G4Media.ro

Candidatul Belgiei pentru postul de comisar european pe Justiție, vizat de noi…

Sursa: Facebook/ Didier Reynders

Candidatul Belgiei pentru postul de comisar european pe Justiție, vizat de noi acuzații de corupție

Ministrul belgian de externe Didier Reynders a fost vizat marţi de noi acuzaţii de corupţie, la câteva zile după ce un procuror a renunţat la o anchetă privind acuzaţii de spălare de bani care i se aduceau de către acelaşi bărbat, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Noua plângere în justiţie, înaintată în această săptămână de fostul agent de informaţii Nicolas Ullens, ar putea pune în dificultate candidatura lui Reynders pentru postul de comisar european pentru justiţie.

Reynders este acuzat că a încercat să acopere o investigaţie privind presupuse plăţi ilegale, având legătură cu acorduri de afaceri cu Libia, Kazahstan şi Republica Democrată Congo, care s-au aflat în centrul anchetei privind spălarea de bani oprită săptămâna trecută.

Reynders a negat orice neregulă, iar un procuror din Bruxelles a închise vineri prima anchetă, invocând o lipsă de dovezi.

Reuters precizează că Reynders nu a putut fi contactat pentru comentarii. Un purtător de cuvânt al lui Reynders a spus că politicianul veteran consideră primul caz închis şi a precizat că întrebările despre al doilea caz trebuie adresate avocatului lui Reynders, care de asemenea nu a putut fi contactat deocamdată de către Reuters.

Reynders este propunerea Belgiei pentru postul de comisar pentru justiţie, o poziţie extrem de importantă, în viitoarea Comisie Europeană condusă de Ursula von der Leyen şi care ar trebui să intre în funcţie la 1 noiembrie. El urmează să fie audiat miercuri în PE ca parte a procedurii de confirmare.

Foto: Didier Reynders/ Facebook

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

16 comentarii

  1. Un porc corupt, ca Teodorovici.

  2. Despre Nicolas Ullens si acuzatiile lui la adresa lui Didier Reynders am scris intr-un alt comentariu. Nu mai repet. Totul este o inscenare a acestui individ, o razbunare personala.

    • G4media, masse media francofona din Belgia n-a publicat, nici anuntat aceasta stire. As dori sa cunosc sursele d-voastra de „inspiratie”.
      Astept raspunsul.
      Va multumesc.

    • pai jurnalistii nu sunt obligati sa isi dezvaluie sursele, nu stiai?

  3. Fake news, doar psd-istii sunt corupti

  4. @sonia “Reuters precizează că Reynders nu a putut fi contactat pentru comentarii. Un purtător de cuvânt al lui Reynders a spus că politicianul veteran consideră primul caz închis şi a precizat că întrebările despre al doilea caz trebuie adresate avocatului lui Reynders, care de asemenea nu a putut fi contactat deocamdată de către Reuters.”

    Citim și noi articolulul sau suntem disperați ca romanii au învățat corupția de la “francofoni”?

  5. @Sonia esti ruda cumva cu acest flamand corupt?? Prea il aperi de fiecare data . Esti functionareasa prin CE? Adica vreun parazit de Bruoxellas? Coruptia in „Occident” este la alt nivel, nu precum in Romania. Daca iau la scuturat politicienii din vest sa vezi ce „afaceri” au prin fostele colonii si cate musamalizari fac…..nici nu-ti imaginezi.

    • Ce fericiți sunt psd-ii când apare câte un corupt prin vest! În loc să luăm ce e mai bun de la ei noi vrem să luăm ce e mai rău…

    • @John Donne

      Articolul a aparut acum 2 saptamani, cand Nicolas Ullens a depus prima plangere. Acum 2 zile a depus plangerea din nou, la alt parchet.

  6. @Harley
    @Jay

    Intervin in cazul acesta pt ca-l cunosc bine si am informatii corecte.
    Din pacate si G4media este o presa de cancan, gen sputnick, antene, etc. Preia o stire « senzationala » de la reuters, stire care n-a fost publicata in masse media belgiana si nici macar preluata de France presse.
    In afacerea kazakhgate procuratura belgiana a anchetat aproape un an de zile, iar in problema Fondurilor Libiene, comisia de ancheta a Parlamentului a lucrat aproape doi ani. Desigur ca numele lui Reynders, ca si al altor ministri, apare pe acte oficiale, dar nicio ancheta nu l-a inculpat.
    Un jurnalist care se respecta, face cateva minime investigatii, nu copiaza mot à mot un articol scris de altii. Despre aceste afaceri s-au scris mii de pagini in presa belgiana, daca se doreste aflarea adevarului exista destul material.
    Se stie bine ca Didier Reynders este cel care a propus infiintarea comisiei pt verificarea respectarii statului de drept in UE si conditionarea acordarii fondurilor europene in functie de aceasta. Va imaginati ca nu si-a facut prieteni, mai ales prin tarile de est, printre care si Romania, pe care a criticat-o de nenumarate ori.
    PS pt Jay. N-am legaturi de familie cu Reynders si nu lucrez in institutiile europene.

    • Ia spune tu cum il cunosti asa de bine? Vezi ca ne prindem daca minti. Avem metodele noastre.

    • daca g4media e presa de cancan (desi vad ca habar nu ai ce inseamna cuvantul) nu mai citi. da-le ignore, e dreptul tau. si ei au dreptul sa scrie ce considera ei.