G4Media.ro

Încă un candidat pentru șefia Parchetului General: Gabriela Scutea, fosta adjunctă a…

Încă un candidat pentru șefia Parchetului General: Gabriela Scutea, fosta adjunctă a lui Kovesi și omul care a salvat situația la OUG 13

Gabriela Scutea, procuror la Parchetul Curții de Apel Brașov, s-a înscris pentru funcția de procuror general al României, a confirmat aceasta pentru G4media.ro.

”Experiența acumulată în cadrul parchetelor, competitivitatea și stilul de lucru interdisciplinar angajate în cadrul activității desfășurate în toate instituțiile conform CV-ului conturează un profil apt să susțină provocările funcției de vârf în ierarhia MP. Ca procurori, consider că obiectivul nostru este acela de a găsi căile prin care rolul constituțional să fie mai bine exercitat, de aceea compararea viziunilor cât mai multor colegi procurori despre funcționarea instituției nu poate fi decât benefică”, a arătat Gabriela Scutea în cererea de înscriere.

Scutea a fost secretar de stat în Ministerul Justiției în perioada OUG 13. Potrivit unor surse, ea a făcut parte din echipa care l-a convins pe ministrul Justiției de la acea vreme, Florin Iordache, să accepte un termen de 10 zile pentru intrarea în vigoare a ordonanței care impunea un prag la abuzul în serviciu și îl salva pe Liviu Dragnea de dosarul angajărilor fictive. În termenul de 10 zile au izbucnit însă proteste masive care au determinat Guvernul Grindeanu să emită o nouă OUG de anulare a celebrei OUG 13.

Scutea a fost adjuncta procurorului general al României, Laura Codruța Kovesi, iar între 2013 și 2016 a fost Înalt Reprezentant al Ministerului Justiției la Comisia Europeană.

Ea a mai candidat, fără succes, pentru funcția de procuror general și cea de șef al DNA, însă nu a fost pe placul fostului fostul ministru al Justiției, Tudorel Toader, mai ales că Gabriela Scutea a fost unul dintre magistrații vocali care au protestat, inclusiv la Bruxelles, împotriva modificărilor PSD la legile Justiției (vezi aici VIDEO).

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a afirmat, luni dimineață, că este „foarte important” ca procurorii din funcţii de conducere să fie numiţi pe post, pentru a începe o reformă în Ministerul Public.

Întrebat de jurnalişti la intrarea în Ministerul Justiţiei cât de important este să să înscrie procurorii în procedura de numite la şefia Parchetului Genera, DNA şi DIICOT, Predoiu a răspuns: „Este foarte important, stabilitatea sistemului este importantă, este important să avem procurori-şefi, prim adjuncţi, adjuncţi, şefi de secţie, adjuncţi de şefi de secţie numiţi conform procedurii legale, stabil, pe post, care să poată să înceapă o reformă în Ministerul Public, să impulsioneze activitatea procurorilor, cu respectarea tuturor garanţiilor, astfel încât să punctăm faţă de cetăţeni, faţă de Comisia Europeană, faţă de magistraţi – în sensul calităţii, în sensul ritmicităţii activităţii, tot ce aşteaptă societatea de la Ministerul Public”.

El a adăugat că marţi dimineaţă va fi verificat dosarul fiecărui candidat, pentru a se vedea dacă are toate documentele cerute prin procedură, urmând ca lista cu aceştia să fie afişată până în ora prânzului.

Pe 2 decembrie, Ministerul Justiţiei a anunţat că a declanşat procedura de selecţie pentru propunerea de numire a procurorilor-şefi ai Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Potrivit MJ, noua procedură se va desfăşura în perioada 2 decembrie – 22 ianuarie 2020.

Foto: Gabriela Scutea / Sursa: Newsbv.ro 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Sa speram ca Predoiu, Orban sau chiar Johannis o vor contacta pe Kövesi sa o intrebe putin despre aceasta doamna.
  Daca Kövesi le va spune ca alegerea e buna, treaba e ca si rezolvata.

 2. Păcat că nu PG face Justitia in RO, ci multimea de avocati corupti, complici ai infractorilor si criminalillor, asa cum sunt alde Dorneanu, Stan, Enache, Florea, Savonea, T Tpader & CO: Justitia a fost si este principalul stalp de aparare al mafiei care a UCIS in 1989 pentru a putea sa jefuiasca tara dupa placul ei si al clientelei securiste,

 3. Succes Doamna!
  Sunteti o varianta foarte buna.

 4. Succes, Gabriela!!!!

 5. Cum dracu se propun numai unelte docile? Insemna ca sistemul inca functioneaza la turatie maxima si prostii se bucură. Ciudată tara.

 6. D-na careia nu doresc sa îi reamintesc numele este vesnicul candidat.
  La tară este o vorbă. Mai iaţi seama !

 7. Distinsa d-nă tot candidează.
  La ţară există o vorbă, „Mai ia-ţi seama !”

 8. Tare mi domnița scofita Kovesana va fi bagata la bulau pentru imposibilitatea ei la atentatul privind siguranța cetățenilor acestei țări, viena ascunzand multe lucruri stiute neactionand. Nu controlează nimic ca va fi ascunsă Kovesana cu curu mare!!!

 9. Domnule Alin Ionescu,
  Din multitudinea de poze de pe internet ale doamnei procuror, ati ales una nu tocmai reusita, probabil un instantaneu din timpul vreunei argumentari fervente… V-ati grabit sau asa ati considerat ca va reflecta mai bine propria parere? Nicio deferenta nu lasa sa transpara, dimpotriva.