G4Media.ro

Luni, 6 februarie, începe vacanța “mobilă” de o săptămână pentru elevii și…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Luni, 6 februarie, începe vacanța “mobilă” de o săptămână pentru elevii și copiii de grădiniță din județele Ilfov și Suceava / Vremea în țară va fi rece – prognoză de la ANM

De luni, 6 februarie, până vineri, 10 februarie 2023, elevii și profesorii din județele Ilfov și Suceava sunt în vacanța aleasă de inspectoratele școlare județene. Pentru aceștia, modulul 3 din anul școlar 2022-2023 s-a încheiat vineri, 3 februarie, iar modulul 4 începe luni, 13 februarie. În această săptămână, ceilalți elevi din restul județelor sunt în continuare la cursurile din modulul 3 al anului școlar, scrie EduPedu.ro.

Și ei vor urma să aibă vacanța de o săptămână în curând, între 13 și 17 februarie sau 20 și 24 februarie, în funcție de decizia inspectoratelor școlare, potrivit structurii anului școlar curent. Vremea în țară, în perioada 6-10 februarie, va fi rece, conform prognozei de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM), pentru EduPedu.ro – detalii mai jos.

  • Amintim că este pentru prima oară când o astfel de vacanță este prevăzută în structura anului școlar. Potrivit calendarului anului școlar viitor, 2023-2024, suspus dezbaterii publice până pe 10 februarie, vacanța mobilă se păstrează, fiecare inspectorat urmând să decidă în ce săptămână din luna februarie va fi.

În anul 2023, prima zi de cursuri a fost luni, 9 ianuarie, și aceasta a deschis modulul 3 de cursuri. Acest modul are o durată diferită în fiecare județ, ea fiind decisă de inspectoratele școlare încă de anul trecut. În funcție de cum a fost poziționată vacanța de schi, din februarie, modulul 3 durează 5, 6 sau 7 săptămâni.

Concret, copiii de grădiniță, elevii și profesorii din Ilfov și Suceava au vacanță de schi între 6 și 10 februarie. Județele Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Călărași, Cluj, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Teleorman și Prahova au ales vacanța de schi între zilele de 13 și 17 februarie 2023.

Articolul complet, pe EduPedu.ro.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Vacanta de schi. So burgeois!
    Oare la intoarcere vor avea de scris o compunere „Cum mi-am petrecut vacanta de acasa”?

  2. Vacanța dictata de cei din turism. Nu e nimic in interesul copiilor, care vor avea o lunga perioada de cursuri pana la vacanța de Paste. De ce n-au pus aceasta vacanța in Martie, sa ne scutească de obligația de a da cadouri?

  3. Copiii mei chiar merg în tabăra de schi, tabără organizată de școală.