G4Media.ro

Directorul AJOFM Călăraşi, trimis în judecată, cu acord de recunoaştere, pentru luare…

Directorul AJOFM Călăraşi, trimis în judecată, cu acord de recunoaştere, pentru luare de mită / Nicolae Chirana cerea inițial un comision de 10% din venitul salarial al viitorilor angajați, redus apoi la o sumă fixă: 100 de lei

Procurorii DNA au trimis în judecată, cu acorduri de recunoaştere a vinovăţiei pentru luare de mită, respectiv complicitate la luare de mită, pe directorul AJOFM Călăraşi, la data faptei, Nicolae Chirana, dar şi o altă persoană fizică implicată în implementarea unui proiect destinat persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, relatează Agerpres.

Potrivit DNA, în acordurile de recunoaştere a vinovăţiei, procurorii au reţinut că, în contextul implementării proiectului „SPO LOCAL DIRECT ACCESIBIL” (destinat persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă), în perioada iunie – iulie 2014, inculpatul Nicolae Chirana, în calitate de director executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Călăraşi (AJOFM Călăraşi), ar fi pretins, prin intermediul celeilalte inculpate, de la mai multe persoane participante la implementarea proiectului amintit anterior, un comision de 10% din venitul salarial, redus ulterior la 100 lei.

„Banii respectivi ar fi fost pretinşi de inculpat ca urmare a îndeplinirii unui act ce intra în îndatoririle sale de serviciu, respectiv transmiterea către o societate comercială, partener de proiect cu AJOFM Călăraşi, a propunerii de angajare a persoanelor respective în cadrul implementării proiectului menţionat mai sus”, arată anchetatorii.

În prezenţa avocaţilor, cei doi inculpaţi au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reţinute în sarcina lor, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi sunt de acord cu felul şi cuantumul pedepselor aplicate, precum şi cu forma de executare a acestora, respectiv:

* 2 ani şi 6 luni închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani şi 6 luni şi interzicerea pe o perioadă de 2 ani şi 6 luni de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii,

* 2 ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani şi interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii.

Dosarele de urmărire penală privindu-i pe cei doi inculpaţi, împreună cu acordurile de recunoaştere a vinovăţiei, au fost trimise la Tribunalul Călăraşi.

Foto: Inquam Photos/ Liviu Florin Albei

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Astea-s marile furturi ale psd din 2014?

 2. Urmează nașii de tren.

 3. Dovada clara ca de spaga nimeni nu scapa in romania, nici chiar aia fara munca,sa va intre bine n capul ala de potlogari

 4. poolitizarea tuturor instituțiilor statului corupt și instalarea in funcții a cățeilor de partid; sistemul patentat și consolidat de poolitrucii roșii a dus la neîncrederea totală a cetățenilor în sistem, în stat, în pooliție și justitie… și, jegul ia pedeapsă cu suspendare, din motive de cățelărie poolitică în justitie. Jeg și revoltă.

 5. Romania este un stat mafiot. Toate instituțiile statului, fără excepție, sunt corupte. Diferă doar gradul de dezvoltare al corupției. In fruntea instituțiilor corupte este justiția.

 6. ORICE INDIVID NUMIT PE O FUNCTIE STIE DE LA INCEPUT SUMA PE CARE O ARE DE DAT PARTIDULUI.

  TREBUIE SA FURE PENTRU A RAMANE CU CEVA.

 7. dna SE MAI OCUPA DOAR DE GAINARII.
  diicot SE OCUPA DE MUSAMALIZARI.
  cei CARE judeca DE ACHITARI SI DE INCHIDERI DE DOSARE, DE ASIGURAREA PRESCRIERILOR.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.