G4Media.ro

Dragnea: O decizie a Curții Constituționale vizând completurile de trei judecători ar…

Dragnea: O decizie a Curții Constituționale vizând completurile de trei judecători ar putea avea ca efect reluarea procesului meu

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă la Dumbrăveni, că o decizie a Curţii Constituţionale a României (CCR) în privinţa completurilor de trei judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) ar putea avea ca efect reluarea procesului în care este parte, transmite Agerpres.

El a fost întrebat de un jurnalist ce efecte ar putea avea în privinţa dosarului său (privind angajările fictive de la DGASPC Teleorman, n.red.) o decizie care ar putea fi pronunţată vineri în acest sens de către CCR.

„Bineînţeles că discuţia nu se poartă dacă ÎCCJ a acţionat legal sau nu, ci ce efecte ar putea avea… Ce efecte ar putea avea pentru mine? Că se reia procesul. Adică se reia toată această perioadă în care am stat până acum. Ce va face CCR mâine? O să discutăm după… Eu, ştiţi bine, nu cred că a fost vreo excepţie, indiferent care au fost deciziile CCR, le-am respectat şi am comentat puţin, aproape deloc, despre ce a decis Curtea Constituţională. Au fost decizii care au dat câştig de cauză unora, altă dată altora, au acceptat, au respins, dar judecătorii CCR trebuie respectaţi şi toate deciziile trebuie respectate. Pentru noi e de nediscutat nerespectarea sau comentarea unor decizii ale CCR, aşa cum, din păcate, alţii, în frunte cu preşedintele României, nu le iau în seamă şi nu le respectă”, a răspuns Dragnea.

Curtea Constituţională a României (CCR) ar putea pronunţa, vineri, decizia asupra sesizării privind un posibil conflict juridic între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe tema completurilor specializate în corupţie.

Pe 10 aprilie, Curtea a luat în dezbatere sesizarea formulată de vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache, context în care acesta a afirmat că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a refuzat să constituie completuri specializate, aşa cum prevedea Legea 78/2000 privind prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie.

În replică, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Cristina Tarcea, a arătat că vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache a formulat sesizarea în cazul completurilor specializate cu încălcarea voinţei Curţii Constituţionale, care a stabilit anterior, cu referire la funcţia de prim-ministru, că atribuţiile constituţionale nu pot fi delegate.

Anterior, ea declarase că în ultimii 15 ani au fost soluţionate de Instanţa supremă 170 de dosare care intră sub incidenţa legii privind prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie.

Pe 25 martie, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache anunţa că a sesizat CCR privind un conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Instanţa supremă. Sesizarea a fost făcută în perioada în care preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi-a delegat atribuţiile lui Florin Iordache.

Foto: Liviu Dragnea (Inquam Photos / Octav Ganea)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

21 comentarii

  1. Derbedeul stie deja ca rezultatul ii va fi favorabil?!

    • Bineînțeles, tu ce credeai?
      Nu putem lăsa Austria să fie singura țară din UE cu completuri specializate la Curtea Supremă. N-ai văzut că ei nu au corupți? 🙂

    • Normal, e curtea lui și așa a dat dispoziție. După PSDragnea, avem și CCDragnea.

    • @Cetatene,
      Lasa…beutura pentru ca omoara neuronii si te paradeste la ficat! Dar sa nu-ti treaca prin cap ca drept compensatie domnu’ doctor o sa-ti dea voie sa faci plaja si-n Aprilie pentru ca e nisipul mai…alb !

    • Nu-i este rusine acestui infractor ?
      Cum sa fie reluat procesul ?
      Nu-i este rusine CCR sa judece o asemenea speta ?
      CCR se poate pronunta doar pe constitutionalitate, nu pe legalitate.
      Oricum, deciziile CCR nu se aplica decit in viitor, nu pot fi retroactive, nu pot da inapoi un lucru judecat.
      Ce prostie este ca trebuie sa fie completuri specializate pe coruptie ?
      Este vorba ca un medic oftalmolog sa opereze pe cord, sau un ginecolog sa faca un impant dentar ?
      Exista vreun judecator de la ICCJ care sa nu stie ce este coruptia ?
      In ce sa se specializeze ?
      Nu-si da seama un judecator de la ICCJ ca cineva a furat, a luat mita, a facut trafic de influenta, a comis un abuz in serviciu ?

    • @ucigă-l toaca
      Ai privit vreodată un fluviu drept in ochi?

    • Mafioții acționează în toate instituțiile statului
      Când îi putem opri?

    • @Cetătene,
      Aoleo, situația e gravă, când începi să vezi peste tot ape curgătoare, înseamnă că nu mai poți fi oprit de la băutură ! Ești deja un fluviu care așteaptă să se verse in mare și să se amestece cu apa sărată la mare…adâncime…

    • Cred că prin aceast răspuns mediatizat ,a dat ordin CCR, cum să-i rezolve mârșăvia!! Normal că va fi favorabilă decizia Curții!! Nemernicii din CCR , sunt reprezentanți ai puterii ,nu?! Sper să se întoarcă roata, să meargă țara asta pe făgașul normal,sper după alegeri!!

  2. Singura problema a românilor e daca Dragnea face sau nu pușcărie. Etic ar fi ca el sa nu influențeze legile, sesizările după care e judecat.
    Așa impresia mea e că toate legile se mișcă în favoarea lui și așa este. Daca el nu era în frunte și nu avea nici o implicare toată România spunea: vai dragul de el, condamnat pe nedrept. Așa spune vai „dracul”.
    Din păcate mulți români sunt după chipul și asemănarea lui Dragnea, oportuniști, trăind pe spinarea și în defavoarea celorlalți.

    • Problema românilor e că Dragnea se afla la butoane, la toate butoanele țării, și nu prea știe ce face si pe ce apasă
      Deja a produs multe furăciuni și stricăciuni, dar nu se lasă! Vrem sa dispară de la conducerea țării, până nu ne duce în prăpastie
      https://m.digi24.ro/stiri/economie/finante-economie/teodorovici-din-a-doua-parte-a-anului-ne-vom-imprumuta-deja-pentru-anii-care-urmeaza-1115615?source=biziday

    • indiferent de culoarea politică, nu trebuie sa mai fure din banii poporului! Cine candidează trebuie sa știe că trebuie să muncească pentru popor, nu că e ales sa se îmbogățească, în timp ce poporul este înglodat în datorii și mizerie
      Chiar daca pleacă Dragnea și PSDu’, macar de acum înainte poporul trebuie sa stea cu ochii pe ce fac aleșii și să îi tragă de mânecă atunci când o iau razna
      P.s. nu o sa plâng de milă HOȚILOR ( cum fac cei de la latrine cu „hoții cinstiți”- nevinovați nu că nu ar fi furat, ci că au fost prinși cu ajutorul SRI); chiar daca nu vor mai fi la conducere, tot trebuie să răspunda pt ce au făcut.

  3. Ganditorul de renume mondial, prof. dr. Unguent a afirmat, citez:”O reluare reprezinta doar o amanare a destinului implacabil scris in fruntea fiecaruia, iar impotrivirea e de prisos, atata timp cat bratele destinului sunt bine unse cu sapun de calitate…!”

  4. Adânc. Din puțul gândirii.

  5. Băi frate, lasă-ne că ne-am sătura de tine. Am văzut ce și cât poți să furi. E ok, papapa

  6. Acest hoț e scaraoschi sef pluton de legiuni. Nici un politruc bolșevik nu a fost atât de înjurat și blestemat. Ciocoii vechi și noi = ” Voi nu mă vreți eu vă vreau” Ce mister o fi de justiția îl păsuie pe fărașul lui!?

    • Nu-i niciun mister, asa este compozitia acestei societati din cauza pacatului orininar.
      Mai avem de trait (suferit) inca vreo 20 de ani cu cei care au capturat tara in decembrie ’89 si dupa aceea mai avem de luptat cu progeniturile lor pentru ca aschiile n-au sarit departe de trunchi. Vreau sa spun ca mult timp nu va fi pace sub maslini in Romanica.

  7. Eu va tin pumnii domnule sa primiti cat mai multi ani la racoare, dupa cate nelegiuiri a-ti facut.

  8. Sunt uimit ce revelatie a avut Dragnea abia azi (adica ieri)!!!!!!