G4Media.ro

Banca Centrală Europeană îşi menţine planul de a opri achiziţiile de obligaţiuni…

Sursa foto: Pixabay

Banca Centrală Europeană îşi menţine planul de a opri achiziţiile de obligaţiuni de urgenţă în martie anul viitor, în pofida riscurilor legate de varianta de COVID-19 din Africa de Sud

Banca Centrală Europeană (BCE) îşi menţine planul de a opri achiziţiile de obligaţiuni de urgenţă în martie anul viitor, în pofida riscurilor legate de varianta africană a Covid-19, au declarat vineri doi oficiali de top ai instituţiei financiare, transmite Reuters.

Autorităţile globale şi investitorii au reacţionat cu îngrijorare, vineri, la o nouă variantă de coronavirus detectată în Africa de Sud, Uniunea Europeană şi Marea Britanie fiind printre cei care au înăsprit controalele la frontieră, în timp ce cercetătorii încearcă să afle dacă mutaţia este rezistentă la vaccinuri.

Dar preşedintele BCE, Christine Lagarde, şi vicepreşedintele Luis de Guindos şi-au reafirmat amândoi aşteptările că Programul de achiziţii de urgenţă pentru pandemie (PEPP) al BCE se va încheia în martie, urmând să fie luată o decizie luna viitoare.

”PEPP se va încheia conform planului, cu o valoare de 1,85 trilioane de euro (2,09 trilioane de dolari) la sfârşitul lunii martie. Vom discuta alternativele în decembrie”, a declarat de Guindos la un eveniment din Spania.

Lagarde a mai spus, într-un interviu pentru Frankfurter Allgemeine Zeitung, publicat vineri, că se aşteaptă ca achiziţiile de obligaţiuni în cadrul PEPP vor fi oprite la începutul anului 2022.

Vorbind mai devreme la un eveniment de la Milano, Ignazio Visco, un alt oficial al BCE, a adoptat un ton mai prudent, spunând că recenta creştere a numărului de infecţii ”a împins perspectiva post-COVID”.

”Incertitudinea rămâne ridicată, reflectând în principal o situaţie de sănătate care a devenit din nou o sursă de îngrijorare considerabilă”, a adăugat Visco, guvernatorul Băncii Italiei.

Pieţele bursiere au scăzut drastic vineri, iar investitorii şi-ar redus plasamentele care luau în considerare o majorare a dobânzilor, pe fondul îngrijorării că noua variantă ar putea evita răspunsurile sistemelor imunitare şi ar putea fi mai transmisibilă.

sursa: News.ro, Sursa foto: Pixabay

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Catzu a fost consultat, ce parere are?
    Norocul BCE este ca FEDul duce dolarul in gard, cu programul gigantic propus de mr. senil.