G4Media.ro

VIDEO Magistrați români de la instanțele din toată țara au protestat la…

VIDEO Magistrați români de la instanțele din toată țara au protestat la Bruxelles: ”Today is about Romania. Tomorrow it may be about others. You must act now”

Procurori și judecători români de la instanțele din toată țara au protestat joi la Bruxelles, în Place Poelaert, față de ofensiva coaliției PSD-ALDE împotriva independenței justiției și a luptei anticorupție.

Magistrații au purtat banderole albe și au avut pancarte cu mesaje în limbile engleză și franceză:

 • ”Today is about Romania. Tomorrow it may be about others. You must act now”, ”Romanian judges and prosecutors want the CVM report to be respected”, ”The independence of the judiciary is not an option”, ”Romanian justice at european standards”, ”Rule of law, not rule of man”
 • ”Une injustice, ou qu’elle se produise, est une menace pour la justice partout ailleurs…”, ”La Commision Europeenne est legitime pour veiller a l’application des traits, ainsi que le dispose l’article 17 du TUE!”

Asociația pentru Apărarea Statutului Procurorilor a anunțat joi dimineață programul pe care îl vor avea magistrații la Bruxelles: 

Astazi, 4 aprilie 2019, reprezentanți ai Asociației “Forumul Judecătorilor din România”, Asociației ”Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor” și Asociației ”Inițiativa pentru Justiție” se vor întâlni la Bruxelles cu oficiali ai Comisiei Europene și ai Parlamentului European, inclusiv cu Prim-Vicepreședintele Comisiei Europene, dl. Frans Timmermans, într-un demers care vizează starea justiției din România și care va cuprinde și un flashmob organizat de magistrații români în colaborare cu colegii lor din Belgia în fața Palatului de Justiție din Bruxelles.

Prin reformele legislative adoptate în ultimii doi ani, ignorând avizele Comisiei de la Veneția și rapoartele Comisiei Europene, coroborate cu ineficienţa Consiliului Superior al Magistraturii de a garanta în mod real independența justiției, judecătorii și procurorii fiind supuși unor asalturi continue, România se îndepărtează vizibil de la cerințele statului de drept. O astfel de situație tinde să se răspândească în toată Europa, punând sub carantină zeci de ani de dialog și progrese democratice ce păreau ireversibile. În atare condiții, instituțiile europene nu pot rămâne în pasivitate, soarta statului de drept în România fiind și obligația acestora.

Dreptul la informare al entităților europene presupune posibilitatea acestora de a dialoga în mod liber și fără presiuni cu magistrații români. De altfel, lipsa unui dialog real al autorităților române cu judecătorii și procurorii a determinat mii de magistrați români să protesteze sub diverse forme, de la suspendarea ședințelor de judecată și până la ieșirea pe treptele instanțelor și parchetelor, solicitând, între altele, eliminarea limitărilor adoptate cu privire la libertatea de exprimare a judecătorilor și procurorilor, abrogarea dispozițiilor referitoare la înființarea Secției speciale pentru investigarea infracțiunilor comise de magistrați, renunțarea la dispozițiile care prevăd dublarea perioadei de pregătire în cadrul Institutului Național al Magistraturii și la cele care elimină meritocrația în magistratură.

Totodată, aducem la cunoştinţă că magistraţi români se vor afla, în intervalul orar 14-15 (15-16 ora României), în fața Palatului de Justiție din Bruxelles pentru a transmite un mesaj public tuturor celor interesaţi şi pentru o sesiune de declaraţii pentru presă, fiind anunţată şi participarea colegilor magistraţi belgieni.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

 1. Magistratii romani trebuie sa informeze UE ca Romaia a fost capturata de un grup infractional organizat, care si-a infiltrat oameni in toate sectoarele.
  Mafia psd – alde
  – are judecatori corupti la CCR, care dau decizii aberante, in favoarea infractorilor,
  – are judecatori corupti la CSM, care sustin aberatiile guvernului si parlamentului si ii hartuiesc pe magistratii cinstiti, corecti, competenti, care ancheteaza sau ii judeca pe infractorii din mafie,
  – are judecatori corupti la ICCJ, la Curtile de Apel si la Judecatorii, care tergiverseaza la nesfirsit procesele infractorilor din mafie, ii achita, in ciuda probelor zdrobitoare prezentate de procurori, ii condamna cu suspendare, nu le confisca averile sau ii elibereaza anticipat pe cei condamnati de judecatorii corecti, competenti, incoruptibili si nesasntajabili.
  Magistratii din cele trei organizatii tebuie sa convoace Adunarile Generale, sa-i revoce pe sefii corupti ai Curtilor de Apel, sa-i revoce pe judecatorii corupti de la CSM, sa ceara in instanta desfiintarea Sectiei Speciale si pedepsirea likelelor care i-au hartuit si i-au terorizat pe magistratii corecti si cinstiti.

 2. Multumim ! Voi sunteti magistratii de care societatea romaneasca are nevoie pentru a se insanatosi ! Jos coruptii din sistemul de justitie romanesc, slugi ale mafiotilor !

 3. De-a lungul vremurilor , pentru multi traitori ai acestor meleaguri TRADAREA , VANZAREA ,SLUGARNICIA SCABROASA , si milogeala la Inaltele Porti au fost trasaturi definitorii .
  Chiar nu exista nici o posibilitate ca acesti PARAZITI HYPERIMBUIBATI , sa fie exclusi din asa zisul sistem de justitie

  • Chiar veți pierde tot, deși ați câștigat alegerile în 2016?

  • Aveți magistrați lupta pt eliminarea acelor super îmbuibați care favorizează infractorii și sunt mâna în mână cu mafia din politica; lupta pentru eliminarea politicienilor super îmbuibați care au furat zeci-sute de milioane din banii poporului.
   Doua exemplare de super îmbuibați din politica: Dragnea și Tăriceanu!, cei are acum vor sa modifice justiția ca sa nu fie cercetați!

  • Corect, să fie excluse Lia Savonea, Alina Ghica şi Dana Gârbovan!

  • @A310

   Chiar nu exista nicio posibilitate sa te reduca cineva la tacere, sa te blocheze cineva?

 4. Am ajuns si eu la protestul lor in ultima jumatate de ora.
  Demni magistratii nostri. Cinste lor.
  Cristi Danilet a fost foarte solicitat de presa. Vorbeste f fluent engleza.
  N-au fost multi romani, am vazut cativa de la PLUS. A fost si o ora nepotrivita, lumea era la munca.
  La Bruxelles sunt zilnic 2-3 proteste. Multi extra europeni (palestinieni, tibetani, armenieni, curzi etc) protesteaza pt a sensibiliza opinia publica din UE la problemele lor.
  Este trist sa vezi magistrati din tara ta, o tara UE, care protesteaza pt a-si exercita liber profesia.

  Felicitari magistatilor si succes in continuare la Bruxelles !!!!!!!!!!!!!!!

 5. Inteleg ca finul lui Bubonel se ocupa de raportarea indeplinirii sau neindeplinirii conditiilor din MCV catre Bruxelles?

 6. @Sonia .
  Eu nu imi permit nici macar sa ma gandesc , ca cineva ar trebui sa te blocheze sau sa te reduca la tacere .
  Din punctul meu de vedere pozitia ta spune multe despre profilul tau .
  Punctul meu de vedere este foarte clar , ca acesti HYPERIMBUIBATI ar trebui sa raspunda in mod exemplar pentru faptele lor , atunci cand distrug vieti , fara dovezi irefutabile .
  Cat despre linsul si pupatul al acestor fiinte bizare numiti magistrati , se inscriu in registrul de slugarnicie al unora din traitorii acestor meleaguri .

  • @A310

   Nu te-am injurat, n-am vorbit vulgar.
   Trebuie sa stii ca prin ceea ce exprimi trezesti multa indignare. Sa califici pe cineva care protesteaza pt a fi lasat sa-si faca meseria fara presiuni politice, in termenii pe care i-ai utilizat (tradator, vanzator, sluga, paraziti) e strigator la cer.