G4Media.ro

Experți ONU susțin că există „acuzații credibile” că femei palestiniene au fost…

Sursa foto: Unsplash / Habib Dadkhah

Experți ONU susțin că există „acuzații credibile” că femei palestiniene au fost supuse la agresiuni sexuale, inclusiv violuri, cât timp se aflau în detenție în Israel

Experții ONU spun că au văzut „acuzații credibile” potrivit cărora femeile și fetele palestiniene au fost supuse unor agresiuni sexuale, inclusiv violuri, în timp ce se aflau în detenție în Israel, și cer o anchetă completă, relatează The Guardian.

Grupul de experți a declarat că există dovezi privind cel puțin două cazuri de viol, alături de alte cazuri de umilință sexuală și amenințări cu violul. Reem Alsalem, raportorul special al ONU privind violența împotriva femeilor și fetelor, a declarat că adevărata amploare a violenței sexuale ar putea fi semnificativ mai mare.

„S-ar putea să nu știm pentru o perioadă lungă de timp care este numărul real al victimelor”, a declarat Alsalem, care a fost numită raportor special de către Consiliul ONU pentru Drepturile Omului (UNHRC) în 2021.

Ea a precizat că reticența în raportarea agresiunilor sexuale este frecventă din cauza fricii de represalii împotriva victimelor. Ea a spus că, în cadrul unui val de detenții de femei și fete palestiniene după izbucnirea războiului dintre Israel și Hamas la 7 octombrie, a existat o atitudine din ce în ce mai permisivă față de agresiunile sexuale în centrele de detenție israeliene.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Cum vă permiteți să publicați așa ceva, antisemiților?!

  2. ONU organizație antisemită! Dintotdeauna!

  3. Foarte probabil, Experții ONU vor fi acuzați de antisemitism.

  4. onu nu este o organizație legitimă.
    Atâta timp cât teroriști lucrează pentru ei.

  5. Cred că o problemă gravă legată de publicarea unor opinii intolerante și extremiste în presă (inclusiv în cea online) este că, mai mult decât limbajul vulgar, determină o banalizare a extremismului și intoleranței.

    Încurajarea comentariilor extremiste înseamnă de fapt încurajarea extremismului și intoleranței în sine. Iar acestea, din orice parte ar veni și împotriva oricui s-ar manifesta, sunt doar un pas în plus pe drumul spre intoleranță și extremism fizic.

    Genocidul, epurarea etnică și deportările au fost deja experimentate nu cu foarte mult timp în urmă, iar istoria ne arată că aceste experimente se termină tragic pentru toată lumea.

    Pentru toată lumea!…