G4Media.ro

Ambasadorul Marii Britanii: Aproape un milion de români au ales să trăiască…

Sursa foto: British Embassy Bucharest / Facebook

Ambasadorul Marii Britanii: Aproape un milion de români au ales să trăiască în Regatul Unit, în ciuda Brexit-ului, a vremii şi a absenţei micilor din bucătăria englezească

Ambasadorul Marii Britanii, Andrew Noble, a afirmat, joi, la recepţia de Ziua Reginei, că aproximativ un milion de români au ales să trăiască în UK, în contextul Brexit-ului, a capriciilor vremii şi a diferenţelor culinare dintre cele două naţiuni, relatează Agerpres.

„În ultimii doi ani de zile calitatea şi dimensiunea relaţiei bilaterale au crescut remarcabil. Am descoperit chiar că aproape un milion de români au ales să trăiască în Regatul Unit, în ciuda Brexit-ului, a vremii şi a absenţei micilor din bucătăria englezească”, a spus diplomatul.

El a amintit că anul acesta se împlinesc 69 de ani de când Regina Elisabeta a II-a se află pe tronul Marii Britanii. „Regina şi-a dedicat viaţa Marii Britanii şi Commonwealth-ului”, a spus Noble şi a amintit că 2021 este un „an de tristeţe profundă pentru Regină” după moartea Prinţului Philip, duce de Edinburgh. În acest context, ambasadorul a amintit de prietenia dintre Prinţul Philip şi Regele Mihai.

În discursul său, ambasadorul Noble a amintit de implicarea misiunii britanice în susţinerea ONG-urilor române „care se ocupă cu provocări sociale precum violenţa împotriva femeilor sau exploatarea sexuală a minorilor”.

„Am sărbătorit în acest an aniversarea a 165 de ani de la dezrobirea romilor din România şi a 50 de ani de la declaraţia drepturilor romilor din 1971. Mai avem multe de făcut la nivel global, nu doar în România, pentru a obţine egalitatea adevărată”, a adăugat el.

Totodată, ambasadorul britanic a vorbit despre perspectivele prezentului, după ce Marea Britanie a ieşit din UE.

„Indiferent de sentimentele personale legate de Brexit, obiectivul actual este de a consolida relaţiile Regatului Unit la nivel global. Summitul G7 a demonstrat cum partenerii globali pot lucra împreună pentru a răspunde la provocări globale precum pandemia, consolidarea democraţiei şi a libertăţii presei”, a subliniat el.

Cu acest prilej, ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a transmis mesajul premierului Florin Cîţu.

„Guvernul României preţuieşte Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord ca pe un partener strategic puternic şi de încredere”, a arătat acesta.

În acest sens, a fost amintit Parteneriatul strategic România – Marea Britanie. „Obiectivul nostru principal este să modernizăm şi să extindem cooperarea bilaterală şi în alte domenii – de la politica externă şi de securitate, apărare şi legături economice la cele culturale şi din domeniul educaţiei. Este o oportunitate de a reconfirma determinarea noastră pentru un parteneriat mai puternic”, este subliniat în mesajul transmis de Executivul român.

Este menţionată şi comunitatea românească din Regatul Unit – „aproape un milion, români care aduc o contribuţie valoroasă la dezvoltarea societăţii britanice”.

„Suntem foarte interesaţi să consolidăm şi să valorificăm rolul pozitiv al acestora în interesul relaţiilor româno-britanice şi în egală măsură să le protejăm drepturile”, a transmis Nicolae Ciucă.

La rândul său, ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Claudiu Năsui, apreciat că „Marea Britanie este un exemplu pe care trebuie să îl urmăm în ceea ce priveşte reformele pieţei libere, comerţului liber şi taxarea muncii”.

Sursa foto: British Embassy Bucharest / Facebook

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

19 comentarii

  1. Majoritatea au ales exilul fortati de mafia romaneasca.

  2. Nu degeaba se omoara africanii sa treaca de la Calais. Statul britanic jepcuieste planeta si inchide ochii cand ciorile fac evaziune.

    • a vorbit un roman. din tara lui dragnea, care fura de la copii. loooooool.
      hai ca e chiar tare asta. s-a gasit cine sa ii critice pe englezi.

      oricum, la ce clima au nu m-as muta acolo nici mort. sa si-o pastreze.

  3. Copilul meu face scoala acolo. Nu a fugit de mafia din Romania. Nici nu stie inca ce e aia.
    Daca o mai veni de acolo in Romania e treaba lui. Se schimba multe si in economie si in politica si in viata sociala si in alte multe altele pe tot globul. E greu sa pariezi ce o sa faca in viitor.
    In orice caz scoala e scoala si are de castigat.

    • Pai si la ce scoala este Bubu mic?

    • N-avem nici o universitate în top 1000, în schimb avem mai mulți doctori pe mp ca în campusul de la Harvard. După cum singur recunoști, copilul tău face școală acolo pentru că „În orice caz școala e școală și are de câștigat”. N-a fugit de mafia din România, a luat avionul. Hai, mai bagă niște platitudini din astea patriotarde, de rumân verde pesedist, să ne râdem și noi de cum îți dai cu stângu-n dreptul.

  4. off topic
    La acel moment, valoarea producției miniere era estimată la 3,6 miliarde dolari pentru aur și 1,7 miliarde dolari pentru cupru, statul mizând pe redevențe de 310,4 milioane dolari.
    adica noi romani vom lua doar 6% din propia noastra avere
    in romania redeventele la aur sant la 4% pe cand in tari ca germania sant la 20%
    Citește mai mult la: https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/energie/canadienii-de-la-euro-sun-fac-inca-un-pas-pentru-proiectul-aurifer-de-la-rovina-al-doilea-ca-marime-din-europa-20247781

    • Citez din linkul tău:
      „În 2018, Guvernul României a finalizat ratificarea licenței de concesiune a activității miniere de exploatare a perimetrului de aur și cupru de la Rovina, județul Hunedoara privind dreptul de autor”

      În 2018 nu te freca grija de aurul țării, vigilentule? Că nu ți-am văzut inepțiile pe aici. A, stai, că pe vremea aia guverna Dragnea, ăl mai mare patriot. Ce frumos se îmbrăca el în costum național când ieșea la drumul mare să mai comită un jaf.

  5. Sa te dai cocos cu numarul de oameni plecati de prea bine din tara te scoate in fata ca prostul pamatului. Mai bine tacea din gura.

    • @Actzipild – Da’ mataluta ai citit macar articolul? Sau comentezi, asa, la plesneala… Ambasadorul Marii Britanii e cel care zice astea, pentru cine s-o fi dat cocos numai tu stii.

  6. Acum 2-3 ani Teodorovici, ministrul finantelor dat de PSD tarii, a spus ca poate Romania nu ar mai trebui sa permita „exportul de creiere”… acestea fiind proprietatea partidului.

    Ei bine… multe tue lui Peodorovici si partidului stat!

  7. Am plecat dupa 10 ani de trai in UK, cand am văzut ca lucrurile incepeau sa se “balcanizeze” grav. Pacat, mare păcat ce au facut in 2014. Cam de atunci a început pregătirea serioasă a brexit-ului. Dna Merkel i-a ajutat enorm si iată-ne acum intr-o situație de cacao.

  8. Pai acolo munca este apreciată, pe fata mea nu a întrebat-o ce studii are nici nu i-au cerut vreo diploma de la facultate.A susținut un interviu si proba practică , ce ști să faci concret, in design vestimentar, foarte buna cu lucrul pe calculator.Normal că nu se va întoarce pentru 3000 lei cum vrea Câțu, acolo are peste 3000 lire.

  9. Micii ca micii, dar din bucataria englezeasca lipseste mancarea.

  10. Mai taie dracu din ele…nici brut nu ia 3000…