G4Media.ro

Cum au prezentat televiziunile numirile controversate de la șefia marilor parchete: Subiectul…

Cum au prezentat televiziunile numirile controversate de la șefia marilor parchete: Subiectul nu a existat pentru TVR, România TV, Digi24 și a fost bifat rapid la Antena 3, Realitatea și B1TV

Subiectul numirilor făcute joi de președintele Iohannis la șefia DIICOT, DNA și a Parchetului General aproape că nu a existat pe agenda televiziunilor centrale, cu mici excepții. Subiectul a fost complet ignorat de TVR, România TV și Digi 24. Tema instalării celor trei procurori la conducerea marilor parchete a fost de interes maxim în ziua numirilor, cu atât mai mult cu cât numele acestora au stârnit controverse în spațiul public, iar doi dintre ei nu au obținut aviz pozitiv de la Secția de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii. Mai multe despre nominalizările controversate acceptate joi de Klaus Iohannis a scris aici Dan Tăpălagă.

  • LATER EDIT Monitorizarea G4Media.ro s-a referit exclusiv la emisiunile de dezbateri din prime-time, nu la buletinele de știri. TVR a transmis G4Media.ro un comunicat în care precizează că ”au fost difuzate cinci știri referitoare la acest subiect, iar astăzi, stirea a fost difuzată de trei ori în Matinal și va fi tratată și în edițiile Telejurnalului de la orele 12.00, respeciv 14.00.”

În situații precedente similare, numirea procurorilor la conducerea parchetelor, inclusiv propunerile sau interimatele acestora, reprezentau subiecte care deschideau emisiunile din prime time ale televiziunilor și acopereau spații generoase de emisie. În cazul numirii lui Crin Bologa la DNA, a Georgianei Hosu la DIICOT și a Gabrielei Scutea la Parchetul General, televiziunile au ocolit subiectul, alegând teme secundare pentru dezbaterile de joi seară. Despre tăcerea bizară a televiziunilor care, de obicei, critică acțiunile președintelui Iohannis, a scris mai multe, joi, Cristian Pantazi.

Antena 3 a bifat subiectul începând cu ora 19:00, în emisiunea lui Radu Tudor, pentru scurt timp și doar pentru a semnala, prin Adina Anghelescu, una dintre fostele voci ale Luju.ro, că avizul negativ al CSM nu e solid, apelând la argumente similare cu cele ale președintelui Iohannis. Realitatea Plus, în emisiunea lui Denise Rifai, a dezbătut subiectul de la 21:00, pentru fix 20 de minute, împreună cu Raluca Turcan. La B1TV, Marius Pieleanu, de obicei invitat semi-permanent în emisiunea lui Mihai Gâdea, a transmis că ”nu contează prea mult numirea noilor procurori și că aceștia ar trebui să fie lăsați în pace, ca să-și facă treaba”.

  • România TV: Moartea jurnalistei Cristina Țopescu, Vulpița și planul de lichidare a lui Raed Arafat

La România TV subiectele principale din emisiunea lui Victor Ciutacu au fost evoluția Vulpiței, un personaj din emisiunea ”Acces Direct”, amendată recent de CNA din cauza nerespectării vieții private, atacul din Germania în care mai multe persoane și-au pierdut viața, moartea jurnalistei Cristina Țopescu, cazul Caracal și un presupus ”plan de lichidare” a lui Raed Arafat care urma să anunțe ”o situație de urgență pentru țară”.

  • TVR: Ministrul Muncii a vorbit despre alocații

În emisiunea moderată de Ionuț Cristache la TVR a fost invitat ministrul propus al Muncii, Violeta Alexandru, care a făcut mai multe declarații referitoare la măsurile pe care le-a luat sau le propune în eventualitatea continuării activității. Una dintre temele discutate au fost alocațiile copiilor, despre care ministrul Muncii a spus că de multe ori ”sunt jucate la păcănele”.

  • B1 TV: Subiectul TAROM, de interes maxim în ziua numirilor procurorilor șefi

La B1 TV, în emisiunea lui Silviu Mănăstire, subiectul central a fost soarta companiei aeriene de stat, iar acesta a fost dezbătut pe larg împreună cu Lucian Bode, ministrul propus al Transporturilor. Bode a discutat și despre relația cu Uniunea Europeană, iar începând cu ora 22:00, discuțiile s-au concentrat în sfera politică, cu accent pe USR care ”nu își mai găsește locul”. Subiectul numirii lui Bologa, Hosu și Scutea a fost punctat prin burtiere care anunțau numele și prenumele noilor procurori șefi, rulând printre alte titluri ale zilei, cum ar fi scandalul provocat de posibila candidatură a lui Mihai Chirică din partea PNL. Ulterior, subiectul a intrat în dezbatere pentru câteva minute, împreună cu europarlamentarul PSD Gabriela Zoană. Moderatorul a subliniat că atunci când vede că ”PSD tace pe subiectele despre Justiție, își ridică semne de întrebare”. Prezent în studio, Marius Pieleanu, invitat frecvent la Antena 3, a spus că ”până la urmă nu contează numirile procurorilor în fruntea parchetelor”, ci ”să nu mai vedem abuzuri ale procurorilor”. Pieleanu a mai spus că ar fi indicat ca ”noii procurori să fie lăsați în pace, ca să își facă treaba”.

  • Digi24: Strategia PNL pentru dejucarea boicotului PSD, mai importantă decât numirile controversate ale lui Klaus Iohannis

La Digi24, subiectul numirii celor trei procurori de către președintele Iohannis a lipsit complet din dezbaterile moderate de Cosmin Prelipceanu. Temele discuțiilor s-au concentrat cu precădere în zona politică, pornind de la boicotul anunțat de PSD privind învestirea Guvernului Orban 2 care ar trebui să aibă loc luni. Invitații de la Digi24 au fost preocupați și au dezbătut strategii prin care PNL ar putea să fenteze planul PSD de a împiedica învestitura noului Executiv.

  • Antena 3: Argumentele Adinei Anghelescu (ex-Luju) privind avizele negative ale CSM, similare cu cele invocate de Iohannis 

Antena 3 a anunțat, încă de la ora 19:00, că, în emisiunea moderată de Mihai Gâdea, va fi prezentată ”o bombă” despre Guvernul Orban. Știrea explozivă a constat în faptul că moneda euro ar putea să ajungă la 5 lei la un moment dat, într-un viitor incert. Subiectul numirii procurorilor a fost trecut sub tăcere mormântală în emisiunea care, altădată, acorda atenție maximă temelor din justiție și trecea toate numirile șefilor de parchete prin filtrul propriilor ”jurați”, invitații semi-permanenți ai Antenei 3. De data aceasta, subiectul noilor conduceri ale DNA, DIICOT și PG a fost bifat doar în treacăt, dar nu în prime time, ci în emisiunea lui Radu Tudor, începând cu ora 19:00. Verdictul Antena 3 în privința numirii celor trei a fost dat prin vocea Adinei Anghelescu (ex-Luju.ro) care a subliniat că avizele negative ale CSM nu sunt solide și sunt slab susținute, apelând astfel la unul dintre argumentele invocate joi de președintele Iohannis. Anghelescu a mai precizat că noul procuror general, Gabriela Scutea, ar fi trebuit să primească aviz negativ, dar nu din motivele invocate de CSM, ci pentru că a încheiat protocoalele cu SRI.

  • Realitatea Plus: 20 de minute în care Raluca Turcan a repetat că și Laura Codruța Kovesi a primit aviz negativ de la CSM

Până la ora 21:00, în emisiunea moderată de Denise Rifai la Realitatea Plus s-a discutat despre liberalizarea sistemului de sănătate. Ulterior, subiectul numirilor procurorilor a fost dezbătut de moderator împreună cu Raluca Turcan, prim-vicepreședinte PNL, care a repetat insistent că și Laura Codruța Kovesi a primit aviz negativ de la CSM și, totuși, ”a făcut treabă foarte bună”. Turcan a insinuat că CSM nu a acționat de fiecare dată în interesul societății, amintind că CSM nu a reacționat atunci când ”legile Justiției au fost măcelărite”.

 

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

38 comentarii

  1. Numirile controversate nu au fost controversate!
    O altă știre controversată în stilul G4media!

    • Deja e site usereplus!Se pare ca la intelegere cu moise guran,noul sef de campanie electorala…Este revoltator ce se intampla cu acest site!

    • Asta arată doar ca G4 media este un site de știri cu adevărat independent, pentru ca au sancționat derapajele PNL care seamănă din ce in ce mai mult cu cele ale PSD: cum sa numești un procuror a cărui soț este prieten cu șeful operațiunilor de pe 10 August, sa ancheteze evenimentele de pe 10 August. E revoltător.

    • Nu stiu ce l-a determinat pe Predoiu sa faca aceste propuneri. Ceva este, si se leaga de tot ce a mai facut in acest guvern, in care ceilalti ministri pareau sincer implicati si dornici sa schimbe lucrurile, pe cand el a cam tras de timp, parand ca nu vrea de fapt sa faca nimic.
      Dar, daca imi amintesc bine, atunci cand a facut propunerile, Predoiu a spus ca s-a consultat cu presedintele.
      Daca atunci presedintele s-a lasat pemana lui, dupa ce presa a facut dezvaluiri, mai ales cele despre Georgiana Hosu, singura atitudine corecta era sa o respinga!
      De ce n-a facut-o? E o intrebare esentiala.

    • Osa vada PNLUL peleul de la mine la alegeri

    • Ce indignată e Corrie de la Propaganda PNL!:)))))) Cu ce patos combate impotriva unor ziaristi critici.
      Penelistii vor, ca si PSD ul lui Nastase si Dragnea de pe vremuri de tristă amintire, doar stiri favorabile, gen ” guvernul Orban e minunat/ producția de trifoi a crescut datorita PNL/gândacii din spitale nu mai exista in era galbenă” si „jurnalisti echidistanti” precum Prelipceanu :))))).
      Toti ceilalti, care îndrăznesc să critice, ar trebui să dispară se pare intr-o democratie liberală. :((((

    • @Ari: Subscriu! Insa realizati acum ca nu e nicio diferenta intre ciumatii rosii si ciumatii galbeni sustinatorii useleului? Uitati-va la ei bine, cum vorbesc, cum gandesc! Auzi:”site userist”?! Nu-i asa ca nu e nicio deosebire? Nu va mai bateti capul cu ei! Rabdare si …la votare!

    • Nu ”în piață” mai întâi? Parcă așa era punctajul la mafia PRO-PSD-ALDE. Păi ce facem, rămâne LOSER-ul cel respawnat să facă bleah-bleah singur, el și cu ”putulica”?

  2. Doar publicatia G4plusere face tam tam pt. un nimic

    • Fals, si Hotnews critica decizia numirii acestor procurori.

    • Adica site-urile independente critica derapajele. Restul fac jocurile mafiei USL.

  3. Cred ca miza ar fi fost sa fie cineva care sa aiba mai mult stalinism in sange. numai asa soveietele externe vor putea pune cu botul pe labe conducatorii Romaniei si pe romani. represiunea ar trebui sa fie exemplara ca cea din anii ’50. Pana acum doar tovarasa Kovesi s-a ridicat la inaltimea antecesorilor ei Visinski, Beria si Felix Dzerjinski.

  4. Antena 3 n-a zis nasoale de aceste numiri? Păi asta nu poate însemna decât un singur lucru, fraților: Varanul a făcut aceste numiri!
    Nu se poate, păi până când?! În piață!!!

    • Nu i-a mai zis ”latrina”, s-a ”scăpat” iar bătrânul postac LOSER care ”se repetă”. Așa trebuia, ca să pară că are ”nasoale” împotriva”varanului”. N-ai ce să-i faci, e prea dobitoc.

  5. Eu nu imi amntesc de anii 90 sau 2000 ca se facea mare caz de numiri. Abia daca bagai de seama… Dar asta era inainte ca americanii sa fi bagat politia asta politica si sa fi inceput balciul mascaradelor judiciare securiste. Vad ca ramura propaganda-infierare a vanatorii securisto-americane are nostalgie dupa acele timpuri.

    • Adevarul e ca nici eu nu imi amintesc sa fi existat justitie in anii ‘90-2000. Chiar deloc.

    • Acum există??
      Cazul Țăndărei, cazul Teodosie?
      Am luat apărarea „justiției” împotriva PSD-ului dar sga transformat într-o glumă proastă!

    • Garett, stiti care e diferenta intre zero si ceva? Ceva. poate va uitati putin pe niste date concrete si poate va intersati in interiorul sistemului de justitie care erau practicile in perioada amintita mai sus.
      In alta ordine de idei, va asteptati ca justitia din Romania sa fie facuta pe alta planeta?

    • Știu care era „justiția” în anii ’90, din păcate cazuri precum cele exemplificate mai sus mă fac să am dubii în legătură cu schimbarea ei în 2020…
      Dpmdv justiția este decredibilizată grav fix de unele decizii cel puțin bizare iar organismele sale de „autocontrol” par mai degrabă preocupate de atacuri politice decât de investigarea unor posibile „derapaje” în sistem…

    • Apropo de justiție, mai sus este un articol despre o nouă amânare în Dosarul Revoluției.
      Precedentul termen a fost 29 noiembrie, de atunci au murit 30 dintre victime…
      Cam așa se face „justiția” în România: suficiente amânări până mor toți cei implicați și se poate închide procesul!
      Așa s-a întâmplat și cu retrocedările, cei „fără spate” au fost purtați pe drumuri ani de zile în speranța că vor muri, cumpărătorilor de drepturi litigioase li s-au rezolvat dosarele instantaneu!
      După care ne-am trezit cu blocuri ridicate în parcuri…

    • Excelent!
      Adevărul este că a decăzut mult site-ul, dintr-unul de știri a devenit doar o banală platformă de propagandă.
      Nu știu în ce fel își imaginează că „ajută” USR-ul dar nu fac decât să-i sape indirect.

    • In curând, o să mai rămâneți doar voi, propagandistii penelisti, membrii de partid penele(aici intra si rămășițele de-alde ALDE si pesedistii tradatori) si membrii de partid pesede, plus rudele voastre/lor din administratia publică si din miile de instituții publice inutile.
      Linia „damage control” ului penelist se pare ca merge pe discreditarea carcotasilor si pe minimizarea numirii Giorgianei Hosu.

  6. Clubul Sportiv! …și …. Ferma animalelor!

  7. Mă gândesc, cum ar fi reacționat Digi24, spre exemplu, dacă aceste numiri ar fi fost făcute de vreun ministru social-democrat, sau decretele semnate de vreun președinte social-democrat? Așa e că ar fi ținut-o tot într-un breaking news? Doamne-ferește să fi fost Tudorel cu propunerile, iar Vasilica cu semnăturile! Ar fi fost un scandal! Liberalii ar fi țipat în gura mare, că justiția e atacată și încălecată, că nu mai scăpăm de MCV din cauza PSD-ului, că, uite, ăștia vor să tragă țara înapoi, să ne scoată din Europa, și cîte și mai cîte. Prelipceanu ar fi făcut spume, iar invitații lui, ar fi stat la rând la pre-infarct. Ba unii ar fi ieșit în piață, ridicând în aer mâinile galbene (ce ironie!) pentru justiție.
    Dar așa…liniște și pace! Nu-i bai! Sunt de-ai noștri, mă! Ce, nu-i mai recunoașteți?
    La o așa tăcere, găștile de generali cred că și-au cam dat mâna. Mogulii au zâmbit, unii dintre ei s-au relaxat, satisfăcuți de înțelegerile cu stăpânirea. Iar pentru noi? Există praf în ochi și bird-shots, sau vulpițe pentru un popor de urși flămânzi și creduli.
    Avem, se pare, două coloane ale infinitului – una a lui Brâncuși, iar alta, mult mai mare și mai înaltă, care se-ncovoaie la infinit, în permanență, a moluștei tradiționale românești. Cu principiile te scobești în dinți, dar la moluște nu dinții sunt importanți, ci limba. Limba aia cu care cutreieră mările și oceanele de sute de milioane de ani, limba care știe să înfulece, să lingă și să șteargă acolo unde nu pătrunde soarele.

  8. CUTZIT OS !

    Acestia trebuia alesi de POPOR ,de populatia care stie sa ileaga bine intre pulpa de pui si vot.
    Dar cel mai bine sa aleaga ziaristii care veneau fiecare dintre cei 10.000 cu 10 propuneri
    adica 100.000 de propuneri.
    AIA DEMOcratie

  9. Este vorba de un „dirty deal” politic cibino-dâmbovițean, nimic în plus, nimic în minus, nimic pentru independența justiției.

  10. Pentru corectitudinea informării : TVR2 a dat știrea

  11. Văd ca trolii PSD și-au dat mâna cu cei PNL să apere numirile celor 2 zdrențe ! Rezultă un singur lucru foarte clar : USL !

    • Eee, unii dintre ei, care ”chiar că sunt de căcat”, au ceva și cu ”zdrențele” din USR, cum le zic. ”Rezultă un singur lucru foarte clar ”: sunt niște impotenți frustrați. Doar cu mafia PRO-PSD-ALDE sunt prieteni.

  12. Fake News si intoxicare de la Tapalaga!

    Au dat toate televiziunile stirea la 17:00-18:00 cand s-au anuntat numirile. In prime-time fiecare a continuat cu subiectul si invitatii pe care i-au avut. Nu trebuia sa faca nimeni criza cum face G4media!

    • Hai, macar lasati gunoiul fara sa si-l scormoniti.
      Numirile nu au fost făcute la 17-18 :))))).
      Alta pasiune a Propagandei PNL e sa strige „Fake news” la orice stire nefavorabilă.:)))))
      Foarte interesant: interesele infractorilor cu televiziuni concordă cu dorințele peneliste.
      Înseamnă că vom avea o glumă de justiție și în următorii ani.
      Vor face 2-3 arestări spectaculoase, pentru imagine, vor sta 2-3 furaciosi pilosi cateva zile in închisoare pentru potolirea opiniei publice, apoi trai neneaca, la umbra unor sefi santajabili.
      Justitie marca PSD, pardon, PNL!

  13. Nu e nici o surpriza ca Digi face politica PNL, cum sa discute asa subiect delicat, mai bine dezbate de ce Barna critica PNL
    Adevarul este ca PNL a luat niste decizii proaste prin ordonantele alea care trebuie criticate, asta nu inseamna ca nu trebuie sa mergem la vot sau ca alegem iar PSD

  14. G4media, ati devenit o vuvuzea de propaganda USR-ista. De ce nu aduceti nimic cu vila lui Beuran sau cu fortareata fantastica a baronului Oprisan facute de Malin Bot ??????

    Nu mai faceti jurnalism independent.

    • Foarte bune reportajele lui Malin, dar sincer, cred ca numirea lui Hosu necesita mai multa atentie. Daca vrei ca Oprisan si Beuran sa fie cercetati si condamnati in mod corect, ai nevoie de procurori curati.

  15. Noapte buna, Romania! PNL/PSD veghează…

  16. Stereotipiile de limbaj denota stereotipii de gandire!

    ce tot o dati cu USL?

    nu trebuia facut? atunci inscrieti-va in PMP si aduceti osanale fostului presedinte, Basescu!

    asistam la un joc politic, nimic mai mult! psd este pe stanga, pe dreapta sunt pnl, usr, alde, pmp

    pentru pnl exista doua competitii, una cu usr, alde si pmp si alta cu psd…

    nu este logic sa fie asa?

    pnl-ul vrea sa ia felia cea mai mare din tortul alegatorilor din dreapta si sa ajunga la guvernare? ce e rau in asta?

    pnl e sigur ca va castiga alegerile! nu este in interesul lui sa puna la colt usr ca pretentiile acestuia dupa alegeri sa fie mici? Este!

    si apoi chiar credeti ca domnul presedinte si domnul premier fac ce vor?

    cand ai/avut dosar pentru fals in acte, uz de fals si insusire de foloase necuvenite, doar 300.000 euro ( presedintele), cu nevasta bagata in dosar, de provocare de accident baut fiind si primire mita pentru partid, 50.000 euro ( premierul) faci ce vrei?

    pai Dragnea facu paguba 8000 si fu condamnat pentru instigare la fals, nu fals sau uz de fals si insusire de foloase necuvenite si unde este acum?

    la pcr ca sa ajungi sus trebuia dosar beton, acum e invers, daca iti doresti sus, trebuie sa fi propulsat si nu poti fi propulsat daca nu ai dosar/dosare..ca sa poti fi controlat si sa faci ce ti se spune…

    vorbiti cuvinte pe-acilea, doamne fere sa va judec, dar zic ca oleaca de realism nu ar strica..