G4Media.ro

Ucraina își retrage trupele din anumite părți ale regiunii Harkov, Zelenski își…

Sursa foto: President of Ukraine (president.gov.ua)

Ucraina își retrage trupele din anumite părți ale regiunii Harkov, Zelenski își anulează vizita în Spania

Ucraina și-a retras trupele în apropierea mai multor sate din estul regiunii Harkov, unde forțele rusești avansează și bombardează de săptămâna trecută așezări de-a lungul frontierei, a anunțat miercuri Kievul. În aceeași zi, Madridul a anunțat că președintele ucrainean Volodimir Zelenski și-a anulat vizita în Spania, transmite agenția AFP.

„În unele zone, în jurul localităților Lukiantsi și Vovceansk, ca răspuns la focul inamic și la asalturile trupelor terestre și pentru a salva viețile militarilor noștri și a evita pierderile, unitățile noastre au efectuat manevre și s-au mutat pe poziții mai avantajoase”, a anunțat armata ucraineană în cursul nopții de marți spre miercuri.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski, care era așteptat vineri la Madrid pentru o vizită oficială, și-a anulat deplasarea în Spania, potrivit presei spaniole, o informație confirmată de programul oficial al Palatului Regal spaniol.

Palatul regal a actualizat agenda suveranului în dimineața zilei de miercuri, indicând că întâlnirea dintre regele Felipe al VI-lea și șeful statului ucrainean, precum și un dejun oficial în onoarea lui Zelenski, au fost anulate.

Potrivit presei spaniole, Zelenski a luat această decizie ca urmare a noii ofensive rusești în nordul Ucrainei.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...