G4Media.ro

Dan Barna: Referendumul pe justiție e absolut necesar pentru societate

Dan Barna: Referendumul pe justiție e absolut necesar pentru societate

Dan Barna, președintele USR, a spus luni că referendumul pentru justiție anunțat de președintele Klaus Iohannis este ”absolut necesar pentru societate”, având în vedere cererea lui Liviu Dragnea pentru ca guvernul să adopte amnistia și grațierea.

”Chiar dacă la discuția de vineri premierul și ministrul Justiției aveau distanță față de Parlament, riscul e foarte mare. În realitate, Liviu Dragnea e cel care conduce guvernul. Fac apel la parlamentari să folosim oportunitatea acestei moțiuni și să trimitem acasă acest guvern care omoară România și omoară PSD”, a mai spus Barna la Parlament.

Barna a mai spus că, dacă guvernul da adopta OUG pentru amnistie și grațiere, ”USR va fi în stradă alături de cetățeni”.

În ceea ce privește moțiunea de cenzură, Dan Barna s-a declarat ”moderat optimist”, spunând că ”am discutat cu zeci de parlamentari, promisiuni avem multe, dar am văzut de fiecare dată că Dragnea a reușit să-și țină oamenii aproape”.

Foto: Dan Barna (InquamPhotos / George Călin)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

13 comentarii

  1. 1. Referendumul nu cenzureaza Guvernul să emită OUG pentru amnistie si gratiere.
    2. Guvernul nu poate emite OUG-uri doar dacă este un Guvern interimar! / Poate inteleg domnii/doamnele de la USR ca astfel de „teorii” nu sunt productive daca vrei cu adevarat sa faci opozitie actualei majoritati parlamentare.
    Dl Barna enunta doar sloganuri .

    • Nici guvernul nu trebuie sa dea o OUG daca nu are nimic de a face cu urgenta. Amnistia si gratierea nu sunt subiecte atat de urgente pentru societate sa justifice o OUG (pentru Dragnea si Valcov DA 🙂 ). Sau poate ai o alta parere – explica-te.

    • @Andrei,

      1. ca simplu cetatean (care nu a incalcat legea niciodata) nu sustin lege, OUG privind amnistia si gratierea/ pentru ca am respectat legea eu am avut mult de suferit in Romania (din pacate, anumiti magistrati coabitau cu oameni corupti, nu eu).
      2. nu am incredere in Dragnea, Tariceanu, etc … dar nici in Kovesi, Negulescu, Onea / refuz orice abuz (nu eu am fost prietena cu Ghita, Dragnea, ci doamna Kovesi care ne-a mintit frumos cum lupta impotriva coruptiei.
      3. de aprox 3 luni ii rog pe procurorii DNA sa se autosesizeze cu privire la contractele cu statul pe care doamna A. Gorghiu le-a avut cu companii din portofoliul AVAS. / raspunsul procurorilor a fost: trebuie sa faceti un denunt. poftim?! Codul penal le da posibilitatea sa se autosesizeze. / m-am saturat de justitie selectiva.
      3. astept sa vad ca procurorii DNA sunt capabili sa termine dosarul Teldrum, Posta Romana, contractele cu statul pe care le-a avut fostul MJ Stoica, etc.

    • Da Andreea, am priceput ca esti cu fata curata, ca ai avut mult de suferit, ca nu ai incredere nici in ala nici in aia si ca de aprox 3 luni ii rogi pe procurorii DNA cu o treaba.

      Insa…nu asta era ce trebuia sa raspunzi. Intrebarea era de ce sa dea guvernul o OUG pe amnistie si gratiere?

      La capitolul Kovesi, povestea e mai subtila. Kovesi nu ar fi fost pusa de ei daca nu ar fi baut cu ei la masa. Ideea lor a fost ca procurorii sa le faca dosar, dar in asa fel incat sa iasa nevinovati la proces. Rezolvau 2 dintr-un foc: UE nu mai putea spune ca nu e activitate anti-coruptie, inchideau povestea printr-o hotarare definitiva de achitare. Frumos plan, este?

      Ai dreptate cand spui ca nu ai incredere in DNA/Kovesi. Desi a facut unele progrese, se vede ca s-a aplecat mai mult catre unii decat catre altii. Teldrum (ca si echivalentul in restul de 40+ de judete) nu face ce face de ieri, ci de vreo 25 de ani. Un dosar nu se face cu ascultari si interceptari etc. Totul e inregistrat la nivel de procese verbale de licitatii, contracte si facturi inregistrate in arhiva statului. Ca doar totul se face din banul public si nu intre firme private (unde ai mai zice ca se „pierd”).

      Un dosar DNA mergea pe filiera de acte semnate de cine si in ce fel. Simplu si eficient, este? Un mare semn de intrebare la niveleul cum functioneaza DNA sub Kovesi.

      Cine semneaza in spitale un proces verbal de Inspectie Sanitara in timp ce spitalele colcaie de mizerie? Procuratura Generala de ce nu il ia la intrebari pe cel care semneaza ca ar fi totul in regula?

      Acolo e sursa. Daca ai baga la puscarie toata functionarimea (director general + contabil sef) care a semnat contract aceste contracte publice sau in cazul spitalelor ca este curat…nu iti trebuie mai mult de 2-3 condamnari si vei vedea ca nimeni nu va mai semna un contract de achizitie publica frauduloasa Spitalele intr-o luna vor fi luna :-).

      Asat ca incredere in DNA si Kovesi. A fost pusa acolo sa faca niste simulacre de dosare. Cum s-a ajuns la paruiala intre ei? Asta nu stiu 🙂

    • @Andrei,

      1. Nu sustin OUG, lege privind amnistia si gratierea.
      2. Sunt magistrati care au comis abuzuri … dar sunt foarte multi magistrati competenti.
      3. Eu atunci o sa am incredere totala in magistrati cand interlopii, coruptii o sa fie anchetati cu celeritate.
      4. Vreau sa vad dosare de coruptie / Nu mai vreau sa citesc denunturi ale unor oameni cercetati cu legea doar pentru ca beneficiaza de art. 19 (ex. Vanghelie, Buzaianu, etc).
      5. Nu mai vreau justitie selectiva / Cati PDL-isti si/sau PNL-isti au fost anchetati de DNA? Foarte putini. / Nimeni nu ma poate convinge ca doar Udrea este simbolul coruptiei din perioada PDL.
      6. Dubla masura trebuie sa dispara din Romania / Daca relatia de prietenie dintre Bica – Udrea era nefireasca atunci la fel de nefireasca mi se pare si relatia de prietenie dintre Kovesi – Ghita.
      6. Daca Ponta a plagiat atunci si Kovesi a plagiat lucrarea de doctorat (nu putem invica scuze de doi bani: a plagiat 4% si nu se pune). Furt intelectual = furt.

    • Andreea, esti prea agresiva si incrancenata. Te pierzi in detalii. Si eu am un doctorat facut la una dintre cele mai mari universitati din vestul europei. Sunt sigur ca daca o iei pe criteriul 4% vei gasi si in doctoratul meu ceva care sa iti spuna ca am plagiat. Lucru fals si dovedit de faptul ca PhD-ul meu este compus din lucrarile mele publicate in reviste internationale. Dar daca vrei sa gaesti ceva si sa strigi FURT, sigur vei gasi.

      Ponta a facut COPY-PASTE la cel putin 85 de pagini. Kovesi nu a facut asta, deci compara mere cu mere si nu mere cui pere.

      Vad ca iti e sete de dreoptate insa drumul spre iad e pavat ci intentii bune. Fii mai rezonabila in cererile tale, respecta procedurile, si ataca in instanta, nu pune pe fb ca asta nu rezolva nimic.

      Si mai ales MERGI la vot ! Acum ai de unde alege, existe cel putin 2 partide in acest moment care merita increderea (parerea mea, nu vreau sa iti spun cu cine sa votezi).

    • @Andrei,

      1. Votez de la 18 ani.
      2. Nu sunt agresiva si nici incrancenata, stiu exact ce-mi doresc.
      3. Saptamana trecuta judecatorii au aruncat un dosar de coruptie la cos pentru ca s-au prescris faptele (era vb de interlopi). Asta-i tara?
      4. Vi se pare normal ca magistratii sa participe la intalniri informale cu politicieni car sunt subiecti ai unor dosare penale?

  2. S-a mai amintit nitel de Referendum in ultimele 24 de ore pe la Digi 24 si Barna zice si el vreo doua vorbe in buza vacantei parlamentare, pt ca oricum pana dupa 1 ianuarie, cand o sa vina lumea la serviciu in Parlament, toti vor fi uitat de Referendum.

    Primul va fi Klaus, desi e la indemana lui

  3. De acord să facem referendum. Fie aflăm că suntem oameni cinstiţi, fie aflăm că suntem lepre ticăloase.

    Oricum e bine.

  4. Da, este necesar, să se întrebe poporul dacă vrea să voteze un reprezentant al puterii judecătorești ( un jurist eminent, fără apartenență politică sau de altă natură ), care să fie de drept și ministrul justiției și care să se ocupe de toate treburile justiției, fără imixtiuni ale președintelui sau ale parlamentului sau guvernului. Nu aiureli de genul vrem anticorupție sau fără penali.

    • Romanii care ar fi fost de acord cu tine sunt mare parte morti de batranete. Cei ramasi dispar cate 70000 pe an.

      Romanii tineri nu vor dictatura, asa ca pleaca din tara cate 53000 pe an.

      Romania se goleste. Daca va fi din nou dictatura, va fi doar cu o mana de supusi, restul vor fi plecat intr-un fel sau altul.

  5. Demers vital în zonele defavorizate, confruntate zilnic cu aceasta necesitate. Sunt zonele în care USR va birui în alegeri.

  6. „Capabilul asta de barna , se crede tare destept in cap , de afirma ca el stie ce este necesar pentru societatea romaneasca .
    USR-istii indiferent unde au reprezentanti nu fac altceva decat galagie si scandal .
    Niciodata nu au venit cu propuneri concrete pentru rezolvarea sau remedierea unei situatii .