G4Media.ro

BREAKING Surse: Ministerul Educației ar putea renunța la ideea de semestre sau…

Foto: Pexels.com

BREAKING Surse: Ministerul Educației ar putea renunța la ideea de semestre sau trimestre și le-ar putea înlocui cu un model de 5 module de învățare / A fost propusă renunțarea la teze

Viitorul an școlar ar putea avea o structură complet nouă, care nu a mai fost niciodată folosită în sistemul de educație din România. În loc de organizarea pe semestre și trimestre, ar urma să fie adoptat un an școlar cu 5 module de învățare, însă nu există încă o soluție concretă privind modalitatea de evaluare a elevilor într-o astfel de structură, potrivit surselor Edupedu.ro.

„Vom avea 5 module de învățare care vor alterna cu vacanțele. Practic, se renunță la semestre și trimestre. Se lucrează la evaluare acum, să vedem cum se va putea face”, spun sursele Edupedu.ro. Una din propuneri, în acest nou format, este renunțarea la teze și înlocuirea lor cu o evaluare periodică.

„Se merge pe vacanțele din octombrie și februarie, vor fi structurate pe module conform propunerilor de la CNPEE”, au mai spus sursele.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

14 comentarii

  1. Brambureala-brambureala….
    Portofoliu ministerial cu cele mai multe perindări de „somități” de după 1990… Unii chiar de 2-3 ori, a se vedea Abramburica.
    Nici o viziune pe termen lung, doar modificări, modificări la modificări și remodificari legislative din 2 in 2 ani….
    De aceea avem generații întregi de analfabeți funcționali, chiar și în rândul cadrelor care transmit mai departe informații din ce in ce mai slabe calitativ…
    Temă: a încercat să numere câți miniștri au fost desemnați pe acest portofoliu începând cu 1990?
    Eu cred că sunt peste 25…

  2. Yuhuu, iar se schimbă daravela!
    Ideea e că cine intră într-un ciclu de învățământ să nu știe de la început cum se termină. Că și distinșilor din fruntea Ministerului tot așa li se întâmplă: fac un contract (oficial cu banca, cu angajatorul sau informal, cu vecinul sau amanta) dar surprizele sunt singura constantă: poate banca îi dublează rata, sau amanta nu-i mai face tocăniță, cum i-a promis…
    Elevii… Materie primă, nu contează, sunt mulți și sunt obligați să alimenteze sistemul, să tacă și să suporte.

  3. Normal electoral e Coaliția să desființeze notarea elevilor, iar admiterea în facultăți sau la doctorat să se facă prin tragere la sorți, cum e și loteria vizelor.

  4. Ați votat pentru Educație? Nu, ați votat PSD și PNL. Ce vor spune copiii voștri despre cum votați?

  5. Iohannis, trăiască România educată!

  6. Plictiseala mare prin minister.

  7. aberant, tot ce inseamna minister si agentii de sub trebuie dat afara. mai bine luam cu copy si paste un sistem din afara

  8. De ex temporale au uitat?

  9. Un sistem de educatie tot mai precar. Invatare prin module de tampire a elevilor. Verificarea se face la fiecare ora si o lectie recapitulativa in fiecare luna. Exetemporale in fiecare luna. Profesorii buni muncesc cu adevarat sa dea elevi buni societatii. Dar scoaterea profesorilor si nepregatiti cine o face?! Va fi scoala performanta cand in o clasa de 1-4 vor fi doar 15 elevi, la gimnaziu si liceu doar 20, la gradinita 10. Scoala cu turma nu va fi niciodata performanta. Campeanu viseaza cai verzi pe pereti!

    • Simt ca rezonez 100% cu ce ati scris. Cum putem bloca aberatia de la minister?

    • Am crezut că am văzut tot ce se putea vedea în acești ani de reforme si reformare a învățământului românesc….dar nu, vine luceafarul educatiei Tàmpeanu și imi demonstrează contrariul!
      D-na Andronescu este o stea calauzitoare pe lângă acest gunoi !
      Mă bucur că împreună cu președintele nostru ne-au dat Romania educată!

  10. Este un lucru foarte bun ,având în vedere metoda de învățare din prezent .

  11. Am crezut că am văzut tot ce se putea vedea în acești ani de reforme si reformare a învățământului românesc….dar nu, vine luceafarul educatiei Tàmpeanu și imi demonstrează contrariul!
    D-na Andronescu este o stea calauzitoare pe lângă acest gunoi !
    Mă bucur că împreună cu președintele nostru ne-au dat Romania educată!

  12. Alti care ce visează noaptea face ziua . Experimente pe copii. Ce crede că realizează făcând atâtea vacante. Nici nu apuca bine elevul să intre in ritm și iar vacanta. Cum o vrea sa ii stimulezi pe elevi daca le dai tot timp pierdut. Cum crede el că vor învăța începând din 5sept când vara se intande până în octombrie la sfârșit când ia iar vacanta. Cei care l-au sfătuit nu au nici cea mai mica idee despre școală reală. Numai povesti, cărți , așa zise studii făcute de alții. Realitatea e cu totul alta. Distrugem ce mai e bun în învățământ. Credem mase de manevra , mulți da prosti. Cum vede el evaluarea pe module. Dacă nu îl asculți pe elev și să îl motivezi să învețe zilnic nu va învăța nimic. Nu va învăța numai ptr un examen. Nu poți să ții prelegeri continue și abia la final sa faci evaluare. Asta e ptr facultate, și acolo exista seminarii care contează la nota finală. Se laudă că a absolvit un liceu de renume. Atunci de ce a făcut numai facultatea de Agronomie. Că din câte știu eu , pe vremea lui acolo mergeau numai elevii care nu reușeau la alte facultăți(îmi cer scuze ptr cei care chiar au învățat) , dar el e o paria al promoției lui. S_a băgat în politică și a dat din coate să ajungă sus.