G4Media.ro

Beatrice Mahler, despre cazurile apărute în valul trei COVID-19: Am avut aproape…

sursa foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu

Beatrice Mahler, despre cazurile apărute în valul trei COVID-19: Am avut aproape în fiecare săptămână un pacient cu ischemie de membru, cu risc de amputare/ Să ai 50 de ani, fără comorbidități, și la un moment dat să ți se pună în vedere că trebuie să ți se amputeze picioarele ca să trăiești, este extrem de dur

Medicul Beatrice Mahler, manager al Institutului „Marius Nasta”, afirmă că, spre deosebire de primele două valuri ale pandemiei de COVID-19, în acest al treilea val ajung săptămânal la spitalul pe care îl conduce pacienţi cu vârste tinere şi care, din cauza infecţiei cu SARS-CoV-2, suferă ischemie de membru, ajungând în situaţia de a li se amputa membrele. „Să fii un pacient la 50 de ani, fără comorbidităţi, care faci COVID şi la un moment dat și ţi se pune în vedere că trebuie să ţi se amputeze picioarele ca să trăieşti, este extrem de dur”, adaugă medicul, citat de News.ro.

„Ca om, îi înţeleg, pentru că a fost un an foarte greu în care a trebuit să ne reorganizăm viaţa. Dacă mă uit însă din spital către ce se întâmplă în exterior şi vedeţi cazurile pe care le avem şi secţia care este transformată practic într-o secţie de terapie intensivă, pentru că ventilaţia este aplicată aproape la toţi pacienţii (…) pacienţii ajung de la domiciliu cu saturaţie de 46, am avut cazuri în care au făcut stop cardiac în ambulanţă şi a început resuscitarea în ambulanţă, în momentul în care a intrat în curtea institutului. Cazurile sunt dramatice şi efortul este extrem de mare. De acasă este foarte greu să percepi acest efort şi să fii parte cu el şi oamenii, auzindu-mă că vorbesc astfel de lucruri, probabil că le este şi greu să mă asculte. Dar este o realitate pe care noi o trăim zi de zi, pe care ne-am dori cu toţii să o depăşim”, a afirmat managerul Institutului „Marius Nasta”, joi seară, la Digi 24.

Beatrice Mahler a arătat că cei mai mulţi dintre cei care ajung la spital infectaţi cu SARS-CoV-2 nu ştiu de unde au luat boala. Mahler a subliniat că boala cauzată de infecţia cu noul coronavirus afectează pacienţi care ajung inclusiv la amputaţii.

„Din păcate, această pandemie în ultimele luni a adus, aşa, o prăpastie între noi, lumea medicală şi oameni, ceea ce este extrem de trist, pentru că fără încredere în noi, cadrele medicale, şi noi fără ajutorul lor nu putem face nimic, fără să fim parte a aceleiaşi acţiuni, fiecare cu aportul lui. E adevărat, dacă vorbim de COVID este limitată informaţia, o descoperim şi parcă fiecare val ne aduce în faţă o simptomatologie diferită, complicaţii diferite. Cel puţin în Institutul «Marius Nasta» în valul unu, valul doi am avut evenimente trombotice care sunt secundare şi apar la pacienţii din terapie intensivă, accidente vasculare cerebrale, infarct miocardic, dar ultimele săptămâni am avut aproape în fiecare săptămână un pacient cu ischemie de membru, ischemie arterială adică sângele nu mai circulă în mână sau în picior, piciorul are risc de amputare şi pacienţii ajung într-o secţie de chirurgie vasculară unde se pune problema tratamentului, într-o primă etapă, iar dacă nu, amputaţiei membrului respectiv. Şi să fii un pacient la 50 de ani, fără comorbidităţi, care faci COVID şi la un moment dat ţi se pune în vedere că trebuie să ţi se amputeze picioarele ca să trăieşti, este extrem de dur”, a relatat Mahler.

sursa foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

30 comentarii

  1. Daca se infecteaza cei care protesteaza impotriva vaccinarii, e o problema? E vreo pierdere pentru tara? Oamenii aia sunt gunoaie.

    • Credincioșilor lucovizi trebuie să li se facă injecții cu șoricioaică. Că altfel ajung pe site-uri ca lighioana de „vladimir putin e ca ta’su”.

    • Ai suferit mult la viața ta, este? Nici nu vreau să-mi imaginez cum te maltrata tatăl tău. Mai mult ca sigur ai avut o copilărie care s-a lăsat cu sechele grave. Îți dau un sfat, maturizează-te și găsește-ți un job decent.

    • @Gheo,
      Ileana-Osânzeana să-ți fie mireasă, că prea o copiezi in tot ce zice !
      Hough!

    • @Eugen,
      Nu crezi că ești un pic prea dur cu @Barbu Ghe..?

    • complet de acord. Nu este nici o pierdere

    • Scara, făceam referire la Putin.

  2. va laudati cu incompetenta ? de ce nu i-ati dat heparine?

    • @mihai – Tratamentul de care zice, oare ce-o fi? „pacienţii ajung într-o secţie de chirurgie vasculară unde se pune problema tratamentului, într-o primă etapă, iar dacă nu…”

    • bai nene, tratamentul anticoagulant e in protocol din prima zi de internare , nu dupa ce ajunge la chirurgie vasculara , vezi ca e public poti sa-l citesti !

    • @mihai – tu chiar ții să demonstrezi că nu înțelegi limba maternă (presupun) prea bine…

      Femeia spune destul de clar că vin de acasă pacienți cu ischemie, drept care sunt internați direct la chirurgie cardiovasculară unde li se face tratamentul cu heparină. Iar tu întrebi de ce nu li se dă tratament.

      Cine să li-l dea, dacă ei nu au fost la medic până atunci???

    • Bai…. strat de ozon, de la „am avut pacienti cu ischemie” la au venit de acasa cu ischemie, e cale lunga! Asa ca lasa tromboanele si mai studiaza!
      Daca ai dubii posteaza paragraful, poate intelegi mai bine!!😁

    • @Cioby1 – nici nu ai merita un răspuns având în vedere nivelul tău de inteligență demonstrat în mod repetat pe-aici, dar fie:

      „… în valul unu, valul doi am avut evenimente trombotice care sunt secundare şi apar la pacienţii din terapie intensivă (… ), dar ultimele săptămâni am avut aproape în fiecare săptămână un pacient cu ischemie de membru (…) şi pacienţii ajung într-o secţie de chirurgie vasculară unde se pune problema tratamentului, într-o primă etapă, iar dacă nu, amputaţiei membrului respect.”

      Ai o primă propoziție care descrie situația din valul unu și doi. Se spune clar că erau probleme dezvoltate post-internare, la ATI. Ai înțeles până acum, da?

      Următoarea propoziție începe cu conjuncția ADVERSATIVĂ „dar”. Rolul conjuncției adversative e acela de a marca deosebirea sau opoziția între afirmații. Destul de simplu, nu?

      Aici vine partea foarte grea, că trebuie o minimă logică. Vorbitorul pune în opoziție ce spune de „evenimente trombotice (…) care apar în ATI” cu… ce?
      Dacă situația B (cea actuală) e pusă în opoziție cu o situație A (cea din valurile unu și doi), înseamnă că între ele sunt diferențe, nu pot fi situații identice. Așadar, unde pot exista diferențe între „evenimente trombotice (…) care apar în ATI” și noua situație? Evenimentele trombotice sunt comune ambelor, așa că diferența poate apărea doar relativ la mediul în care au avut loc. Din nou, simplu, da?

      Având în vedere că anticoagulantele se cam dau preventiv pentru cazurile medii și grave, adică cele aflate în spital, rămâi cu singura posibilitate: problemele trombotice apar acasă, înainte de internare.

      Bun, dacă ai priceput până acum și ai înțeles și informația dată înainte, că „pacienţii ajung de la domiciliu cu saturaţie de 46” (e vorba de nivelul de oxigenare a sângelui, iar acum un an dacă aveai sub 90 te cam internau ca să te caute), pui un pic cap la cap informațiile și pricepi că e vorba de evenimente trombotice anterioare internării.

      Da, necesită o minimă logică și vreo 2 secunde de gândire. Dar trebuie să faci efortul. Conjuncțiile în română nu sunt atât de dificile.

  3. Exagerari si incompetenta!

  4. Pai lumea nu se mai sperie pentru ca voi ati fost fix Petrica, din povestea “Petrica si lupul”.

  5. Doar în România sunt măcelari in spitale.

  6. Tanti asta este o angajata model! Ne sperie cu BauBau!

    • Mai este și pocnitoarae cealaltă, Moldovan.

    • In fiecare saptamana are noutati, au fost zilele trecute copiii si/ sau tinerii…
      Trebuie sa avem cate un episod de sperietoare pe saptamana.
      Deja mai are 2-3 pe ţeava…
      Va urma.

  7. Deprimanta si deprimata doamna asta!
    Cred ca nu doarme prea bine noaptea!
    Trimiteti o in concediu cativa ani!
    Sa vina cu chef de munca nu cu vaicareli!

  8. Cam multă expunere are doamna Beatrice de ceva vreme prin presă, poate o pregaresc ca soluție pentru incompetentul de Vladutz

  9. De ce mai suntem asa „curajosi ” in utilizarea vaccinului Astra Zeneca ???

    • Intrebarea care se pune este de ce suntem asa de curajosi cu covidul cand vedem ce se intampla. Rata de pericol la vaccin e de 1 la un milion cum e si la alte medicamente pe care le luam si nu ne gandim daca suntem curajosi sau nu. La covid rata de deces este de 2.5% si o treime din cei care scapa raman cu sechele.

  10. Doamna Mahler mănâncă păpădii. Studiile au arătat o diferență de incidență a ischemiei in pacienții covid față de control . Dar nu înseamnă că dacă corelează, și cauzează. Contactul cu sistemul medical este suficient să mărească incidența ischemiei. Internarea în spital nu a fost niciodată lipsită de riscuri. Până nu avem date solide , repetabile, nu putem admite că asimptomaticilor sau cazurilor medii li se poate atribui un număr neobișnuit de mare de ischemii. Dar hei, macar putem fi alarmiști in legătură cu chestiile pe care nu le înțelegem, asta e tot timpul permis în numele supremului zeu Big Pharma la care ne închinăm in fiecare seara sa ne mai țină o zi în viață ca o păpușă voodoo plina cu alcool, carbohidrați simpli și tutun. It’s all good in the hood

  11. Deci terapie intensiva in Romania este definita prin ventilatie,
    Deci daca se ofera oxigen se cheama ca esti la „terapie intensiva” …

    Ma refer la afirmatia :
    „secţia care este transformată practic într-o secţie de terapie intensivă, pentru că ventilaţia este aplicată aproape la toţi pacienţii”

  12. Obiectivul: inducerea fricii în rândul celor mai putin afectați de covid, astfel încât sa respecte măsuri care de multe ori sunt complet nejustificate, dar trebuie luate pentru ca statul nu poate admite ca exista elemente pe care nu le poate controla și pentru ca ar da prost în UE dacă ar proceda altfel.

    Lista responsabililor oficiali cu propaganda: Imbri, Mahler, Musta. Mai sunt și alții, ocazionali.

    Instrucțiunile:
    (1) căutați printre cazurile pe care le întâlnesc colegii pe cele mai înfiorătoare, indiferent cât de putine raportat la numărul total al pacienților, având ca target categoriile cele mai putin afectate – sa fie cât mai tineri, cu cât mai putine comorbidități, etc.
    (2) după ce le-ați identificat, faceți tevatura numai cu alea, pentru a speria populația cât mai mult; ce contează ca în realitate în categoriile respective de varsta lumea moare, în realitate, de multe alte boli intr-o proporție mai mare și în mod mult mai nasol? Nu contează: nu apare la TV zi de zi, deci oamenii ignora liniștiti.
    (3) presa va prelua mesajul și, cu ajutorul comunicatorilor desemnați și de acolo, va amplifica la rândul ei frica.

    Stiintific, nu?

  13. Interesant stil are redactia pe acest site. Pentru a arata ca nu cenzurează, publica și cele mai conspiraționiste afirmații. În schimb, comentariile documentate și apropiate cât de cât de adevăr nu se publica. Fain.