G4Media.ro

Criptomonede de 3,6 miliarde de dolari, confiscate de Justiția din SUA în…

sursa foto: Pexels

Criptomonede de 3,6 miliarde de dolari, confiscate de Justiția din SUA în urma atacului cibernetic împotriva Bitfinex, din 2016

Departamentul de Justiţie a anunţat marţi dimineaţă că a confiscat criptomonede în valoare de 3,6 miliarde de dolari, presupuse că ar fi fost furate într-un atac cibernetic împotriva platformei de tranzacţionare Bitfinex în 2016, transmite CNBC, citată de News.ro.

Ca parte a operaţiunii, autorităţile au reţinut un cuplu din New York, pe baza acuzaţiilor că plănuiau să spele activele digitale.

Aceasta marchează cea mai mare confiscare financiară efectuată vreodată de agenţie, a declarat procurorul general adjunct Lisa Monaco, într-un comunicat.

Oficialii au spus că l-au arestat ​​pe lya Lichtenstein, în vârstă de 34 de ani, şi pe soţia sa, Heather Morgan, în vârstă de 31 de ani.

Autorităţile îi acuză pe cei doi că au încercat să spele veniturile obţinute din 119.754 de bitcoin, furate de pe platforma Bitfinex, după ce un hacker a accesat sistemele Bitfinex şi a iniţiat peste 2.000 de tranzacţii neautorizate.

Procurorii susţin că tranzacţiile au trimis bitcoinurile furate în portofelul digital al lui Lichtenstein.

”Astăzi, autorităţile federale de aplicare a legii demonstrează încă o dată că putem urmări banii prin blockchain şi că nu vom permite ca criptomonedele să fie un refugiu sigur pentru spălarea banilor sau o zonă de infracţiuni în sistemul nostru financiar”, a afirmat procurorul general adjunct Kenneth Polite Jr. într-un comunicat.

Cei doi sunt acuzaţi de conspiraţie pentru spălarea banilor, care implică o pedeapsă maximă de 20 de ani de închisoare, şi conspiraţie pentru fraudarea Statelor Unite, care presupune o pedeapsă maximă de cinci ani de închisoare.

sursa foto: Pexels

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

26 comentarii

  1. Incetul cu incetul se reglementeaza si blockchain-urile astea. Unele lucruri nu ar trebui sa fie posibile. Sa furi banii unuia si sa poti sa scapi nedetectat nu ar trebui sa se intample niciodata.

    • corect! dar nici sa te imbogatesti ca pui niste calculatoare in priza si rulezi un soft pe ele nu e normal. altii muncesc fizic de le sar capacele si abia au din ce trai.

    • Credeam ca cryptomonedele nu sunt bani? Cel putin asa am inteles de prin comentariile de aici. Acum brusc sunt valoroase in ochii vostri?

      „Unele lucruri nu ar trebui sa fie posibile.”
      lmao, nici nu ai idee

    • Mea culpa. nu sunt bani, sunt token-uri. Whatever. Sunt niste chestii care valoreaza (mai multi sau mai putini) bani. Si trebuie facut TOTUL pentru a putea urmari si in gaura de sarpe orice token care a fost furat, sau cerut rascumparare, sau produs ilicit.

    • Nu, scuze. Tot nu pot sa vad cum ai putea fura ceva ce nu exista. Sau cum poti fura o schema ponzi (LOL). Mai incearca.

    • Mai lol, bitcoin ESTE o schema Ponzi. Cand tot ceea ce da valoare bitcoin-ului e perceptia publicului ca e ceva unic, dar in realitate nu are utilitate, atunci e nasol. Cand pretul creste aberant de mult (desi token-urile nu se imputineaza, ci se produc si altele, e dubios. Token-uri ca bitcoin pot fi produse cu miile. Nu e nimic special la bitcoin, nu are o tehnologie radical superioara, e doar printre primele aparute. Si asta nu e destul ca sa-si pastreze valoarea la nesfarsit. Moda vine si trece. Dar tehnologia din spatele ei e folositoare.
      Dupa ce bula Ponzi se va sparge (si se va sparge cu siguranta), ceea ce va ramane pe urma va fi tehnologia. Aici trebuie doar o reglementare corespunzatoare, apoi se poate merge mai departe cu „token-urile”. Clar?

    • O, nu, ai postat numai tampenii. Iar. M-am oprit din citit dupa „desi token-urile nu se imputineaza, ci se produc si altele, e dubios” . BTC e limitat.

    • Lolica, sa-ti desenez. Acum 10 ani erau deja in circulatie 8,4 milioane bitcoini. Si cat valorau? Acum sunt 11,5 milioane extra bitcoini in circulatie. Au devenit mai rari? Eu zic ca nu. 18,9 milioane e mai mare ca 8,4 milioane. Dar pretul (culmea) e mult mai mare, desi resursa bitcoin nu doar ca nu s-a imputinat (cum o fac timbrele rare care se distrug si pierd in timp, sau resursele finite gen petrol, ca sa dau exemple) ci s-a marit numarul lor. Deci nu raritatea ii face valorosi, ci specula. Schema Ponzi. Perceptia publicului. E un balon de sapun. NU EXISTA schema Ponzi care sa reziste la infinit. E o realitate. Ideea e ca macar cat timp schema e in functiune, sa fie limitata utilizarea ei pentru evaziune, infractiuni electronice, finantarea terorismului, etc. Cei care vor pierde banii cand bula se va sparge sunt adulti, stiu (probabil) riscurile, si le-au asumat.

    • Si mai un lucru vreau sa spun. Cu siguranta bula nu se va sparge imediat. Va mai dura cativa ani. Pe termen scurt bitcoin va mai creste, limitat, dar va mai creste. Cu toate astea, eu nu sunt dispus sa bag banii in aceasta schema Ponzi. De ce? pentru ca stiu ca undeva in viitor, unii (multi) isi vor pierde toti banii investiti. Si eu nu vreau sa fiu parte la asta. E un fel de inselatorie, o metoda de a fraieri oamenii. Nu am vrut si nu vreau nici acum sa-mi fac banii pe spinarea altora. Tu probabil nu ai scrupule din astea. Numai atentie sa nu fii printre fraieri. Ca multi se cred destepti, ca stiu sa citeasca semnele, dar raman de fazan.

    • Pot exista maxim 21 de milioane de BTC. Pretul depinde de piata. Poti sa vinzi, cumperi sau sa pastrezi, faci ce vrea inimioara ta cu ei. Este schema ponzi pentru ca cel mai probabil te oftici ca nu ai putut sa cumperi macar unul cand era ieftin, ca majoritatea de prin comentarii. Eu personal am dat la schimb 0.25 BTC pe o masina second-hand de pe OLX acum ceva vreme, altii dau la schimb pe terenuri.

      Nu-mi dau seama care e problema ta (in afara de oftica) in legatura cu o chestie pe care nu o prea intelegi oricum. Bag mana-n foc ca nici nu stii sa explici ce e o schema ponzi fara sa cauti pe google.

    • Domnu Tiberius ai de-a face cu un troll.
      Nu are argumente proprii, doar insinuari si rastalmaciri. Daca nu stapanesti trolleza e preferabil sa nu ii raspunzi in romana.

    • Alt ofticos. Daca nu intelegi ceva, nu inseamna ca persoana respectiva e troll.

    • Ultimul tau comentariu mai argumentat nu aparuse inca, iar cele de dinaninte sunt in trolleza. Deci da, esti troll cel putin part time.

    • Nu am ce argumente sa aduc unei persoane care habar n-are despre ce vorbeste. Daca tu iti iei informatiile doar din presa de senzatie si repeti prostiile de acolo, altceva in afara de batjocura nu meriti.

  2. andrei: dute la culcare nepoate

  3. Andrei, daca altul face bani din ceva care te depaseste, normal ca e gresit, nu? La fel si cu vaccinarea, daca unii refuza, sunt sosoci pentru ca nu au facut ca tine? Democratia asta merge intr-un singur sens pentru cei ca tine. Sau esti vreun etalon si noi nu stim?

    • Eu refuz sa fac bani dintr-o schema ponzi. Pentru ca la caderea ei, unii vor ramane fara bani. E o inselatorie legala. Nu vreau sa fiu parte la asta. Probabil tu nu ai scrupule de genul asta…

  4. Baietii destepti cu schema bitcoin l-au scos pe Matt Damon la produs prin State iar americanii au mentalitate de pariori si bani de aruncat.
    Cei care au stomac pentru specula, bravo lor.
    Am mai zis ca am castigat si eu din specula asta prin 2017 asa ca nu am pretentia de moralitate aici, cei multi care sunt fraieriti sa ‘investeasca’ pensia au alocatia la 65k sunt responsabili de propriile decizii.

  5. ok G4 hai sa mai bagam un debug, sa vedem care cuvant e atat de câh ca nici punctele nu il salveaza de sfanta cenzura

    • Bai.etii des.tepti cu sche.ma bitc.oin l-au scos pe Matt Damon la pro.dus prin State iar ameri.canii au menta.litate de pa.riori si bani de aru.ncat.

    • Stai linistit, iti blocheaza automat postarile dupa o vreme, cu mici exceptii precum Draggy (cel real, nu de aici).

    • Am mai zis ca am castigat si eu din sp.ecu.la asta prin 2017 asa ca nu am pr.ete.ntia de mor.alit.ate aici, cei multi care sunt fr.ai.eriti sa ‘inv.est.easca’ pen.sia sau alo.catia la 65k sunt resp.ons.abili de pro.priil.e dec.izii.

    • wow. Deci câh-ul e in fraza
      C.e.i c.a.r.e a.u s.t.o.m.a.c p.e.n.t.r.u s.p.e.c.u.l.a, b.r.a.v.o l.o.r.

    • G4 va dau eu ieftin motor de Uardpres si piese de schimb.

    • Nu cred ca a negat nimeni ca poti pierde bani. Depinde in primul rand de scopul tau cand te apuci sa cumperi orice, nu doar crypto. Daca te apuci sa cumperi pentru ca iti place, bravo, si eu detin destul ETH si XMR pe care nu am de gand sa-l vand. Daca vrei sa faci bani din asta, trading, e pe riscul tau cum ai spus si tu.

      „pretentia de moralitate”
      Pe bune? Faci ce vrei cu banii tai, nu-ti da nimeni reddit gold in viata reala.

  6. Nu cred ca a negat nimeni ca poti pierde bani. Depinde in primul rand de scopul tau cand te apuci sa cumperi orice, nu doar crypto. Daca te apuci sa cumperi pentru ca iti place, bravo, si eu detin destul E.TH si X.MR pe care nu am de gand sa-l vand. Daca vrei sa faci bani din asta, trading, e pe riscul tau cum ai spus si tu.

    „pretentia de moralitate”
    Pe bune? Faci ce vrei cu banii tai, nu-ti da nimeni red.d.it gold in viata reala.