G4Media.ro

Claudiu Năsui, despre măsura 3: Era menită să fie o măsură de…

Claudiu Năsui, despre măsura 3: Era menită să fie o măsură de ajutor în perioadă COVID și ajunge să finanțeze cumpărări de apartamente / Ministrul Economiei sugerează posibile schimbări, după ce a vorbit cu premierul despre „soluții”

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a declarat, vineri dimineață, că măsura 3 din schema de ajutoare de stat „nu își atinge scopul” pentru care a fost creată, multre cereri fiind pentru achiziționarea de imobile, și că a discutat cu premierul Florin Cîțu despre „soluții”, pe care le va anunța ulterior.

  • „Din cei 27.736 de aplicanți, avem 8.275 care au aplicat pentru imobile. Dacă ne raportăm doar la proiectele finanțate, cu bugetul actual sunt doar 3.580 de firme finanțate. Dintre acestea, 1.807 finanțează imobile.
    Practic mai mult din jumătate din proiectele eligibile sunt pe imobile. Nu acesta era scopul măsurii. Ea era menită să fie o măsură de ajutor în perioadă CoVid, și ajunge să finanțeze cumpărări de apartamente”, a scris Năsui pe Facebook.

Ministrul susține că a discutat „soluții” cu premierul Cîțu și le va anunța.

„Cu cifrele acestea însă ne dăm seama că măsura nu își atinge scopul. Am discutat cu premierul soluții. Vă voi ține la curent”, a spus Claudiu Năsui.

Ministrul Economiei susține că a reușit să crească ritmul de procesare a cererilor din măsura 2 de șapte ori și că intenționează să refacă măsura 1, „de data asta cu cei care au fost omiși prima dată”.

Cele trei măsuri de sprijin au ca scop sprijinirea antreprenorilor afectați de pandemie și au fost lansate în 2020.

Măsura 1 prevede microgranturi de câte 2.000 de euro, Măsura 2 – ajutoare pentru capital de lucru, Măsura 3 – ajutoare pentru investiții de câte 50.000-200.000 de euro pentru IMM.

Sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Ok, deci masura 3 este o prostie..stiam asta.

    Dar ce mai faceti cu masura 2, unde murim toti pana sa platiti voi ceva? Am aplicat in octombrie si asteptam inca un ajutor dupa un an de pandemie. UN AN!!!
    Deci la Masura 2 nu se plateac banii iar la masura 3 se dau bani pentru apartamente. Tare tara asta..

  2. Am uitat ce s-a intamplat in 2008? Umflam alta bula imobiliara?

  3. Nu spunea Nasui că întârzie lansarea măsurii 3 că trebuie corectate anumite aspecte, dar apoi o să fie o măsură mai bine implementata fata de primele 2 la care el nu a avut o contribuție fiind creația fostului ministru? Se pare că nu se pricepe și e doar gargariu securist sau din familie de securiști.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.