G4Media.ro

Dior va plăti 2,3 milioane de dolari pentru a sprijini victimele exploatării…

Sursa foto: dior.com

Dior va plăti 2,3 milioane de dolari pentru a sprijini victimele exploatării prin muncă, în urma unei anchete desfășurate în Italia

Dior a acceptat o serie de măsuri pentru a încheia o investigație a autorității italiene pentru concurență, care cerceta dacă brandul de lux și două dintre subsidiarele sale au indus consumatorii în eroare cu privire la condițiile de muncă din cadrul furnizorilor săi, conform CNN.

Urmărește cele mai noi producții video G4Media

- articolul continuă mai jos -

Autoritatea antitrust a declarat miercuri că angajamentele asumate de Dior, care este deținut de grupul LVMH, reprezintă o soluție adecvată pentru posibila ilegalitate și a decis să închidă investigația „fără a stabili existența unei încălcări”.

Angajamentele Dior includ plata a 2 milioane de euro (2,3 milioane de dolari) pe parcursul a cinci ani pentru a susține inițiative menite să ajute victimele exploatării prin muncă.

Anul trecut, procurorii din Milano au descoperit ateliere în care muncitori prost plătiți, adesea imigranți aflați ilegal în țară, produceau genți din piele vândute ulterior către Dior și Armani pentru o fracțiune din prețul lor de vânzare cu amănuntul.

Această descoperire a determinat autoritatea antitrust din Italia să deschidă o anchetă privind posibilitatea ca brandurile de lux să fi indus consumatorii în eroare, concentrându-se pe discrepanțele dintre realitatea evidențiată de anchetele judiciare privind munca și mesajele transmise de branduri consumatorilor, în ceea ce privește măiestria și responsabilitatea socială corporativă.

Printre măsurile reparatorii, Dior s-a angajat și să își revizuiască declarațiile privind etica și responsabilitatea socială, precum și să adopte proceduri mai stricte de selecție și monitorizare a furnizorilor, a precizat autoritatea miercuri.

Într-o declarație separată, compania a spus: „Dior a colaborat îndeaproape cu Autoritatea pentru a defini un set solid de angajamente care să crească transparența și să întărească supravegherea de-a lungul întregului lanț de aprovizionare.”

Organizația italiană de protecție a consumatorilor Codacons a declarat că rezultatul anchetei a fost prea blând, având în vedere dimensiunea modestă a angajamentului financiar și faptul că nu a fost aplicată nicio amendă.

Anul trecut, procurorii au numit comisari pentru a supraveghea unitățile Dior și Armani care externalizau producția de genți, pentru a se asigura că își rezolvă problemele din lanțul de aprovizionare. Acest regim de administrare specială a fost ridicat la începutul acestui an.

Săptămâna trecută, un tribunal italian a plasat o unitate a brandului de modă Valentino sub administrare judiciară pentru un an, după ce s-au descoperit abuzuri asupra muncitorilor în cadrul lanțului său de producție.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.