G4Media.ro

Asociațiile „Forumul Judecătorilor din România” și „Inițiativa pentru Justiție” resping proiectul Ministerului…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

12 comentarii

  1. Singurii care tin cu dinții de imunitate sunt politicenii.

  2. Curtea Constituțională a decis, marți, că înregistrările făcute de organele de stat cu atribuții în domeniul securității naționale, precum SRI, sunt neconstituționale în măsura în care restrâng exercițiul unor drepturi sau libertăți fundamentale ale omului desfășurate în mod legal.

    Magistrații CCR au luat în discuție o excepţie de neconstituţionalitate în privința unor dispoziţii legale din Codul de procedură penală coroborate cu Legea 51/1991 privind securitatea națională a României.

    Cu unanimitate de voturi, judecătorii Curții au respins, ca inadmisibilă, excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor articolului 11 alineat (1) litera d) din Legea privind securitatea națională a României.

    Textul criticat prevede: „(1) Informaţii din domeniul securităţii naţionale pot fi comunicate: […] d) organelor de urmărire penală, când informaţiile privesc săvârşirea unei infracţiuni”.

    Cu majoritate de voturi, CCR a admis a constatat că dispozițiile articolului 139 alineat (3) teza finală din Codul de procedură penală sunt constituționale „în măsura în care nu privesc înregistrările rezultate ca urmare a efectuării activităților specifice culegerii de informații care presupun restrângerea exercițiului unor drepturi sau libertăți fundamentale ale omului desfășurate cu respectarea prevederilor legale, autorizate potrivit Legii nr.51/1991”.

    Textul criticat din Codul de procedură penală este următorul: „Înregistrările prevăzute în prezentul capitol, efectuate de părți sau de alte persoane, constituie mijloace de probă când privesc propriile convorbiri sau comunicări pe care le-au purtat cu terții. Orice alte înregistrări pot constitui mijloace de probă dacă nu sunt interzise de lege

  3. Ba chichiceane vezi ca ești inecleit de smâga rosie scursă de pe la vreo colega de partid! Se iese in stradă când e semn de tun, noaptea pe ascuns, ori aici e un proiect in dezbatere, care cu siguranță va fi modificat, ca e evident ca nu e in regulă. Lasa gargara si ai decența sa urmărești cu atenție inainte sa cotcodăcești pe bani la orice știre.

  4. Sa nu uitam ca politicienii si ccraia sunt in slujba altor entitati decat Romania . Asta spune totul .

  5. Pe lângă Costache,Ștefan ,Anisie și Alexandru a mai apărut un prost în guvern ,cu P mare Predoiu.

  6. Cred ca in curand se va striga MU–IE PNL. Mare deziluzie ingalatul ala de Predoiu. Sper ca asta sa nu fie si pozitia lui Johannis.

  7. Daca-mi aduc aminte cat de cat bine, parca si-n vechiul sau mandat de ministru al Justitiei isi tot dadea cu stangu-n dreptu’….deci, se pare ca Predoiu n-a mai evoluat!
    Nu ti-o fi rusine, porcule, pai sa vina chiar cei care ar trebui sa zica mersi si sa-ti arate cat esti de ticalos?! Afara cu toti pedelistii din PNL care au fost pusi in functii, Orbane!

    • Dacă pleacă PDL-iștii rămâne Orban și Bușoi .Ce nenorocire pe partidul Brătienilor.Vă mai amintiți PNL cu Radu Câmpeanu președinte ?Ce vremuri ,ce discurs în parlament al adevăraților liberali .

  8. Astia nu-s ponositii aia de cerseau pe scari la Bruxelles?!? Aia-s, asa-i?!