G4Media.ro

Cancelarul german Olaf Scholz a promis Kievului încă un sistem de apărare…

Foto: Rachete Patriot / Army Techonolgy

Cancelarul german Olaf Scholz a promis Kievului încă un sistem de apărare aeriană Patriot / Zelenski: Acest lucru contribuie de asemenea la apărarea Europei

Cancelarul german Olaf Scholz a promis Kievului încă un sistem de apărare aeriană Patriot în iarna care vine, după o întâlnire în Spania cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, relatează dpa, citată de Agerpres.

Întărirea apărării aeriene a Ucrainei cu sistemul Patriot „este cel mai necesară în acest moment”, a declarat Scholz presei în marja summitului liderilor europeni din Granada.

După întâlnire, Zelenski a subliniat importanţa întăririi apărării aeriene a ţării sale înainte de ceea ce se aşteaptă să fie încă o iarnă grea. Ucraina anticipează că rachetele şi dronele ruse se vor abate din nou asupra reţelei sale energetice, notează dpa.

„Sunt recunoscător pentru sprijinul Germaniei faţă de apărarea libertăţii şi poporului nostru. Acest lucru contribuie de asemenea la apărarea Europei şi valorilor noastre comune”, a scris Zelenski pe reţeaua X, fostă Twitter, după întâlnirea cu Scholz.

În aprilie, Germania, Ţările de Jos şi Statele Unite ale Americii i-au livrat fiecare Ucrainei un sistem Patriot, iar în august Germania i-a furnizat alte două lansatoare Patriot, aminteşte dpa.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Evocarea insistenta a invaziei Europei de catre rusi, implicit a rolului decisiv al Ucrainei in apararea si salvarea continentului si a lumii libere in general, nu este credibila. Este remarcabil, demn de respect, efortul si sacrificiul Ucrainei in acest conflict bilateral, dar presupunerea ca Rusia de fapt doreste ocuparea Europei este fara suport.
    Este insa foarte probabil ca, prin escaladarea mult mai ampla a implicarii NATO in conflict, riscul de extindere dincolo de frontierele Ucrainei sa creasca. Deocammdata, nimeni nu pronunta, macar soptit, cuvantul-cheie „pace”

    • Oare ce a făcut Rusia în 1939? A vrut să ajute Polonia împreună cu Germania, când au invadat-o.

      La fel și cu Finlanda, tot în 1939, rușii au vrut să-i „ajute” …

      Numai prieten cu rușii sa nu fii…
      Cine nu știe istoria riscă să o repete …

    • Daca vine un „hot” și îți ia jumătate din salariu lunar … tu ii spui mulțumesc… că să nu intri in conflict cu el?!

  2. Ce conflict bilateral visezi mujicule ? Este unilateral, vine doar dintr-o parte. Cuvântul pace e rostit mereu dar e pacea justă cu retragerea orcilor nu aia la care visezi tu, cu rușii la gurile Dunării.