G4Media.ro

Cum impiedică baronii piața terenurilor și constituirea clasei de mijloc la sate…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Toate acestea sub sloganul „Nu ne vindem tara”.
    Cu completarea: o praduim noi, cum stim mai bine!
    Cine vrea sa traiasca decent, n-are decat sa emigreze.

    • doar ca proprietatile agricole respective nu sunt exploatate de romani. ajung in diverse scheme imobiliare si la finalul zilei beneficiaza mai mult investitorii straini si nu micii antreprenori romani. Chestia asta nu ajuta la nimic din perspectiva dezvoltarii Romaniei, ci doar un grup limitat de interese…

  2. Nu cred ca Johanis va promulga legea aia. Dar si daca o va promulga pt ca deh si PNL-ul are proprii baroni cu interese similare in agricultura, legea pica usor daca va fi contestata la Curtea Europeana.

    Tratatele UE spun ca un cetatean danez trebuie sa poata cumpara un teren in Romania la fel ca un cetatean roman iar un cetatean roman trebuie sa poata cumpara teren in Danemarca la fel ca un cetatean danez.

    E o lege moarta din fasa. Poate produce efecte, nu zic nu, dar numai pana cand cineva o contesta la CJUE.

  3. Iese iarâși la ivealâ mafia uriașâ a terenurilor agricole formata în principal din cei bine plasați înainte de revoluție și cu experiență in aranjamente si hoție.
    Au comasat terenurile si au scris titlurile de proprietate oamenilor, cum le-a dictat interesul.
    Au stabilit nivelul arendei si l-au dat când si sât au vrut.
    Au dat proprietarilor de pământ până la 50% din subventia la hectar de la APIA si atât.
    Valoarea dotărilor actuale de care dispun este uruasă, făcută pe baza suprafețelor arendate.
    Acum bătaia de joc este fără de margini, nu le mai ajunge, vor tot, profitând de neputința si de scârba unui număr prea mare de mici proprietari de teren.
    Nu mai am nici o speranță intr-un parlament care apără doar interesele excrocilor, borfasilor si criminalilor.

  4. Silviu Dehelean, analiza e chiar foarte buna!

    Acum sa vedem si niste propuneri de legi in parlament cu solutii pentru a indrepta situatia …

    De exemplu niste impozite care sa creasca progresiv cand se depaseste o limita de bun simt.
    Si nu doar pentru terenurile agricole ci si pentru „investitorii” care au acaparat intravilanurile si zonele de proximitate.

  5. 5 milioane de hectare de teren arabil care nu se lucreaza in Romania? Unde sunt?Va rog sa ne aratati de la inaltimea functiei dumneavoastra macar 1000 de hectare care nu se lucreaza. Efectiv, aratati-ne cateva tarlale sa vedem si noi cum arata parloaga. O interpretare proasta a datelor evident va duce la o concluzie si mai proasta.

    Daca vreti intr-adevar sa ajutati fermierul roman, va propun o solutie foarte simpla : scoateti limitarea pentru numarul de notari. O liberalizare pentru inregistrarea contractelor de vanzare cumparare ar fi buna. Ce bine ar fi sa avem toti cate o mostenire gen notariat. Poate ar trebui sa nu ne mai vorbiti atat de cadastru, ci sa ne justificati si noua preturile pe care le practicati la cabinetul notarial. E usor sa ai tot felul de idei nastrusnice cand ai burta plina pe banii munciti de altii. Doar pentru ca sunteti din USR, nu din USL, nu inseamna ca sunteti o usa de biserica care vrea binele altora.

    „Crearea unui fond de investiții al Agenției Domeniilor Statului ” Serios? La cat de prost administreaza statul roman orice ban, in cel mai bun in caz acest fond de investitii va ajunge o sinecura tip Institutul Levantului. Aveti nevoie de un job sa mai ardeti gazul pe la Bucuresti cand se termina mandatul?