G4Media.ro

Directorii liceului Petru Rareș din Piatra Neamț, cercetați disciplinar pentru organizarea dezbaterilor…

Foto: cnpetrurares.ro

Directorii liceului Petru Rareș din Piatra Neamț, cercetați disciplinar pentru organizarea dezbaterilor Model United Nations fără aprobarea Inspectoratului școlar, unde o elevă a murit / Șefa ISJ Neamț: Cel târziu la sfârșitul săptămânii viitoare trebuie să avem un rezultat

Cei doi directori ai Colegiului Național „Petru Rareș” din Piatra Neamț sunt cercetați disciplinar de o comisie de anchetă a Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Neamț, după ce au organizat conferința Model United Nations la începutul lunii august fără aprobarea ISJ, pe timp de vacanță de vară, într-o școală publică. Măsura a fost decisă după ce un raport al ISJ Neamț despre caz a fost discutat în Consiliul de Administrație (CA) al inspectoratului joi după-amiază, 17 august, a declarat pentru Edupedu.ro șefa instituției, Florentina Luca-Moise.

Amintim că la eveniment urma să participe și o elevă din București care a murit cu o seară înainte de începerea dezbaterilor în casa unui tânăr din localitate pe care îl cunoscuse pe internet. Conferința a fost organizată independent de elevi la Colegiul Național „Petru Rareș”, unde conducerea liceului a acordat săli de clasă elevilor și nu a anunțat inspectoratul școlar despre activitatea ținută în școală. Nimeni nu s-a asigurat că elevii participanți, majoritatea minori, ajung la cazări – pe larg aici.

Ambii directori, directorul și directorul adjunct, vor fi cercetați disciplinar de „o comisie de cercetare disciplinară care are ca președinte un inspector școlar general adjunct, cu inspectori școlari, un reprezentant al salariaților, exact cum prevede legea”, a spus inspectoarea-șef. În funcție de gravitatea abaterilor, potrivit legii educației în vigoare, personalul didactic poate fi sancționat de la o observație scrisă, avertisment și scăderea salariului, până la desfacerea contractului de muncă.

„În baza raportului comisiei de cercetare prealabilă, căci am avut la nivelul instituției o comisie de cercetare conform articolului 280, alineatul 3 indice 1 (n. red. din legea Educației în vigoare, nr. 1/2011), privind organizarea și desfășurare a proiectului MUN, consiliul de administrație al Inspectoratului școlar a hotărât constituirea unei comisii de cercetare a abaterilor prezumate săvârșite de conducerea unității de învățământ. În acest sens, vom aplica articolul 280 din Legea Educației Naționale, cu completările și modificările ulterioare. Nu am calculat încă termenul, dar cred că cel târziu la sfârșitul săptămânii viitoare trebuie să avem un rezultat, să nu depășim termenul legal”, a spus inspectoarea-șef din Neamț, Florentina Luca-Moise, pentru Edupedu.ro.

Citește articolul complet pe Edupedu.ro.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Le – a pus spațiu la dispoziție. Cei din localitate trebuiau să spună că au invitați minori. Atunci erau necesare tot felul de forme privind transportul, cazarea, masa plus însoțitori majori. Plus acordul părinților. Așa că mulți renunța la aceste activități.