G4Media.ro

Comisia Europeană: Certificatele de vaccinare împotriva COVID-19 ale minorilor nu vor expira…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Comisia Europeană: Certificatele de vaccinare împotriva COVID-19 ale minorilor nu vor expira după trecerea a 270 de zile de la administrarea seriei de vaccinare primară

Certificatele de vaccinare împotriva COVID-19 ale minorilor nu vor expira după trecerea a 270 de zile de la administrarea seriei de vaccinare primară, a anunţat Comisia Europeană, care a adoptat marţi norme noi privind certificatul de vaccinare în temeiul Regulamentului privind certificatul digital al UE privind COVID-19, relatează Agerpres.

Noile norme îi scutesc pe minori de la perioada standard de acceptare de 270 de zile pentru certificatele de vaccinare în urma seriei de vaccinare primară, informează un comunicat al reprezentanţei CE în România.

Deşi, în urma unei recomandări din partea EMA, a fost autorizat rapelul începând cu vârsta de 12 ani, nu toate statele membre recomandă în prezent administrarea dozei de rapel minorilor.

„Unul dintre cele mai mari avantaje ale certificatului digital al UE privind COVID este flexibilitatea cu care se adaptează la noile circumstanţe. În urma discuţiilor cu experţi din domeniul sănătăţii publice din statele membre, am decis că certificatele de vaccinare ale minorilor nu ar trebui să expire. Atunci când călătoresc, ei vor putea continua să utilizeze certificatul primit după seria de vaccinare primară”, a declarat comisarul european pentru justiţie, Didier Reynders.

La rândul său, comisarul pentru sănătate şi siguranţă alimentară, Stella Kyriakides, a afirmat: „Pandemia nu a dispărut, iar vaccinarea rămâne o măsură vitală. Mesajul nostru nu s-a schimbat: vaccinaţi-vă, inclusiv cu dozele de rapel cât mai curând posibil. Vaccinarea salvează vieţi şi este esenţială pentru noi toţi”.

Excepţia pentru persoanele cu vârsta sub 18 ani se va pune în aplicare în etapa de verificare, prin adaptarea aplicaţiilor mobile utilizate pentru verificarea certificatelor digitale ale UE privind COVID-19. Până la 6 aprilie 2022, statele membre trebuie să efectueze adaptările tehnice necesare pentru aplicarea acestei derogări.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Pai parca inca nu s-a aprobat prelungirea folosirii certificatelor dupa mijlocul anului curent. E inca in dezbatere publica. De ce se agita astia? E deja decisa treaba si noi nu stim?

    Va dati seama ce imensa favoare ne fac? Ne lasa copiii sa circule prin UE fara sa fie nevoie sa faca rapeluri peste rapeluri, doar cu crotal… In genunchi multimim prea-marinimosilor conducatori pentru netarmurita intelepciune si milostivenie de care dau dovada!

    Cica avantajul e „flexibilitatea”… Degringolada asta ei o numesc avantaj si flexibilitate…
    Ipocrizie e intr-adevar fara limite si foarte flexibila…

    • Iar ati inceput, dl.effe? Nu merge bine situatia pe frontul propagandei sovietice si ati trecut iar la vaccin? Ce va e atat de greu sa intelegeti ca pandemia nu s-a terminat, vor mai veni si alte valuri, masurile de precautie sunt necesare in continuare, iar vaccinul ajuta la prevenirea imbolnavirii? Daca va fi nevoie, trebuie sa existe instrumente care sa poata proteja sanatatea publica, daca nu, nu. E o masura flexibila, intr-adevar, ce poate fi adaptata in functie de situatie. Degringolada e numai in capul dvs, aici e vorba de o inlesnire simpla. Si daca nu va convine, nu va obliga nimeni sa va vaccinati dar vedeti-va de treaba dvs si nu-i mai zapaciti pe altii cu tot felul de aiureli, terminati cu propaganda asta de doi bani.

  2. Colonelul Gheorghita si o fi vaccinat copiii ? Ca pe ai altora tare mai vroia sa i vaccineze, desigur in numele stiintei