G4Media.ro

Cum arată casele viitorului în Sibiu, văzute de inteligența artificială / IA…

Sursa foto: Turnul Sfatului

Cum arată casele viitorului în Sibiu, văzute de inteligența artificială / IA e tot mai prezentă în arhitectură și design interior / ”Lunile ce vor urma cred că pot fi de cotitură pentru multe birouri de design și arhitectură”

În ultimii ani, inteligența artificială (IA) a devenit din ce în ce mai prezentă în toate domeniile, de la industria auto, până la medicină, educație, securitate, inclusiv în arhitectură și design interior, iar specialiștii din domeniu spun că în viitor implicarea programelor de acest tip va fi și mai intensă, scrie Turnul Sfatului.

”Lunile ce vor urma cred că pot fi de cotitură pentru multe birouri de design și arhitectură. Sunt sigur că peste doi ani vom vedea altfel toată această “industrie”, fie că schimbările se vor produce doar în eficientizarea muncii sau ele se vor extinde inclusiv pe partea creativă.

Calculam zecile de ore pe care le consumăm la fiecare proiect ca să “finisăm” planșele de arhitectură și am descoperit faptul că un desenator își petrece mai mult de 20% din timp pentru a introduce cote pe planuri. Iar acest lucru ar putea foarte bine fi făcut în viitor de către un robot și l-ar face poate într-o jumătate de oră, nu în 30 de ore. Ori aranjarea planurilor în pagină, scrierea legendelor, desenarea fațadelor și alte multe astfel de munci ar putea fi curând preluate de către un program cu inteligență artificială”, susține Tudor St. Popa, designer de interior și conductor arhitect.

El susține că munca făcută de AI va ajuta și persoane care nu sunt foarte creative.

”Singura temere a mea este aceea că vor apărea “designeri” de interior fără prea mari cunoștințe din domeniu, dar care se vor folosi de inteligența artificială pentru a suplini lipsa lor de creativitate. Doar nu le va fi greu să selecteze de pe Pinterest câteva zeci de poze cu încăperi frumoase ca exemplu pentru AI, apoi să pună calculatorul să genereze propuneri de amenajări interioare. În aceste cazuri, AI-ul va reuși cel mai probabil să livreze proiecte mult mai valoroase decât ar face-o chiar omul. Iar în aceste cazuri, simt că munca AI-ului este principală, designerul devenind doar un operator-calculator”, spune Tudor St. Popa.

Mai multe detalii despre cum poate ajuta efectiv IA arhitectura și designul interior, în Tunul Sfatului.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...