G4Media.ro

Cîţu: Am decis că e imperios să se facă o investigaţie de…

sursa foto: Guvernul României

Cîţu: Am decis că e imperios să se facă o investigaţie de către Corpul de Control al Prim-Ministrului cu privire la Măsura 3 de ajutor de stat – granturi pentru IMM

Corpul de control al prim-ministrului va investiga modul în care a fost aplicată Măsura 3 de ajutor de stat – granturi pentru IMM, a anunţat vineri prim-ministrul Florin Cîţu, după o întâlnire cu ministrul Economiei Claudiu Năsui, care a afirmat că această măsură nu îşi atinge scopul, întrucât din cei 27.736 de aplicanţi, 8.275 au aplicat pentru imobile, transmite News.ro.

”După o discuţie cu ministrul Economiei, despre Măsura 3 (granturi pentru IMM-uri), am decis că este imperios să se facă o investigaţie de către Corpul de Control al Prim-Ministrului. Vreau să mă asigur că aceşti bani ajung la firmele care au cea mai mare nevoie, în funcţie de criteriile obiective prestabilite. În mandatul meu, banul public este folosit eficient şi transparent”, a scris pe Facebook Florin Cîţu.

Şi ministrul Economiei a relatat despre discuţia cu prim-ministrul şi despre faptul că această măsură decisă de Guvern nu îşi atinge scopul.

”Măsura 3 de ajutor de stat nu îşi atinge scopul pentru care a fost creată. Din cei 27.736 de aplicanţi, avem 8.275 care au aplicat pentru imobile. Dacă ne raportăm doar la proiectele finanţate, cu bugetul actual sunt doar 3.580 de firme finanţate. Dintre acestea, 1.807 finanţează imobile. Practic mai mult din jumătate din proiectele eligibile sunt pe imobile. Nu acesta era scopul măsurii. Ea era menită să fie o măsură de ajutor în perioadă CoVid, şi ajunge să finanţeze cumpărări de apartamente”, a scris Năsui vineri pe Facebook.

Citește integral – Claudiu Năsui, despre măsura 3: Era menită să fie o măsură de ajutor în perioadă COVID și ajunge să finanțeze cumpărări de apartamente / Ministrul Economiei sugerează posibile schimbări, după ce a vorbit cu premierul despre „soluții”

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. Manariile lui boc , sageata lu petrov .
    Oare deasta e mai dezvoltat nord -vestul decat sud-estul Romaniei si noi aflam chair acum de aceste manevre perverse .

    • Să ții minte barosane: diferențele dintre nord vestul ăla dezvoltat și sudestul subdezvoltat nu este datorită finanțării sau ce bați tu câmpii. Totul se rezumă doar numai la raportul dintre muncă și furt. Și ghici unde se fură cel mai mult.

  2. Tot timpul, ajutoarele de stat, subvențiile, facilitatile de tot felul , acum ajutoarele cu pandemia scutirile de taxe și impozite au ajuns pe mâna mafiotilor , clientelei politice etc. Cum să le acorzi ajutor din cauza pandemiei cand ei nu au fost afectați absolut deloc ba din contra activitatea lor a mers din plin.

  3. Nasui e tanar, fara experienta. Il vor torpila sistematic. Intai i-au ,,recomandat,, personaje controversate, incat sa para ca el le alege, le prefera pe fondul suspendarii concursurilor. Acum ii agata nereguli la utilizarea platformei.

    • Mda, cum s-au făcut că nu văd că tipa aia acuzată de legături cu Securitatea a rămas la Finanțele PNL-ului. La fel dau și în Voiculescu din toate direcțiile, dar nimeni nu zice de psihopatul de la Educație. E ok să verifici, să trimiți Corpul de control (pe bune, nu ca la Apele Române parcă unde e de câteva luni, dar dl PM s-a făcut că -l trimite acum), dar are Cîțu un stil de a-și încorda mușchii numai la anumiți miniștri care îl face să pară un mic frustrat, nu șeful guvernului.

    • Nasui e un porc securist iar sectantii useristi niste ticalosi ordinari!

  4. „În mandatul meu, banul public este folosit eficient şi transparent”, a scris pe Facebook Florin Cîţu.(!!?)

    Ia uite eficienta SI TRANSPARENTA, Catule!
    „9.02.2020, DIGI 24: „Ca să vedem cât de eficient e aparatul de stat ar trebui să vedem în primul rând CATE Instituții publice plătite de la buget există la ora asta în România. Am încercat să aflu răspunsul chiar de la sursă. Prima observație… STATUL NU știe ce resurse are la nivel de instituții, câte agenții și autorități, și mai ales CATI angajați în fiecare.

    Ministerul Finanțelor Publice ne spune că știe doar câți bani ajung către fiecare instituție pe care o finanțează. Mai departe, cât cheluiește fiecare minister, de exemplu, cu instituțiile din subordine și cu angajații din aceste instituții sunt detalii necunoscute pentru Ministerul de Finanțe.
    Care ne precizează în răspunsul pentru Digi24 că „nu dispune de astfel de informații”.
    Am cautat Informatii, dar nici noi și nici statul NU știm câte instituții degeaba care toacă banul public avem în România.
    În RASPUNSUL său Ministerul de Finanțe ne invită să căutăm și să NUMARAM singuri fiecare agenție, autoritate, sau instituție subordonată fiecarui minister în parte.

    Și chiar asta vom începe să facem în Proiectul nostru editorial: vrem să-i găsim pe cei care se ocupă cu Statul la stat.”

    Catule, tu erai Anul trecut Ministru de finante, cand Minsiterul de finante RECUNOSTEA sincer nevoie mare, ca habar NU aveti CATE Institutii publice exista in Romania si CATI angajati sunt PLATITI din Bani publici!
    Si tu ai tupeul sa ne vorbesti depsre „eficienta si transparenta” cand TU ai recunoscut cand erai in Opozitie in 2019 ce RISIPA e in sistemul public, cu Privilegiatii” societatii, adica cu bugetarii pe care azi ii tii in brate si NU te atingi de ei!
    NU te atingi de Adminsitratia publica stufoasa si INEFICIENTA, nu te-ai atins nici anul trecut cand in pandemie mediul privat a dus greu crizei bugetarii tai au domnit cu salariile si sporurile uriase!
    Despre ce EFICIENTA vorbesti, Catule, ce ai FACUT din 2019 pana azi, Catule?!
    NIMIC!!!
    NU mai stau sa insir cate cazuri de risipa de bani publici catre clientela voastra politica au aparut in presa, NU ai FACUT nimic!
    Rusine, vorbe goale, ca la PSDragnea!!!

  5. Am făcut p mică analiză, doar pentru regiunea NV.
    Proiectele depuse în penultima zi au luat 20,87% din total buget, iar proiectele depuse în ultima zi au luat 63,07% din total buget alocat.
    Deci, 84% din total buget s-a luat pentru proiectele depuse în ultimile două zile, atunci când băieţii deştepţi avea informaţiile necesare despre procentul de cofinanţare necesar pentru a câştiga. Iată corupţia pe faţă.

  6. Eu am fost la munca iar acum m-am trezit ca in aceeasi perioada figuram in somaj

  7. Da, apartamente, „covidatii ” au nevoie de rezidente secundare, sa se izoleze. Nu fiti rai. Si presedintele care spunea zilele trecute ce bine merge programul pt IMM uri. Avem sansa cu ministri USRPLUS, care mai descopera cate ceva. Si Recorder bineinteles.