G4Media.ro

Aliații opozantului Aleksei Navalny acuză rețeaua de socializare Telegram de cenzură în…

Sursa foto: Unsplash/ Azam Kamolov

Aliații opozantului Aleksei Navalny acuză rețeaua de socializare Telegram de cenzură în contextul alegerilor legislative din Rusia

Aliații opozantului rus Alexei Navalny, aflat în închisoare, au acuzat rețeaua de socializare Telegram de cenzură sâmbătă după ce aplicația populară de mesagerie a luat decizia celor de la Google și Apple, restricționând accesul la campania lor de vot în alegerile parlamentare din Rusia.

Activiștii i-au acuzat deja pe Google și Apple că au cedat sub presiunea Kremlinului după ce au scos o aplicație din magazinele sale online pe care aliații lui Navalny sperau să o folosească împotriva partidului de guvernământ la alegeri.

Aplicația oferă recomandări detaliate cu privire la cine să voteze într-un efort de a contesta partidul care îl susține pe președintele Vladimir Putin. Este una dintre puținele pârghii pe care aliații lui Navalny au lăsat-o după o represiune puternică anul acesta.

Fondatorul Telegram, Pavel Durov, care și-a conturat o imagine libertariană și a rezistat cenzurii din trecut, a declarat că platforma va bloca serviciile campaniei electorale, inclusiv una folosită de aliații lui Navalny pentru a oferi recomandări alegătorilor.

El a spus că decizia a fost luată din cauza interzicerii de către Rusia a campaniilor după deschiderea sondajelor, pe care a considerat-o legitimă și este similară cu interdicțiile din multe alte țări.

Purtătorul de cuvânt al lui Navalny, Kira Yarmysh, a condamnat această mișcare. „Este o adevărată rușine când cenzura este impusă de companii private care se presupune că apără ideile libertății”, a scris ea pe Twitter.

Ivan Jdanov, un aliat politic al lui Navalny, a declarat că nu crede în justificarea Telegram și că măsura pare să fi fost convenită cumva cu autoritățile rusești.

Tabăra lui Navalny a spus că nu a fost o lovitură eliminatorie, deoarece recomandările lor de vot erau disponibile în altă parte pe social media, dar este văzut ca o posibilă etapă în reprimarea rusă asupra internetului și în confruntarea sa cu firmele de tehnologie din SUA.

Rusia a căutat ani de zile suveranitatea asupra părții sale de internet, unde politicienii anti-Kremlin au urmăritori și mass-media  este critică față de Putin.

Partidul de guvernământ Rusia Unită este încă așteptat să câștige alegerile, în ciuda unei scăderi a ratingurilor. Votul, care s-a deschis vineri și se desfășoară până duminică, vine după una dintre cele mai puternice represiuni împotriva adversarilor interni ai Kremlinului din ultimii ani.

Sursa foto: AzamKamolov

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. niciun roman nu a mai facut puscarie in Rusia dupa pedepsirea invadatorilor de la Stalingrad si a macelarilor din Odesa

    deci o retea de mesagerie supusa lui Putin nu ma va trada la modul de sclavete in care s-a comportat Romania cu Marcel Lehel