G4Media.ro

Copiii din România, despre efectele epidemiei: aproape jumătate spun că s-au plictisit,…

sursa foto: Salvati Copiii Romania

Copiii din România, despre efectele epidemiei: aproape jumătate spun că s-au plictisit, tot atâția că au putut învăța doar cu telefonul. Un sfert au simțit furie și tristețe – studiu Salvați Copiii

Aproximativ unul din patru copii spun că au simțit tristețe și furie ca urmare a măsurilor luate din cauza epidemiei Covid-19, iar aproape jumătate spun că au avut la dispoziție doar telefonul mobil pentru a participa la cursuri online, potrivit unui studiu prezentat, marți, de organizația Salvați Copiii. Acesta arată că un sfert dintre copii spun că au avut materii școlare neacoperite, iar o treime au simțit oboseală, ca efect al izolării. “Copiii vor la școală”, e concluzia studiului.

Salvați Copiii arată că „închiderea școlilor, în contextul pandemiei de COVID-19, a avut consecințe negative atât asupra progresului educațional al copiilor, cât și asupra sănătății emoționale a acestora și, mai mult, asupra siguranței lor online. (…) Peste 50% spun că unul dintre riscurile majore ale acestei perioade a fost dependenţa de internet și, ca atare, expunere la conținut agresiv și la fake news”.

  • Studiul ”Impactul Covid-19 asupra copiilor din România” se bazează pe consultarea a 5.000 de copii din România, din ciclul de învățământ primar, gimnazial și liceal, prin intermediul unui sondaj online.

Potrivit Salvați Copiii, „închiderea școlilor și organizarea arbitrară a unor cursuri școlare online, acolo unde a fost posibil și fără instrumente de evaluare a calității procesului de educație, a dus la situații-limită. Una dintre acestea este deosebit de gravă: îngrădirea accesului la educație pentru copiii vulnerabili, fără acces la internet și/sau la dispozitive care să le permită participarea online.

Citește articolul complet + Infografice pe EduPedu.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Distrugem copiii pentru a salva batrani neputinciosi din azile. Macar altii incearca sa combine, lasand copiii sa faca scoala si protejand pe cat posibil batranii. Dar la noi prea multi profesori sunt decrepiti, umflati, murdari si intra in categoria de risc.

    • Tu iti dai seama ca oamenii(meseriasii) care fac cruci,sicrie,gropi si tot ceea ce tine de funebre duc o lupta acerba cu virusul,doar pentru ca ei sa ramana astfel in viata pentru a se putea ocupa in viitor de moartea celorlalti.
      Cat cinism!

  2. @Plictisitu
    Imi asum riscul de a fi injurat(de catre altii) si iti spun :
    – Cata tristete exista in ceea ce ai constatat si ai spus!!!
    Se mizeaza pe faptul ca foarte multi dintre copii nu au, teoretic, discernamant sau il au diminuat.
    Sunt decizii ale unor minti de mult imbatranite ( a se citi -invechite-),carora le este imposibil sa priveasca mai departe de …trecut si prezent.
    Aceste minti ne tin si ne vor mai tine foarte multi ani blocati.
    Se simt datori, mai mult material decat moral, generatiei pe ca se prefac a o „proteja”.
    O protejeaza,doar pentru ca si ei se simt protejati de catre aceasta.
    Ea(generatia „protejata”) i-a facut oameni MICI (fig.) cu puteri ce par uneori a le fi nelimitate.
    Copiii le-ar vota doar viitorul,lucru care pe cei „MICI” nu-i mai intereseaza,pentru ca,in curand,ei doar vor fi existat(viitorul anterior).
    In concluzie : oamenii „MICI” nu au stiut si nu stiu sa fie copii .

  3. Tu iti dai seama ca oamenii(meseriasii) care fac cruci,sicrie,gropi si tot ceea ce tine de funebre duc o lupta acerba cu virusul,doar pentru ca ei sa ramana astfel in viata pentru a se putea ocupa in viitor de moartea celorlalti.
    Cat cinism!