G4Media.ro

Aproape 9 hectare din fosta platformă siderurgică a combinatului Hunedoara ar putea…

Sursa foto: Pixabay / Jill Wellington

Aproape 9 hectare din fosta platformă siderurgică a combinatului Hunedoara ar putea deveni o grădină urbană / Proiectul Grădinii Urbane „Corvinia” ar urma să fie realizat în apropierea Castelului Corvinilor

Aproximativ 87.000 de metri pătraţi din fosta platformă a combinatului siderurgic din Hunedoara ar putea fi transformaţi, în următorii ani, într-o grădină urbană printr-un proiect pe care administraţia locală îl doreşte pus în practică prin atragerea de fonduri nerambursabile oferite de Programul Tranziţie Justă (PTJ) al Uniunii Europene, transmite Agerpres.

Proiectul Grădinii Urbane „Corvinia” ar urma să fie realizat în apropierea Castelului Corvinilor şi va reprezenta primul pas în reconversia vechii platforme siderurgice a Hunedoarei, a informat miercuri Primăria Hunedoara.

„Dorim ca zona să aibă atracţii pentru toate vârstele şi să deţină o tentă medievală, în ton cu Castelul Corvinilor, un lac, un amfiteatru în aer liber, poate chiar şi un roller-coaster ori o linie de summer-bob, zone de relaxare, zone de promenadă şi aşa mai departe. Dar sunt, deocamdată doar idei, trebuie să precizez acest lucru. Depinde de ce fel de obiective vor putea fi finanţate, iar aceste detalii se vor stabili prin ghidurile de finanţare care apar abia anul viitor”, a precizat primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.

Potrivit acestuia, conceptul parcului are ca scop atragerea şi menţinerea în Hunedoara a turiştilor care vizitează Castelul Corvinilor, grădina fiind şi o modalitate de petrecere a timpului liber pentru localnici.

Primarul Hunedoarei a menţionat că studiul de fezabilitate al proiectului va fi gata în prima parte a anului viitor, iar dacă va fi acceptat la finanţare, atunci acesta ar putea fi implementat în următorii doi-trei ani.

Municipiul Hunedoara găzduieşte, în perioada 12-13 decembrie, cea de-a treia reuniune a Comitetului de Monitorizare a Programului Tranziţie Justă 2021-2027.

Prin Programul Tranziţie Justă 2021-2027, judeţul Hunedoara dispune de 525,7 milioane de euro, fonduri care trebuie absorbite în anii următori. De aceşti bani vor beneficia toate zonele judeţului afectate de monoindustrie: Valea Jiului, zona Hunedoara – Călan şi Ţinutul Pădurenilor, precum şi fosta zonă minieră Brad.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Bravo Hunedoara! In sfarsit o veste buna despre un parc care s-ar putea naste undeva hai-hui in Romania. Turistii care vin in Bucuresti (de fapt prieteni) sunt dezamagiti ca nu exista o gradina botanica demna de vizitat si nici parcurile nu sunt cine stie ce. Adica stim noi cum sunt, cum se taie drumuri prin paduri, tc. Apropo asta, inteleg G4Media ca acestia de la Real Estate va finanteaza de nu dati drumul la comentarii, in timp ce in info scrieti ”0 comentarii”. Sigur ca sunt zero, nu au oamenii unde sa scrie asa ca nu va m-ai laudati cu corectitudinea. Sa vedem daca apare, ;).