G4Media.ro

Adrian Oros anunță că își va depune marți demisia din funcția de…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Adrian Oros anunță că își va depune marți demisia din funcția de ministru al Agriculturii: „Pentru premierul Florin Cîţu, agricultura şi industria alimentară nu au fost niciodată priorităţi”

Adrian Oros a anunţat marţi dimineaţa că îşi va depune demisia din funcţia de ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, precizând că „pentru premierul Florin Cîţu, agricultura şi industria alimentară nu au fost niciodată priorităţi”.

„Azi îmi voi depune demisia din funcţia de Ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Pentru Premierul Florin Cîţu, agricultura şi industria alimentară nu au fost niciodată priorităţi, ca atare: 1. Bugetul MADR pentru anul 2021 reprezintă 60% din execuţia bugetară a anului 2020, cu efecte asupra programelor aflate în derulare. La rectificarea bugetară, MADR a primit o sumă infimă, absolut insuficientă. 2. În PNRR nu a fost cuprins niciun proiect major pentru agricultură. Asta deşi în primul draft trimis la Comisie, în noiembrie 2020, PNRR conţinea un proiect complex pentru gestionarea apei în agricultură (irigaţii, desecare/drenaj şi sistem antigrindină), în valoare de 6,5 miliarde euro, proiect asumat în Programul de guvernare, alături de Reţeaua de depozitare, procesare şi distribuţie a produselor româneşti, alt proiect care nu a mai avut loc în PNRR”, a scris marţi, pe Facebook, Adrian Oros.

De asemenea, ministrul Agriculturii a subliniat că nu există suficientă determinare, pentru „eradicarea activităţii samsarilor, a vânătorilor de subvenţii şi a pieţei negre”, care afectează fermierii corecţi. „Astfel, orice subvenţie, orice formă de sprijin devine ineficientă”, a arătat el.

Nu în ultimul rând, şeful MADR a mulţumit tuturor celor cu care a colaborat, atât la elaborarea Programului de tranziţie, la viitorul Program Naţional Strategic, dar şi în activitatea curentă.

„Am avut onoarea şi norocul să cunosc oameni deosebiţi, profesionişti, atât în Guvern, în MADR sau în mediul asociativ. M-am bucurat să pot promova pe pagina mea şi a ministerului, pe toţi cei întâlniţi în deplasările prin ţară, fermieri români care performează, care sunt exemple de succes. Am vrut să arăt că şi în România #SePoate!”, a mai scris ministrul Agriculturii pe pagina de socializare.

Adrian Oros a fost singurul ministru din actualul executiv care a participat, în calitate de susţinător, la lansarea candidaturii lui Ludovic Orban pentru şefia Partidului Naţional Liberal.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

23 comentarii

  1. Bravo lui ! Urmează educația și … sănătatea, numai că la sănătate este … boală gravă !

  2. Acest “Ministru” Trebuie Arestat imediat ce paraseste Ministerul, NU a luat masuri pentru limitarea secetei in 2020, 2021, desi, Ursula in discursul public de anul trecut a indicat Romania ca are probleme cu seceta.

    • Aveti dreptate d-le, trebuia sa se pise in sus sa spuna ca ploua.
      Asta si Nasui erau urmatorii care erau maziliti de Zombalau.
      Amandoi doua catastrofe.

  3. Nici tu nu te-ai spetit muncind.

  4. Dar de care domeniu este interesat mr.Catu???

  5. Un Ministru slab, nu a facut mai nimic.
    De apreciat totusi ca pleacă singur, cum e normal cand echipa ta a pierdut.
    Daca pleca in liniște era si mai elegant, dar asa ceva mai rar pe aici. Daca avea probleme cu 🐈‍⬛, trebuia sa spună inainte de alegeri.

    • Motz-ule toti vorbiti de echipa castigatore…de ROMANIA nu vorbeste nimeni,iar in situatia actuala ghici cine a pierdut?

    • @ Eu sunt
      Fii explicit, nu înțeleg: ,,cine a pierdut prin ce /prin cine,, ?

  6. Cel mai slab ministru din guvernul actual. A dat peste cap mai multe programe, a suspendat subvenții,. Nu e nici o paguba, dimpotrivă.

  7. Pe panoplia miniștrilor slabi și ineficienți, care nu au cu ce să se laude, poate fi trecut și Oros.
    Abordarea problemei irigațiilor în propunerea de PNRR, a fost greșita din start:reparații și înlocuiri la sistemele vechi făcute de Ceașcă, fără management al apei, al cantității folosite, al pierderilor de apă. Sisteme vechi, folosite de bișnițarii agriculturii: marii evazioniști. Că noi le spunem mari agricultori și fermierii, este altceva…Le dăm apă gratis, din buzunarul fiecărui român, le dăm subvenții, le dăm de toate. Dar nu pe cantitatea obținută, ci pe suprafața deținută chit că au, sau nu, producție.
    Oros, Daea, Remeș, Tabără, Apostol. Nimic viziune. Nimic nou. Nimic, nimic, nimic.

    • In schimb a finantat cu sume mari institutiile din subordinea Ministerului Agriculturii, facand din directorii generali adevarati fanari(h)oti, maestrii in achizitii publice fictive pentru bunuri inutile si supraevaluate.
      A se cerceta. Dar, cui ii pasa?
      Acest individ a lasat ZERO in urma lui.

    • „Le dăm apă gratis, din buzunarul fiecărui român,” in ce zona, localitate ai stiinta sa se intample asta ?

    • @ un domn.
      Apa pentru irigații este gratis în România. De la statul român. Adică din buzunarul și al meu și al tău și al nepoatele și nepoților noștri. Dacă nea Fermierul ar plăti ce consumă, dacă statul ar impozita ce trebuie de la fermier, dacă ar da subvenție la tonele de producție declarate și impozitate, totul ar fi OK. Dar la noi, nu este nimic în regulă. De ce să aibă gratuitate ? Să facă vacanțe iarna în Dubai? Să aducem noi totul de la alții iar de la noi să plece grânele neimpozitate cu vaporul?
      Că ei fac legile… Pentru ei.

    • @Lotus Team
      te am intrebat ceva concret. Uite, te ajut ca sa nu mai rostogolesti lucruri care doar le instuiesti, nu le stapanesti. Exista canale de irigatii conectate la reteaua hidrografica, canale realizate in anii 70. Ei bine aceste canale le au platit cu varf si indesat familiile noastre. Ele nu sunt curatate, sau amenajate de http://www.anif.ro, pe ele curge apa, aidoma unui curs de apa de talie mica. In rest, statii de pompare, puturi de mare adancime si retea de umectare a solului NU exista ( Ialomita, Teleorman, Dambovita, Giurgiu) cu exceptia fermelor private, unde acestia si au amenajat logistica necesara. Iti scriu aceste randuri, deoarece, am scris e mail la nea casisa oros, in care, il rugam sa aiba in vedere amplasarea de puturi / forajul de puturi de mare adaincime in zonele la care desertificarea este vizibila ( sudul Olteniei mai exact. Calarasi, Dobrogea, etc) or, acesta, m a pasat la N sefi si directii din cadrul Ministerulu Agriculturii care au spus ca NU se face fara ordin de ministru. Practic, ceea ce crezi tu ca este apa gratis, nu e apa gratis, este apa furnizata pe bani, prin, de la puturi forate de oameni, pe banii lor. Nu intamplator te am intrebat de zona, localitate daca ai stiinta, or, te rog pastreaza o rezerva in aceasta chestiune, nu te avanta sa tastezi asa, fara sens

    • Stimate Lotus

      te am intrebat ceva, mi ai raspuns altceva. Apa gratis vine doar pe canalele construite in anii 70, conectate la reteaua hidrografica ( vizibila pe harta) in rest NIMENI nu plateste din banii contribuabilor apa, fermierii isi foreaza puturi, aduc apa pe banii lor. Intamplator stiu ce spun, am scris la nea caisa oros intreband ul cand impiedica desertificarea din Sudul Olteniei, Calarasi si Dobrogea prin amenajarea de puturi de mare adancime si filtre forestiere, ei bine, raspunsul il poti intui

    • ,,Apa gratis vine doar pe canalele construite in anii 70”.
      Apa, acolo, este pompată de Statul Român. Cu energie. Care costă. Nu-i de la soare Domnule!
      Dacă banii statului român nu sunt din taxele pe care le plătim noi, înseamnă că nu avem ce discuta. Punct!

    • te rog nu bate apa in piua
      ti am scris legat de reteaua hidrografica, daca nu ai vazut harta la reteaua hidrografica in Romania, apai, ai carente serioase.

  8. „De asemenea, ministrul Agriculturii a subliniat că nu există suficientă determinare, pentru „eradicarea activităţii samsarilor, a vânătorilor de subvenţii şi a pieţei negre”, care afectează fermierii corecţi. „Astfel, orice subvenţie, orice formă de sprijin devine ineficientă”, a arătat el.”

    Hoțul striga hoții! Cat de trompeta poate fi cu asa declarație!? El ministru știe hoții dar da vina pe alții ca nu ii prind?

  9. #echipacastigatoare e de fapt USL „under cover”, activat discret acum cand sunt resurse de mufat

  10. Dupa ce-a „rezolvat” pensiile si salariul minim”, zombilitul vrea s-o aduca la Agricultura pe Raluca Turcan!
    WOW!!!
    Alta varianta ar fi Alina Gorghiu!!!

  11. Un om fără coloană vertebrală!
    Trebuia să-și dea demisia de foarte mult timp, cel târziu când a constientizat că Romania TREBUIE să nu producă mult pentru a rămâne piață de desfacere a produselor alimentare la cheremul UE, adică atunci când pe irigații in PNRR nu s-a dorit NICIO negociere!
    După razboi, știți cum e!

  12. Deputat PSD, mesaj pentru miniștrii PNL demisionari: „Sunteți exact la fel ca cel pe care dați vina și care se crede acum stăpânul superman al României.
    Secretarul Comisiei pentru Transporturi și Infrastructură a Camerei Deputaților, Vasile Toma, susține că ar trebui ca toți miniștrii să-și dea demisia din guvern pentru a pune capăt crizei politice.
    „Văd că unii miniștri peneliști-aripa avariată ai actualului Guvern încep să își dea demisia. Până aici, nimic rău. Ar trebui să o facă cu toții și să pună odată capăt crizei pe care, în bulimia lor de putere, au creat-o împreună cu USR-PLUS. Numai că nu deontologia și responsabilitatea lor excepționale îi îndeamnă pe aceștia la un gest care, în esență, este unul de onoare și de recunoaștere a propriilor limite. Părăsesc grabnic corabia ciuruită de luptele pentru putere, iar singurele limite la care se raportează sunt acelea date de putințele și calculele politice. Însă ne servesc nouă discursuri de regrete eterne că n-au putut să performeze. Dar cine nu v-a lăsat, domnilor, să performați? Nu ne asigurați dumneavoastră de trăinicia Guvernului și de bunele sale intenții și competențe? Nu sărutați dumneavoastră inelul întâiului guvernant, vorbind de câte de multe lucruri- numai bune!- faceți dumneavoastră pe la ministere?”, susține deputatul PSD.
    Toma mai spune că: „Și dacă tot sunteți atât de responsabili și măcinați de conștiința profesională, de ce așteptați momentul când vă mușcați unii pe alții pe halca puterii ca să arătați problemele din ministere?! Când vă semnalam incompetența și proasta gestionare a portofoliilor, unde vă erau conștiinciozitatea, asumarea și dorința de a face lucrurile să meargă? Sau așteptați să se termine calculele politice ca să ieșiți apoi, pozând în martiri și profesioniști neînțeleși?! Nici măcar în demisie nu aveți onoare. Sunteți exact la fel ca cel pe care dați vina și care se crede acum stăpânul superman al României!”.

  13. Zootehnia a distrus-o in ultimii doi ani , astfel incat vor trebui sa mai treaca inca vreo 5 sa fim acolo unde am fost la sfarsitul lui 2019. Vorbeste de vanatorii de subventii dar nu spune nimic de actele normative si administrative contradictorii si haotice facute in mandatul lui , acte care au dat munitie vanatorilor de subventii.