G4Media.ro

Atac masiv cu drone asupra Novorossiisk, Tuapse și Sevastopol. Ce se cunoaște…

Captura X

Atac masiv cu drone asupra Novorossiisk, Tuapse și Sevastopol. Ce se cunoaște până acum

În noaptea de vineri spre sâmbătă spre sâmbătă, trei regiuni din Rusia și Crimeea anexată au fost atacate de peste 100 de drone, potrivit unui mesaj al Ministerului rus al Apărării, citat de BBC.

Potrivit comunicatului, 51 de drone kamikaze au fost distruse sau interceptate deasupra teritoriului Crimeei, 44 de drone deasupra regiunii Krasnodar, alte șase drone au fost doborâte sau interceptate în regiunea Belgorod și una deasupra orașului Kursk, susține departamentul militar.

În teritoriul Krasnodar, Novorossiisk și Tuapse au fost atacate. Guvernatorul regiunii, Veniamin Kondratiev, a declarat în cursul nopții că, în timpul atacului asupra Novorossiisk, peste 10 drone au fost suprimate și „au apărut incendii locale”.

Canalul Telegram „Atenție, știri” susține că peste 30 de explozii au fost auzite în timpul atacului masiv asupra orașului. „De la ora trei dimineața am auzit împușcături și explozii. La ora patru dimineața a fost pornită sirena de raid aerian”, a declarat un locuitor pentru acest canal. „Încă se aud împușcături și explozii și este cinci dimineața”.

Alerta de raid aerian din Novorossiisk a fost anulat abia după ora 7:00. Locuitorilor orașului li s-a cerut să nu iasă din case „nici la școală, nici la serviciu”.

 

Autoritățile nu au precizat care a fost scopul atacului din Novorossiisk. Canalul de telegrame Astra susține că, după explozii, portul a fost scos deconectat de la energia electrică.

Într-un alt oraș de la Marea Neagră, în regiunea Krasnodar, dronele au atacat rafinăria de petrol Tuapse, care a fost ținta mai multor atacuri cu drone, precum și alte instalații de rafinare a petrolului din Rusia. Martorii oculari au filmat o înregistrare video cu prăbușirea unei drone și un incendiu pe teritoriul uzinei.

 

Ca urmare a căderii unei drone, pe teritoriul rafinăriei a avut loc un incendiu; nu s-au înregistrat victime, a raportat sediul operațional al administrației regionale. Incendiul a fost localizat, dar nu era încă stins în cursul dimineții.

 

În orașul anexat Sevastopol, cursurile în școli și grădinițe au fost anulate din cauza întreruperilor de curent, deoarece substația din Sevastopol a fost avariată în urma unui atac masiv asupra orașului, potrivit unei declarații a guvernatorului Mihail Razvojaev (Rusia a anexat Crimeea în 2014). Reparațiile vor dura cel puțin o zi.

În satul Oktiabrski, care se află în apropiere de Belgorod, o femeie și fiul ei de patru ani au murit, a declarat guvernatorul Viaceslav Gladkov. Potrivit acestuia, o dronă kamikaze a atacat o mașină în care se aflau un șofer și trei pasageri.

Partea ucraineană nu a comentat oficial aceste declarații, iar BBC nu le poate confirma în mod independent.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. „În noaptea de vineri spre sâmbătă spre sâmbătă, trei regiuni din Rusia și Crimeea anexată au fost atacate”… Citind asta era cat pe ce sa nu ma duc azi la serviciu la serviciu 😉

    • Probabil corect era “în noaptea spre vineri, sâmbătă, duminică”, și lumea ar fi înțeles că vorbește despre noaptea de joi spre vineri, pentru că începând de joi toți se gândesc gândesc doar la weekend la weekend.

  2. cred ca e joi spre vineri

  3. Astia dau din viitor aici

  4. Dar oare in noaptea dintre sambata si duminica ce va fi?