrie, şeful statului a participat la Summitul implementării climatice de la Sharm El-Sheikh, iar pe 11-12 noiembrie – la Forumul pentru pace de la Paris. De asemenea, preşedintele Iohannis a efectuat o vizită oficială în Republica Letonia, la Riga, pe 23 noiembrie, urmată de o vizită oficială în Republica Lituania, la Vilnius, pe 24 noiembrie, şi de participarea pe 25 noiembrie, la Kaunas, la simpozionul internaţional „The Idea of Europe” şi la reuniunea şefilor de stat din Lituania, Letonia, Polonia şi România.

Şeful statului a efectuat pe 2 şi 3 decembrie o vizită de lucru la Atena, iar pe 6 decembrie a participat la summitul UE-Balcani de Vest de la Tirana. Pe 14 şi 15 decembrie a fost la Bruxelles, la summitul UE-ASEAN şi la reuniunea Consiliului European.

* Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, de la începutul anului şi până pe 15 decembrie, preşedintele Iohannis a transmis spre reexaminare Parlamentului 14 legi şi a înaintat Curţii Constituţionale 12 sesizări de neconstituţionalitate.

Până pe 15 decembrie au fost înregistrate 54 de cereri de graţiere. Şeful statului nu a aprobat cereri de graţiere nici în acest an.

Până la aceeaşi dată, au fost acordate 1.024 de decoraţii naţionale şi pe domenii de activitate, civile şi militare de pace (inclusiv cele care intră sub incidenţa Legii nr. 182/2002), dintre care 15 au fost acordate unor instituţii din domeniile sănătăţii, culturii şi cultelor. Au mai fost acordate 28 de decoraţii Drapelelor de Luptă ale unităţilor militare, respectiv două Medalii Aniversare „Centenarul Marii Uniri” (pentru o persoană fizică, respectiv o persoană juridică – cea din urmă fiind o instituţie cu atribuţii în domeniul cultelor). O decoraţie a fost returnată, conform Administraţiei Prezidenţiale, relatează Agerpres.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

19 comentarii

 1. Nu cost.ul deplasarilor e problema.
  Top. ul cheltuielilor în campania electorala: Iohannis pe primul loc, 10 mil. lei din bugetul de stat, Diaconu, 5,7 mil. din fonduri pri. vate
  Banii cheltuiti in cam. paniile ele. ctorale…

 2. Corectati titlul 🙂

 3. Dai un ban, dar face.

 4. „Deplasarile externe” frumoase „rau” ,nu dom’le presedinte ?
  Discursuri pregatite ,nu bataie de cap….!
  Da’ deplasari interne ,cam pe cand ?
  Giurgiu ,Botosani ,Vrancea ,…..prin judetele sarace rau cam pe cand d-le presedinte al Romaniei ?
  Ne vedem la alegeri !

 5. Ce simpatică este tanti aia care îl însoțește pe președinte🥰🥰🥰🥰🥰🥰

  • Trebuie luata in vacanta la un instructor de tenis din Florida, ca sa afle diferenta intre freza de femeie si aia de barbat.

  • Pe pariu ca are IQ dublu fatza de tine. In preajma presedintilor sunt capete foarte capabile.

  • Respectiva doamna este responsabila cu protocolul. Si da, este inteligenta, profesionista, ocupa o pozitie tehnocrata, nu este afiliata politic. Este exact ce trebuie pentru acest rol. Nu acelasi lucru il pot spune despre golferul travestit in schior, si nici despre habarnistii macho din zona de comentarii.

  • @0I0 de geaba te basici, tanti e bizara rau – nu pt ca are freza nuscum, ci pt ca este eterna. si nu, nu prea=mi pare ca presedintii ar atrage cine stie ce persoane capabile in jurul lor. cine se aseamana…

  • Intamplator am aflat detalii despre un consilier al presedintelui, este un job 365 si trebuie sa fii foarte capabil ca sa stai in preajma lor. Or fi presedintii mai putin inteligenti dar in jurul lor au tot timpul oameni foarte capabili.
   Daca maturica asta cum ii zici tu a rezistat in functii inseamna ca stie ce face.

 6. „Deplasari externe” adica plimbari pe banii multi ai Statului roman, adica ai romanilor!
  Rezultate ZERO!!!
  Nu il baga nimeni in seama, omul nu exista in politica internationala!!!
  ZERO barat, maine poimaine incheie si al 2-lea mandat cu rezultate ZERO!!

 7. De banii ăștia, dacă-i dona pentru construcția și terminarea unui spital pentru copii, rămânea în mintea oamenilor. Așa că bani aruncați în vânt. Rezultate? A se vedea Schenghen …

 8. Se apropie de o suma egala cu cheltuielile pentru spitalul de oncologie pentru copii din Bucuresti din donatii.Statul este un elefant dupa cum spunea Băsescu care cheltuie si mai putin face.

 9. Adica 3 milioane de euro doar delegatiile. Si care au fost incasarile?

 10. Un mizerabil mincinos! Faceti totalul in km cat sa plimbat in strainatate si cati km a parcurs in tara(unde fierbe oala) . L-am votat crezand ca macar jumatate din promisiuni sevva adeveri.O laie! Sper sa crape la prima pensie speciala luata pe nedrept!

  • Sa dai meditatii 3 anisori si sa-ti cumperi 6 case este epuizant pentru oricine….asa ca ajuns presedinte omul se relaxeaza.Bine pentru dansul ,ghinion pentru noii.

 11. A cheltuit, dar s-a si simtit bine!

 12. cum o dai nu-i bine – daca pleci saracesti bugetul daca stai e nasol ca nu ne baga nimeni in seama si intram in conul de umbra al anonimatului Numai o activitate frenetica ne tine in ochii lumii