G4Media.ro

Andreescu, întrebată dacă i-a fost greu să crească în Canada având părinţi…

Sursa Foto: Facebook/ Bianca Andreescu

Andreescu, întrebată dacă i-a fost greu să crească în Canada având părinţi români: Cu siguranţă, nu. De aceea îmi iubesc ţara atât de mult

Jucătoarea de tenis Bianca Andreescu spune că îşi iubeşte foarte mult ţara natală, Canada, un stat multicultural care i-a permis să crească fără probleme având părinţi imigranţi, transmite News.ro

Întrebată după ce a câştigat US Open dacă i-a fost greu să crească în Canada cu părinţi români, Andreescu a declarat: „Cu siguranţă, nu. Canada e o ţară atât extraordinară, e atât de multiculturală, încât nu am avut nicio problemă să cresc având părinţi români. De aceea îmi iubesc ţara atât de mult. Nu pot să le mulţumesc suficient celor de la federaţia canadiană pentru tot ce au făcut. Am fost cu ei de când aveam zece ani şi programele pe care le-au pus şi e pun în aplicare au făcut bine, nu numai mie, ci şi altor sportivi canadieni. Cu siguranţă, fără ajutorul lor nu aş fi aici.”

Jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu, în vârstă de 19 ani, locul 15 WTA, a câştigat turneul de grand slam US Open, învingând-o în finală pe americanca Serena Williams, numărul 8 mondial. Ca urmare a acestui succes, Andreescu urcă pe locul cinci în clasamentul WTA. Simona Halep ajunge pe poziţia a şasea.

Andreescu s-a impus cu scorul de 6-3, 7-5, într-o oră şi 39 de minute, sub privirile ducesei de Sussex, Meghan Markle. La meci a asistat şi Nadia Comăneci.

Andreescu s-a născut în Canada, la Mississauga, o suburbie a oraşului Toronto, din părinţi români, Nicu şi Maria. Ea şi familia ei au venit pentru scurt timp în România, ţară în care campioana de la US Open a început tenisul, la vârsta de şapte ani. Apoi Bianca şi părinţii ei s-au întors în Canada şi sportiva a intrat în programul federaţiei canadiene de dezvoltare a carierei tinerilor jucători.

La vârsta de 19 ani, Andreescu a câştigat trei turnee importante, Indian Wells, de categorie Premier Mandatory, Rogers Cup, de categorie Premier 5 şi grand slam-ul US Open, toate în acest an.

Sursa Foto: Facebook/ Bianca Andreescu

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

13 comentarii

  1. “Nu”, ce?

  2. Probabil ca atunci cand Romania va oferi imigrantilor conditiile pe care le ofera Canada, nici jurnalistii nu vor mai adresa intrebari tampe. NB in prezent romanii fac „eforturi” sa scape de romani.

    • Cât adevăr se ascunde în încheierea mesajului tău!

    • Pai 30 de ani s-a votat cu hoti pentru spagi, nu s-a implicat nimeni.

      Acum poate oprim exodul, daca votam cu USR la locale si parlamentare.

  3. Saraca Bianca, nu a avut „privilegiul” sa fie ajutata de minunata federatie ROmana de tenis, poate pana acum ar fi avut rezultate mai bune.

  4. Ipocrizia românilor. Cum o persoană cu legături (!!) cu România este parte într-un eveniment mondial cu aspect pozitiv, ca în cazul Biancăi, se umflă tărâțele în naționaliști. Le crește pipota, vorba aia. Când e vorba despre un eveniment negativ provocat de un rezultat al sistemului romanesc, se dezic de aceea persoană sau o denigrează. Oricum ar fi, tot nu e bine.

    Mă bucur pentru Bianca. Și da, faptul că a crescut într-o societate funcțională a ajutat-o în carieră și meritele îi aparțin ei, familiei și și statului canadian. Sunt destui români sau persoane cu istoric ce ii lega de România, cu realizări. Din păcate au trebuit să plece sau sa se nască din romani imigranți în societăți normale pentru a ajunge unde sunt. Când statul român va oferi tinerilor un mediu în care se pot dezvolta într-un mod sănătos, sigur, și le va oferi suport, atunci mai vorbim.

    Pana atunci, românii să scape de corupție, de mentalitățile închise cu iz de autodistrugere, să își facă treaba cu simțul răspunderii, sa respecte tot ce ii înconjoară. Momentan, lumea judecă niște copile ca iau mașina la ocazie pentru a ajunge la 10km distanță, ca ulterior sa dea de un dezaxat psihic, lăsat în liber cu acordul statului. Despre ce vorbim? Asta e realitatea curenta.

  5. Bianca este canadianca ! S-a nascut in Canada,si nu are nimic in comun
    decat numele si parintii originari din Ro, care au fost obligati sa emigreze din cauza coruptiei si a mafiei securiste.

    Tipic romanesc mandrirea asta cu realizarile altora.Putem admira parintii, care au sprijinit financiar fata da ajunge acolo unde a ajuns, putem admira o tara cum este Canada, care integreaza si sprijina emigrantii.

  6. E canadiana…sictir cu articolele voastre din categoria „mandru ca sunt roman de balta”

  7. “sportiva a intrat în programul federaţiei canadiene de dezvoltare a carierei tinerilor jucători.”

    Ce chestie normala, sa ai un futut de program de dezv a tinerelor talente
    Cacatul de Romania nu face asa ceva, ea e buna la exportat romani catre tari care le poate acorda sansa sa isi atinga potentialul

    Sunt convins ca in 2118 nu vom sarbatori 200 de ani.
    Orice tara are loaze, dar nu le lasa sa conduca.

  8. In Romania, din oras in „suburbie” – adica un sat la 10 km de un oras resedinta de judet – se circula cu microbuzul unde urla muzica populara la maxim sau manele si soferul vorbeste vulgaritati tot timpul la telefon (nu stiu cum reuseste!), iar in oras taximetristul e la fel un individ cam neretinut si vulgar care rar da restul. In Canada….in Canada suburbia e bine conectata de oras prin varii mijloace civilizate, precum trenuri si metrouri usoare, iar taximetristul sau soferul respecta un cod de conduita, unii au chiar uniforme ca huissier-ul de hotel (pe care nici CFRistii nostri nu le au), de fapt te urci doar pe bancheta din spate si e separat cu sticla soferul de calatori….asta e diferenta de calitate a traiului, amabilitate, educatie si civilizatie..

  9. Bravo Bianca!
    Mergi inainte si mult succes!
    Esti canadiană si mergi pe drumul tau!
    Lasa postacii sa revendice nimic.
    Între simpatizanții tăi vor fi si români.
    Doar atat.
    Se mai descoperise ca prințul Charles a avut o bunica de prin Ardeal.
    Si ce a fost?
    Doar atat
    Succes Bianca!