G4Media.ro

Compania ungară Mol: Întregul sistem de rafinărie a fost setat pe petrol…

Compania ungară Mol: Întregul sistem de rafinărie a fost setat pe petrol rusesc, iar dacă acesta ar trebui schimbat peste noapte, întreaga fabrică Mol ar înceta să mai fie sustenabilă

Președintele companiei maghiare Mol, Zsolt Hernádi, nu s-a ferit să arate într-un interviu acordat podcastului Telex.hu că are o strânsă relație cu Guvernul Ungariei, subliniind că este „firesc să fie așa”, dat fiind că principala preocupare atât a statului cât și a sa este aceea de a fi menținută aprovizionarea țării cu țiței.

CEO-ul Mol a lăudat politicile premierului Viktor Orban în privința menținerii bunelor relații cu Rusia, arătând că succesul companiei maghiare Mol este datorat sistemului de rafinare construit extrem de eficient pentru țițeiul rusesc.

„Întregul sistem de rafinărie a fost setat pe petrol rusesc, iar dacă acesta ar trebui schimbat peste noapte, întreaga fabrică Mol ar înceta să mai fie sustenabilă”, a declarat Zsolt Hernádi, citat de hirado.hu.

El a mai adăugat că deși mulți susțin că petrolul rusesc este extrem de ieftin, nu este adevărat, cu excepția ultimului an, când într-adevăr petrolul din Rusia s-a ieftinit, lucru pe care l-a observat și guvernul ungar. „Guvernul ungar și-a dat seama că marja dintre sortimentul de tip Ural și Brent este foarte mare și a acoperit-o. Acesta este motivul pentru care Mol plătește un sfert din așa-zisele taxe extraordinare sau speciale la bugetul Ungariei”, a comentat Zsolt Hernádi.

Întrebat de ce majoritatea țărilor europene au putut să se desprindă de transportatorii de energie ruși înaintea Ungariei, Hernádi a răspuns că „posibilitățile Ungariei și ale companiei Mol sunt extrem de limitate, prin comparație cu țările care au deschidere la mare”.

În ceea ce privește sancțiunile pe care UE le-a impus Rusiei, Hernádi a afirmat că este foarte important că „s-a reușit stabilizarea situației”. „Am reușit să împiedicăm sancțiunile petroliere să aibă un efect atât de imediat și sever asupra Ungariei. Guvernul maghiar a jucat un rol de pionierat în acest sens, iar țările vecine s-au alăturat ulterior acestei inițiative. Au vrut să oprească tot petrolul (referire la Comisia Europeană – n.red), dar în cele din urmă am reușit să scăpăm cu el, deoarece guvernul ungar a avut o atitudine foarte dură, iar mai târziu guvernul slovac s-a alăturat, iar apoi și cehii au ridicat mâna puțin”, a adăugat Hernádi.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. „uleiul de tip Ural și Brent”?
    Poate uleiul de tip Spornic si de tip Floriol.

  2. „Întregul sistem de rafinărie a fost setat pe petrol rusesc, iar dacă acesta ar trebui schimbat peste noapte, întreaga fabrică Mol ar înceta să mai fie sustenabilă”. Fake News !!! : True News: „Întregul sistem politico-economico-administrativ al Ungariei a fost setat pe petrol rusesc, iar dacă ar trebui schimbat peste noapte, întreaga fabrică Gyözö ar înceta să mai fie sustenabilă”.

    • Da, mint precum respira. Cea mai mare rafinărie din Germania a renunțat în 6 luni la petrolul rusesc, cehii au renunțat aproape total iar slovacii și-au redus semnificativ dependenta. Ungurii nu vor ai atat. Ce ma surprinde e ca rusii le vând petrolul la prețul la care il vând indienilor. Dar și aici probabil e o strategie a lui Putin sa ii tina pe ăștia aproape. Problema e ca asta distorsionează piața UE. Nu ar trebui sa li se permită ungurilor sa exporte nimic produs cu petrol rusesc.

  3. Despre ce vorbește ăsta? La benzinăriile Mol, la casă, este un mic anunț pe care scrie proveniența combustibilului. Știți ce zice acolo? Că provine de la rafinăria Petrobrazi. Asta este la Ploiesti!!

    • Asta este la MOL Romania, fac aprovizionare de la rafinăriile din Romania.
      Articolul este despre rafinăria MOL din Ungaria.

  4. Niste personaje de toata jena actuali conducatori ai Ungariei.

  5. Domnule Cosmina Fernoagă, mă chinui de cîteva zile să-mi șterg contul de pe acest site și nimeni nu mă bagă în seamă. Vă cer respectuos să mă ajutați în această problemă. Dacă sînteți un om de bună credință sînt convins că veți găsi cîteva minute din viața dumneavoastră pentru a urgenta acest demers.

  6. Dragi români noi tot de la ruși primim petrol. Vezi omv socar Rompetrol dar nu avem voie să recunoșteam că primim la fundulet de la UE și SUA. Slugi am fost și neam de fanarioți. Slava Ucraina