G4Media.ro

CNSU: Este permisă continuarea studiilor cu prezență fizică la școală pentru elevii…

Liceul Constantin Noica din Sibiu / Foto: Primaria Sibiu

CNSU: Este permisă continuarea studiilor cu prezență fizică la școală pentru elevii din anii terminali, în zonele unde incidența infecțiilor cu covid nu depășește 6 la mia de locuitori

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a adoptat în ședința de vineri, 5 martie 2021, Hotărârea cu numărul 15. CNSU a decis ca este permisă continuarea studiilor cu prezență fizică la școală pentru elevii din anii terminali, în condițiile stabilite prin ordin comun al ministrului educației și al ministrului sănătății, dar doar în zonele unde incidența cumulată la 14 zile nu depășește 6 la mia de locuitori.

Hotărârea CNSU numărul 15 din 05.03.2021 privind aprobarea listei țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, precum și pentru stabilirea unor măsuri necesar a fi aplicate în unitățile de învățământ, în contextul pandemiei de COVID-19

Având în vedere propunerile Institutului Național de Sănătate Publică referitoare la țările/zonele/teritoriile de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, ținând cont de propunerea Ministerului Educației și Cercetării în sensul creării cadrului legal care să permită elevilor din clasele terminale participarea la școală cu prezența fizică, inclusiv în Scenariul roșu, luând în considerare persistența unui număr crescut de persoane infectate pe teritoriul național, precum și apariția zilnică a unor cazuri noi de persoane infectate, atât prin circulația virusului pe teritoriul național cât și prin importarea acestuia odată cu revenirea în țară a persoanelor posibil infectate aspecte care generează o presiune constantă asupra capacității de gestionare a unităților administrativ – teritoriale și a sistemului sanitar, în conformitate cu prevederile art. 4 alin. (1) lit. c) și art. 81 din O.U.G. nr. 21/2004 privind Sistemul Național de Management al Situațiilor de Urgență (…),

Comitetul Național pentru Situații de Urgență adoptă prezenta HOTĂRÂRE:

Art.1 – Se aprobă lista țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, prevăzută în anexă la prezenta hotărâre.

Art.2 – Anexa la Hotărârea nr. 9 din 11.02.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, modificată prin Hotărârea nr. 11 din 19.02.2021, se modifică și se înlocuiește cu lista prevăzută în anexa la prezenta hotărâre.

Art.3 – Se abilitează Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății în vederea modificării Ordinului comun nr. 3235/93/04.02.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARSCoV-2, în sensul participării fizice la cursuri, a elevilor din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, indiferent de scenariul în care se află localitatea, dar fără a depăși rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile de 6/1.000 de locuitori.

Art.4 – Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora.

Sursa Foto: Liceul Constantin Noica din Sibiu / Foto: Primaria Sibiu

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

10 comentarii

  1. 6 la mia de locuitori????
    Ori sunteti nebuni ori batuti in cap.

    • Pai poti sa tii copii acasa, prezenta nu e obligatorie. Nu toti parintii isi permit meditatii.

  2. Bai sunteti nebuni? De ce expuneti copii, profesorii si familiile lor, la un asa pericol numai pentru ca sunteti niste incompetenti? Nu cred ca am mai avut un ministru al invatamantului mai traseist(ALDE, PRO ROMANIA, PNL) ca asta, dar si cu o gandire stat de optuza. Lasa-neeeee!

    • Unde spune, Marius, ca poti tine copiii acasa daca vrei?
      Care parte a oricărei declaratii a ministrului educației menționează posibilitatea opțiunii?

    • Partea cu meditatii. Nu fă le chinezu/chinezoaica.

  3. Lockdown inevitabil cât de curând. Anul trecut pe timpul asta ne minteam singuri ca avem capacitate de testare dar in realiate făceam 10-20 teste pe zi iar acum când sunt șanse ff mari sa vedem o catastrofa sanitara din cauza noilor tulpini.

  4. Cred ca noul motto al Romaniei ar trebui sa fie …Prosti dar Sanatosi!
    Nu sunt pro lockdown nici anti….dar la un moment dat trebuie totusi puse in balanta + si -…..in cazul de fata al educatiei ,scoala online este o tentativa nereusita din pacate(nu dau vina pe minister ,profesori sau elevi).Nu poti implementa un sistem peste noapte si sa te astepti sa functioneze.Poate intr un viitor indepartat va functiona dar la acest moment toti copiii au pierdut enorm in acest an de pandemie si in opinia mea umila daca continuam inca un an tentativa asta de educatie online riscam viitorul a multor generatii care urmeaza.Nu vad un capat de tara sa lasam copiii din clasele terminale sa se duca la scoala,oamenii se vor infecta si vor muri de covid in continuare cu sau fara copiii astia in scoala.Nu va mai lasati guvernati numai de frica.

    • @Gigel Patratel
      Ce curaj aveti, astia pe care va doare undeva de nefericitii care pot sa moara.
      Noi locuim 6 oameni impreuna, jumatate sunt cu comorbiditati.
      Pt noi care e cea m buna varianta?
      Daca scapa covidul in casa, jumatate suntem curatati.
      Rușine sa va fie, Iohannis, Campeanu, Comitetul pt Morti de Urgenta si palavragii de pe net, curajosi cu vietile altora.

  5. De ce nu se face ca in Germania? Cine crede ca copilu nu a învățat suficient anul asta sa i se dea posibilitatea sa repete clasa

  6. Analfabetii functionali oricum nu-și vor încuraja copiii sa depășească starea de cititori degeaba, iar aia care pot si vor, o sa ii invete pentru că oricum ar fi facut-o, cu sau fara prezenta fizica la scoala.

    La următoarele examene obligatorii o sa se cearna categoriile de elevi: ca nu se mai poate avansa spaga ca sa închidă supraveghetorii ochii cat i se aduc subiectele micutului. Si cine a stat să învețe (ca sunt la materiale online de nu ai timp sa le vezi pe toate) la ce-l interesează, o sa rezolve subiectele. Iar cine o freca la școală (si a frecat-o si online) o sa faca ce poate.

    Ma amuza ipocrizia parintilor care vor să-și trimită copiii la scoala, „ca sa invete”. Si ipocrizia autorităților care impun masca in aer liber (si cand esti singur pe strada!!! -iar noaptea te f### virusul mai tare), dar nu masca in aglomerari de elevi care gafaie la „sport” (de fapt, nu asta era prioritatea educației, ci materiile de examen si cele care formeaza profesiile mai tarziu).

    PS: pana acum, copiii aia sarmani care reușeau să exceleze din familii sarace lipite, o faceau pentru că voiau ei. Sigur, ajuta un personaj local cu resursa (carti de citit, culegeri de probleme), dar învățau singuri acasa (daca ii lasau parintii), nu „ca stăteau la scoala zi lumina”.
    PPS: unde sunt preotii din parohii, sa isi faca munca de ajutorare a comunitatii?