G4Media.ro

Daniel David: Test de inteligență în PNRR – Minimum pentru educație: 10%…

Daniel David: Test de inteligență în PNRR – Minimum pentru educație: 10% și 10%! / Dacă vrei să distrugi o națiune nu îți trebuie bombe, ci să-i distrugi educația

Era momentul ca prin PNRR să reparăm educația! Chiar să o modernizăm major! Asta pentru că educația generează specialiștii care duc, mai bine sau mai rău, în funcție de cât sunt de bine pregătiți, celelalte sisteme majore ale societății (ex. sănătatea, economia). Nu poți avea o societate competitivă fără o educație competitivă! Iar pentru cei care nu pricep, acesta nu este un slogan de negociere, ci o concluzie validată științific!

Așadar, logic vorbind, întâi trebuiau puși deoparte banii pentru a reforma structural educația, iar restul distribuit apoi în celelalte zone. În acest fel, în timp, România se dezvolta sănătos, educația fiind un motor care stimula mereu dezvoltarea tuturor segmentelor din societate. Asta însemna o adevărată reformă structurală a țării, care apoi se multiplica în sistem. Altfel, investim adesea în „găuri negre” și/sau în sisteme puternic inerțiale, alimentate și întărite de o educație nereformată. Când Comisia Europeană vorbește corect despre „verde”, „inovație”, „smart” etc. are în spate deja un stoc avansat de cunoaștere (care se dezvoltă continuu) și resursă umană înalt specializată; dacă nu avem asta, toate aceste constructe devin forme fără fond!

Proiectul „România Educată” era un bun start în acest demers, care mai trebuia îmbogățit în zona universitară cu unele politici mai recente. După multe discuții s-a ajuns în PNRR la un prag minim acceptabil: cam 10% din PNRR pentru educație, din care măcar 10% specific pentru învățământul superior.
Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. Păi asta a făcut pesede şi penele de peste 30 de ani

  2. educatia estepentu acasa insa, ce faceti cu invatamantul ?
    distrugerile invatamantului au fost demarate de Ceausescu prin”79 si au continuat cu abnegatie si succes subtoti ministri invatamanuli podecembisti.

    ….iar calitatea corpului didactic, deploala !…cumici exceptii.

  3. e bine sa fie bani, dar
    – tind sa cred cu toti banii din lume nu vor spela politizarea in scoli
    – toti banii din lume nu vor schimba atitudinea servila fata de superiori
    – toti banii din lumea nu vor schimba atitudinea acelor cadre didactice, care se simt bine fiidn apreciate an de an, cu buchete de flori si diverse cadouri, stranse de parinti dornici sa le intre pe sub piele
    – toti banii din lume nu vor eficientiza investitiile in educatie, sa se faca cu cap si cu rezultate
    cred ca ar fi bine sa se chinuie acesti mari ilustri educati care vorbesc intruna de educatie, sa rezolve situatii care nu necesita bani, ci doar o legislatie curajoasa si sanatoasa
    – toti banii din lumea nu vor stopa angajarile pe pile de la personalul de curatenie pana la profesor

    in rest sa multumim PSD + PNL pentru mizerie in care ne aflam , merita premiul 1 cu coronita pentru distrugerea educatiei

  4. 37% alfabet functional, 25% in strainatate, 25% salar minim pe economie si restul cei alesi de sistem

  5. PROBLEMA „EDUCATIEI” A FOST REZOLVATA DE PARTID: AU PRODUS IN FABRICILE DE DIPLOME SUTE DE MII DE SOLDATI CREDINCIOSI

  6. „Proiectul „România Educată” era un bun start în acest demers…”
    Nu că ar fi crezut cineva în el, dar acest proiect a dat bine pe hârtie, și a adus voturi în plus pentru președintele contemplativ, dar… a sucombat înainte de a se naște. Ca mai toate proiectele alea curajoase cu care ne amenințau cei care sunt astăzi la butoane. Și care seamănă din ce în ce mai mult cu cei de ieri.

  7. Ceva e ilogic aici:

    „Era momentul ca prin PNRR să reparăm educația!” si „Minimum pentru educație: 10%” – ca si cum „raul” a fost facut, planul PNRR a fost finalizat si livrat catre comisie cu alte date.

    Comunicatul guvernului de azi spune asa: „în varianta agreată astăzi, 5 mai 2021, se alocă pentru România Educată peste 12% din bugetul total PNRR (3,7 miliarde euro din totalul de 29,2 miliarde euro alocați României)”

    Adica articolul e cumva fara subiect.

  8. Pentru sparanghel , abatoare , soferi si sa ingrijesti batrani , nu este nevoie de prea multa educatie .

  9. Trist dar adevărat și fără bombe poți distruge o națiune, aveți perfectă dreptate domnule profesor! La 31 de ani de la revoluție câți elevi mai învață cu plăcere deoarece au profesori dedicați meseriei de dascăl? Foarte puțini din păcate și pt.asta putem să le mulțumim dragilor polititicieni care nu reușesc să schimbe în sfârșit sistemul de învățământ. Eu personal credeam că copiii mei o să prindă schimbarea și când colo au terminat inclusiv liceul și o viziune unitară tot nu avem. Când o să reușiți dragilor să faceți ceva concret și eficient, nu de alta dar România nu e o țară de proști, avem mulți oameni capabili însă fără bani alocați de către guverne *indiferent de culoare politică * e cam greu.Model norvegian, elvețian…alegeți ceva până nu pleacă toți tinerii din țară! Dacă vreți, puteți!!!